fbpx Skip to content

A világszerte sok helyen megtalálható Apple Store boltok megalkotásánál a cupertinói cég mindig teret biztosít az adott ország kultúrájának és hagyományainak megjelenítésére is. Bár az Apple üzletei sokszínűek, egy valamiben mindegyik azonos: építészetileg és design szempontjából is kiemelkedő, már-már művészeti alkotások.

A képek tanulsága szerint, nincs ez másként az Apple pénteken megnyílt legújabb, Al Maryah szigetén található üzlete esetében sem, amely lélegzetelállítóra sikeredett. Az Egyesült Arab Emirátusok területén elterülő, Abu Dhabi részét képző Al Maryah modern és pezsgő élete is megjelenítődik, néhol egészen különös kontexusban.

Besétálni egy Apple üzletbe többet jelent annál, mint hogy egy iPhone, iPad vagy más technikai eszköz tulajdonosai leszünk. A techóriás már a kezdetekben is nagy hangsúlyt fektetett üzletei kialakítására. A cél az embereket szolgáló közterek létrehozása volt, amelyek a nyilvános tudáscsere fórumaként is működnek. Május 21-én ünnepli egyébként 20. szülinapját az első két boltjuk, amelyek Kaliforniában találhatóak. A Tysons Cornerben lévő üzletben pedig akár virtuális sétát is tehetünk.

Visszatérve Al Maryah szigetére,  a legújabb Apple bolt drámai vízfelülettel rendelkezik, elmossa a határt a belső és a külső között, arany színű, szénszálas tetővel rendelkezik, és panorámás kilátást nyújt a városra. A megnyitóig az üzletet egy egyedi barikádfal vette körül, melyről az Apple így nyilatkozott:

A barikád a gyöngyök és a gyöngyhalászok előtt tiszteleg, és annak, amit ez Abu Dhabi történelmében és kultúrájában képvisel. A gyöngy és a környezet, amelyből az ötlet született, nagyszerű metaforája a város növekedésének és a kreatív közösségébe való befektetésének, amely teljes sebességgel tart a jövő felé.

A falak mostanra eltűntek, és a benne lévő üzlet feltárult. Az új üzlet közvetlen összeköttetést teremt a The Galleria Al Maryah-sziget és a vízpart között, és az Apple tudása legjavát nyújtja a tengerpartra néző kilátással Abu Dhabi tekintélyes pénzügyi negyedében.

“Nem is lehetnénk nagyobb izgalomban, hiszen pénteken megnyitottuk a lenyűgöző Apple Al Maryah Island  üzletünket. Tehetséges csapatunk készen áll arra, hogy üdvözölje és megörvendeztesse vásárlóit ebből a nyüzsgő közösségből, az Emirátusok legújabb helyén.” – mondta Deirdre O’Brien, az Apple Retail + People részlegének vezető alelnöke.

Az Apple Al Maryah Island számos új dizájnelemet mutat be, amelyek tükrözik környezetét. A sétányról két Absolute Black gránitkővel kirakott rámpa – ez az anyag első felhasználása bármely Apple Store-ban – nyúlik át a vízen, és zökkenőmentesen halad tovább az üzleten belül, elmosva a határt a kültér és a beltér között. Az üzletet egy szénszálas arany tető koronázza meg.

A The Galleria Al Maryah Island Mall bevásárlóközpontból belépő látogatók egy tükrös, rozsdamentes acél portálon mennek keresztül, amelyet a külső üvegfalakon zuhogó vízsugarak látványa és hangjai vesznek körül. A 22 méter hosszú tükrös fóliamennyezet kaleidoszkópikus hatást kelt, a falakon lehulló víz és a fenti tükröződések láthatók.

Ezután a cég bemutatott egy egyedi, öt alkalmas foglalkozást a Today at Apple keretében. A foglalkozások ihletet merítenek Abu Dhabi gyönyörű környezetéből és kreatív kultúrájából. Az EMKAN REVIEWS nevű Youtube csatorna segítségével pedig mi is rácsodálkozhatunk az Apple legújabb műremekére:

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én simán elfogadnék szeretett fővárosunkban is egy ilyen üzletet. Szerintetek nálunk milyen autentikus elemek domborodnának ki?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok