fbpx Skip to content

Bevallom, nem én vagyok az az ember, akiről azt mondanád, hogy minden nap lejár az edzőterembe és teljesen egészséges életmódot él. Ettől függetlenül a technológia nálam motivációs erő. A különböző statisztikák, Apple támogatottság, alkalmazások és persze persze a már említett modern technológia.

Ezért is fogott meg azonnal az AppInGym, ami Budapest egyik legújabb, és legmodernebb gépekkel felszerelt, 0-24-es edzőterme, aminek már a nevéből is kiolvasható, hogy egy iOS-re és Androidra is elérhető alkalmazással látogatható! Természetesen kaptam is az alkalmon, hogy elmenjünk párommal, és megnézzük, mennyire kényelmes ez az appos rendszer, ahol tényleg nincs kiszolgáló személyzet, csupán, jössz, mész, és élvezed a zavartalan edzést. ??

Az, hogy egy terem 0-24-es legyen, már önmagában kihívás. Ugyan én még nem mentem el éjjel edzeni, de egyszer minden bizonnyal ki fogom próbálni, miért ne alapon. A tulajdonosi kör azonban gondolt egyet, és mert álmodni, majd kifejleszteni egy teljesen egyedi alkalmazást, amivel a be- és kijutást is appról tudjuk vezérelni. Ezen kívül az egész épület vadonat új és a gépek is, amelyeknél a futógép például Apple Watch támogatást is kapott. Legutóbb 2017-ben írtunk olyan futógépről, amihez csatlakoztatható volt az Apple Watch, így kifejezetten megörültem, amikor megláttam az alábbi feliratot.

Mielőtt rátérnék a gépekre, nézzük meg a termet, illetve az AppInGym alkalmazást!

Az AppInGym Budapest belvárosához közel, az Árpád-hídnál helyezkedik el az új Agora épületegyüttesben. Tehát a vadiúj edzőterem vadiúj épületben érhető el. Csupán annyit kell tennünk, hogy letöltjük az alkalmazást, majd pedig regisztrálunk. Ezután vásárolhatunk napijegyet, bérleteket, de használhatjuk a már meglévő All You Can Move kártyánkat is, és ezt is az alkalmazáson belül adhatjuk hozzá. Tehát tényleg kizárólag az appra van szükségünk ahhoz, hogy belépjünk a terembe. Ezen kívül OTP SZÉP kártya elfogadó hely is, tehát akár SZÉP kártyával is fizethetünk az alkalmazáson belül!

Jóformán mindent megadtak ahhoz, hogy tényleg csak rajtunk múljon az, hogy elmegyünk-e edzeni. Ahogy látható is a képen, nem árulnak zsákbamacskát, rendesen felszerelték a termet, mindenféle gépet találunk és még szauna is elérhető, felár nélkül! Az ár/értékkel szerintem nincs probléma, a modern gépek mellett számos bérlet áll rendelkezésünkre, amit az appon belül tudunk fizetni. Tehát a napijegy mellett kényelmesen vásárolhatunk 10 alkalmas bérletet, vagy havi bérletet és természetesen éveset is.

Azokra is odafigyelt a cég, akik máshogy dolgoznak, mint az átlagemberek. Így délidőben és éjszaka külön kedvezményes, pár órás bérletet is vásárolhatunk. Ezeken felül ajándék ingyenes, 2 órás parkolást is kapunk, ami ritka ebben a szegmensben!

A belépés rendkívül egyszerűen, QR-kóddal történik, ezzel tudunk belépni és kilépni. Éjszaka pedig az “Ajtó nyitása” gombot kell megnyomni, hogy bejussunk az épületbe. Ezen felül természetesen láthatjuk az aktuális híreket, amiket push üzenetben is megkapunk, valamint az aktuális létszámot is, amivel eldönthetjük, hogy most, vagy esetleg később vágnánk bele az aznapi edzésbe. 🙂

Connect to Apple Watch, avagy Apple Watch kompatibilis futógépek

Ahogy már említettem, nagyon megörültem az Apple Watch támogatásnak, mivel a futógépeknél viszonylag nehezen tudjuk a távot és pulzust mérni egyszerre. Mivel ez egy beltéri futás vagy séta, ezért a távot rosszul méri az Apple Watch maga, ha pedig a gép adatait nézzük, akkor nem kapunk megfelelő pulzust.

Viszont így, a Connect to Apple Watch támogatással a futógép átadja a futással kapcsolatos adatokat az Apple Watch-nak, tehát az edzésünk pontos adatokat kap, valamint mi is látjuk a futógépen a megfelelő pulzust például a “Fat Burn” pulzushoz. Ez egy rendkívül fontos szempont lehet sokaknak, köztük nekem is, mert én leginkább sétálok X pulzussal, mintsem fussak a 100kg-mal.

Egyébként egy rendkívül modern futógépről van szó rengeteg támogatással. Azontúl, hogy iszonyat mennyiségű edzés terv van benne, rendelkezik Netflix és YouTube támogatással is, tehát simán elkönyvelhető egy órás edzés rajta. A fenti adatokat lényegében mind átadja a gép, szóval ez így tökéletes azok számára, akik, mint én, “statisztika-fetisizmusban” szenvednek. ?

Természetesen számos más gép is megtalálható, mind-mind QR-kóddal felszerelve, a saját alkalmazását használva tudjuk őket “kimaxolni”, és az Egészség alkalmazásba integrálni. Ezeket külön most nem mutatnám be, de egy listát itt találtok róluk.

Az érintkezésmentes élményhez persze hozzátartoznak még a különböző automaták is, amik természetesen bankkártyákkal használhatóak. Mindenféle, az edzéshez megkívánt üdítőt és “csokit” lehet vásárolni rajtuk keresztül.

+1 edzők

Őszinte leszek, nem hogy terembe járós nem vagyok, de még edző sem látott engem korábban. Pár éve, amikor edzettem, akkor is egyedül oldottam ezt meg, pedig az edző nagyon-nagyon sok dologban tud segíteni. Az AppInGym külön menüpontot és rengeteg edzőt is felvonultak, akik közül kényelmesen választhatunk is. Jól látszik, hogy a cég időt és energiát fordított az edzők részre is, és mindenkinél találunk bemutatkozó anyagot, valamint kapcsolat információt.

Ha már itt tartunk, akkor bemutatom Takács Mátét, akivel egyébként a teremben ismerkedtem meg, és hát nyilván feltűnt, hogy Apple termékeket használ. Rögtön sikerült megértenünk egymást, hogy én mit szeretnék és ő mit tud ajánlani, ezután pedig mondhatom, hogy egy bevált edzőtársra találtam itt, amit nem gondoltam volna. Szóval bátran ajánlom kipróbálni az edző kollégákat is, mert nagyban segíthetnek nekünk. 🙂

Természetesen ha az edzőnk is Apple terméket használ, akkor kényelmesen lehet használni a naptárat és az iMessage-t, valamint motiválhat az Apple Watch eredményekben is ?. Ezen felül számomra a cél a HRV-m növelése, és persze hogy jól érezzem magam, így ha más is ezen dolgozik, akkor érdemes elolvasni a korábbi, HRV-ről szóló cikkünket is.

Összességében az AppInGym egy rettentő pozitív élmény és színes foltja Budapestnek, és kifejezettem élvezem, amikor lejárok. Barátságos kollégák, szuper megközelítés, alkalmazás, ritkán kell ennél több. Szerintem az ár/érték arány is teljesen rendben van, nem szálltak el, és amit ezért adnak, az korrekt!

Bővebb információért töltsétek le az AppInGym alkalmazását, vagy nézzétek meg a weboldalukat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok