fbpx Skip to content

A nagyobb külföldi lapok és YouTuberek már megkapták tesztelésre az Apple-től az új Mac Studio számítógépet és a Studio Display kijelzőt.

Sok szempontból nincs egyetértés a vélemények közt, de annyi biztosan látszik, hogy az Apple nagy dolgot tett le az asztalra a Mac Studio-val, és a Studio Display-t is csak kisebb kritikákkal illették. Nézzük meg őket!

A The Verge videója az M1 Ultra chip bemutatásával kezdődik, majd körbeadták a Mac Studio-t a képszerkesztőiknek és videóvágóiknak, hogy mondják el a véleményüket. Összességében elégedettek voltak a géppel, de az M1 Maxhoz képest sok helyzetben nem éreztek óriási különbséget az M1 Ultrával.

A Studio Display-jel már csalódottabbak voltak, ott megjegyezték, hogy sokkal jobbat is le tudott volna tenni az Apple az asztalra és kifogásolták a webkamera minőségét is.

Az iPhonedo csatorna videója a leglátványosabb mind közül, itt nem csak egy letisztult szobában nézhetjük meg a gépet és a kijelzőt, hanem színes okosizzók közt. Itt megtudjuk a Mac Studio-ról, hogy videó konvertálási feladatokban jelentősen gyorsabb tud lenni, valamint egyéb, szintetikus teszteket is elvégzett a géppel. iPhonedo megjegyezte azt is, hogy nagyon halk a gép és hogy „aranyos” a beépített hangszórója.

A Studio Display kijelzőt az M1-es iMac és az új MacBook Pro kijelzője közé lőtte be, hozzátette hogy hangszórója kiváló. A webkamera minősége neki megfelelt, de a beépített mikrofonnal elégedettebb volt.

A CNET videója abból a szempontból érdekes, hogy nem az M1 Ultra modellt tesztelték, így ha esetleg téged is a földi halandóknak szánt Mac Studio érdekel, akkor ez a videó jó választás lehet:

A Studio Display-nél arra is kitértek, hogy bár kompatibilis Windows-t futtató gépekkel is, de ott le kell mondani minden olyan funkcióról, ami miatt érdemes lenne a Studio Display-t választani bármelyik más kijelző helyett.

UrAvgConsumer klasszikus videós bemutatósként egy kicsomagolással kezdett. Itt merült fel először a Mac Studio súlya. UrAvgConsumer szerint nem nehéz a masina, de a kamera mögött álló kollégája ennek pont az ellenkezőjét gondolta. Itt is az M1 Max chippel szerelt variáns került bemutatásra, de ígéretet tettek arra, hogy később az M1 Ultrát is górcső alá fogják venni. Többféle tesztet végeztek Final Cut Pro-ban, és a legtöbb esetén az új Mac Studio végzett elsőként, de volt egy 8K ProRes anyag, ahol a Mac Pro beelőzte. Kíváncsi lennék, hogy vajon az M1 Ultra képes lesz-e azt megverni.

A Studio Display-jel elégedett volt, főleg hangszórója nyűgözte le, azt állította, hogy akár videót is tudna vágni a segítségével.

Rene Ritchie-t sosem azért szerettük, mert objektíven adott volna véleményt az Apple-ről és most sem sikerült véka alá rejtenie rajongását.

Videójából megtudhatod, hogy az új Mac Studio és a Studio Display egyszerűen fantasztikus és tökéletes, ahogy arra számítani lehetett.

Jonathan Morrison videója roppant érdekes, mert gyakorlatilag csak kicsomagolásokat látunk benne. A Mac Studio-t három fiatal zenész bontja ki, közülük az egyik fiú nagyon szakadt nadrágban van:

Itt megtudhatjuk, hogy a Mac Studio könnyű, ami roppant izgalmas részlet. Egyiküknek majdnem eszébe jut a PowerMac G4 Cube, de azt mondja, hogy talán azt is Mac Studio-nak hívták és üvegből volt, ami azért nem igaz. A Studio Display kicsomagolásával foglalkozó része felér egy ASMR videóval, ami roppant éles váltás a lelkes, talán betépett zenészektől. Kicsit többet vártam a TLD-től, igaz, hogy ez a videó csak az „első élményekre” koncentrált.

A Dave2D csatorna bemutatója talán a legfontosabb, mert kiderül belőle, hogy fekete alma logós matrica van a Mac Studio dobozában…! Itt is felmerült a gép súlya, megjegyezte hogy nehéz.

Egyedül ő tért ki arra, hogy a Mac Studio-n HDMI 2.0 csatlakozó található csak, ami megnehezíti a modern kijelzők csatlakoztatását. Természetesen Thunderbolton keresztül ez megoldható, de ha már van HDMI a gépen, igazán lehetne az is a legújabb szabvány, ha már minden más a legjobb a gépen.

Változtatott a Mac Studio-ról és a Studio Display-ről kialakult véleményeden ez a pár videó?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Rengeteg videót megnéztem. Sajnos az látszik, hogy hiába az elképesztő erő a programok egyszerűen nincsenek rá optimalizálva és sokszor egy M1 Max laptop is gyorsabb tud lenni mint az Ultra Studio:

    A MaxTechesek videója a napokban fog kijönni a belépő Ultra és a kimaxolt közötti különbségről. Ezt várom mivel szerintem a belépő Ultrához képest nem lesz nagy a különbség. Jelenleg még csak szétszedték de azt nagyon alaposan.
    Bővíthető a gép!
    A 3090-es szinte minden tesztben agyonverte. Teljesen érthetetlen mire hivatkozott az Apple a prezentáción.
    De az elhatározás már megvan :smiley: Beruházok egy alap Ultrára. 20 év után Windows/PC csere. Remélem beválik.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for mp3pintyo