fbpx Skip to content

Az Apple kedden megerősítette, hogy minden termékértékesítést leállított az oroszországi online áruháza esetén. Ez azt jelenti, hogy Oroszországból nem vásárolhatnak Mac-eket, iPhone-okat, iPadeket és más Apple-eszközöket. Az orosz áruházból történő vásárlás megkísérlése esetén “nem elérhető a szállítás” üzenet fogadja az ügyfeleket, amikor egy terméket megpróbálnak az online kosárba helyezni.

Az értékesítést Mikhajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes múlt heti kérésére állították le, aki levelet írt az Apple vezérigazgatójának. Ebben arra kérte Tim Cookot, hogy állítsák le a készülékek értékesítését és blokkolják az App Store hozzáférést Oroszországban.

Fedorov levelében ez állt:

Önhöz fordulok, és biztos vagyok benne, hogy nemcsak meghallgatja, hanem mindent megtesz annak érdekében, hogy Ukrajnát, Európát és végül az egész demokratikus világot megvédje a véres, tekintélyelvű agressziótól – állítsák le az Apple szolgáltatásainak és termékeinek az Orosz Föderációba történő szállítását, beleértve az App Store-hoz való hozzáférés blokkolását is. Biztosak vagyunk abban, hogy az ilyen lépések arra motiválják a fiatalokat és Oroszország aktív lakosságát, hogy megállítsák ezt a gyalázatos katonai agressziót.

Az Apple közleménye szerint leállították az ország értékesítési csatornáiba irányuló exportot, valamint letiltotta a forgalmat és az élő eseményeket az Apple Térképek alkalmazásban Ukrajna területén az ukrán állampolgárok érdekében biztonsági és elővigyázatossági intézkedéseként.

Mélyen aggódunk az ukrajnai orosz invázió miatt, és kiállunk minden olyan ember mellett, aki az erőszak következtében szenved. Támogatjuk a humanitárius erőfeszítéseket, segítséget nyújtunk a kibontakozó menekültválságban, és mindent megteszünk, hogy támogassuk munkatársainkat a régióban.

Számos intézkedést tettünk az invázióra válaszul. Az összes termékértékesítést felfüggesztettük Oroszországban. Múlt héten leállítottunk minden exportot az értékesítési csatornánkra a Föderációban. Az Apple Pay és más szolgáltatások is korlátozottak. Az RT News és a Sputnik News már nem tölthető le az App Store-ból Oroszországon kívül. Az ukrán állampolgárok biztonsága és elővigyázatossága érdekében Ukrajnában letiltottuk a forgalmi és élő eseményeket az Apple Maps alkalmazásban. Továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet, és kommunikálunk az illetékes kormányokkal az általunk megtett lépésekről. Csatlakozunk mindazokhoz szerte a világon, akik békére hívnak.

Cook ugyanezt az információt az alkalmazottaknak küldött levélben is megosztotta, és tájékoztatást adott arról, hogy az Apple alkalmazottai milyen módon adakozhatnak a rászorulók számára. A cég az összes adományt 2:1 arányban fogja elküldeni a jogosult szervezetek számára, azaz minden egyes dollár mellé kettőt rak, visszamenőleg a február 25-e óta adományozott összegek esetében.

Tim Cook levele az alábbiakban olvasható:

Szeretnék egy pillanatra foglalkozni a jelenleg is zajló ukrajnai válsággal.

Tudom, hogy az Apple-nél mindenki nevében beszélek, amikor kifejezem aggodalmunkat az erőszak által érintettek iránt. Az otthonaikból elmenekülő családok és az életükért küzdő bátor polgárok minden egyes új képével látjuk, mennyire fontos, hogy az emberek szerte a világon összefogjanak a béke ügyének előmozdítása érdekében.

Az Apple adakozik a humanitárius segítségnyújtási erőfeszítésekre, és segítséget nyújt a kibontakozó menekültválsághoz. Partnereinkkel azon is dolgozunk, hogy felmérjük, mit tehetünk még. Tudom, hogy közületek sokan szintén keresik a lehetőséget a támogatásra, és szeretnénk segíteni adományaitok hatásának felerősítésében. Mától az Apple 2:1 arányban osztja meg adományait a jogosult szervezetek számára, és ezt visszamenőleges hatállyal tesszük az ilyen szervezeteknek nyújtott adományok esetében február 25-től. Kérünk mindenkit, látogasson el az “Employee Giving” oldalra további információért.

Azon dolgozunk, hogy támogassuk csapatainkat Ukrajnában és az egész régióban. Ukrajnában minden munkatársunkkal kapcsolatban állunk, minden tőlünk telhető módon segítjük őket és családjukat. Az Ukrajnából már elmenekült, segítséget igénylő munkatársaink írjanak a [email protected] címre. Bárki más alkalmazottunk, akinek támogatásra van szüksége, keresse fel a “People” webhelyet az elérhető forrásokért.

Az összes termékértékesítést felfüggesztettük Oroszországban. Múlt héten leállítottunk minden exportot az értékesítési csatornánkra a Föderációban. Az Apple Pay és más szolgáltatások is korlátozottak. Az RT News és a Sputnik News már nem tölthető le az App Store-ból Oroszországon kívül. Az ukrán állampolgárok biztonsága és elővigyázatossága érdekében Ukrajnában letiltottuk a forgalmi és élő eseményeket az Apple Maps alkalmazásban.

Továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet, és kommunikálunk az illetékes kormányokkal az általunk megtett lépésekről.

Ez a pillanat egységre, bátorságra szólít, és emlékeztet bennünket arra, hogy soha nem szabad szem elől tévesztenünk az emberiséget, amelyben mindannyian osztozunk. Ezekben a nehéz időkben megnyugvást jelent a tudat, hogy egyesülünk az egymás, a felhasználók és a világba jót hozó erőnk iránti elkötelezettségünkben.

Jelenleg Oroszországban még elérhető az App Store, de az Apple Pay korlátozva lett, és a nagyobb oroszországi bankok nem használhatják a szolgáltatást. Cook levele és az Apple lépései az Oroszország ellen februárban bevezetett amerikai szankciók nyomán érkeztek, amelyek megakadályozták, hogy a vállalatok bizonyos termékeket exportáljanak az országba. Az Apple ekkor még nem állította le az értékesítést, a jelek szerint Ukrajna kérésére érkezett a határozott válasz, és közben még az orosz rubel árfolyama is sokat esett.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    Helyes!

  2. Szerintem csak szimplán nem ér semmit se a Rubel…de legalább nagyon jól hangzik hogy mi is ellenük vagyunk✌🏼

  3. este néztem, akkor még igy is 3 Ft volt 1 RUB :smiley:

  4. már csak 2,89, hétvégére egálban lehetünk :smiley:

  5. “…Ezekben a nehéz időkben megnyugvást jelent a tudat, hogy egyesülünk az egymás, a felhasználók és a világba jót hozó erőnk iránti elkötelezettségünkben…”

    Hát ezen csak röhögni lehet. Ekkora bullshit-et.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for pingu900 Avatar for weber770531 Avatar for totopad Avatar for pAnk

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    Helyes!

  2. Szerintem csak szimplán nem ér semmit se a Rubel…de legalább nagyon jól hangzik hogy mi is ellenük vagyunk✌🏼

  3. este néztem, akkor még igy is 3 Ft volt 1 RUB :smiley:

  4. már csak 2,89, hétvégére egálban lehetünk :smiley:

  5. “…Ezekben a nehéz időkben megnyugvást jelent a tudat, hogy egyesülünk az egymás, a felhasználók és a világba jót hozó erőnk iránti elkötelezettségünkben…”

    Hát ezen csak röhögni lehet. Ekkora bullshit-et.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for pingu900 Avatar for weber770531 Avatar for totopad Avatar for pAnk