fbpx Skip to content

A Bloomberg újságírója, Mark Gurman hírlevele, a „Power On” legújabb kiadásában arról írt, hogy mikor fog az Apple új Mac-eket kiadni.

Az első bemutatóra, ha minden igaz, már nem kell sokat várni, ugyanis az a következő hónapban érkezik, de a combosabb masinák sincsenek túl messze, azokra májusban vagy júniusban számíthatunk. Ráadásul ha ez nem lenne elég, azt is felfedte, hogy az Apple nem tervez olcsó, 27 colos iMac-et.

A márciusi feltételezett bemutatóról szinte már mindent tudunk, ha bővebben érdekelnek a pletykák, ide látogass el: Mark Gurman szerint március 8-án érkezhet az iPhone SE 3 és az iPad Air 5.

Ezen az eseményen elképzelhető, hogy valamilyen Mac-es bemutató is lesz. Gurmannek elmélete is van arról, hogy melyik gépek lesznek:

Tekintve, hogy jelenleg a termékpalettán a két legrégebbi, Apple Silicon chippel felszerelt gép a belépő szintű MacBook Pro és a Mac mini, szerintem ezek a modellek fognak legközelebb frissülni.

Ezeknél nagyobb dobás lesz a májusi/júniusi frissítés, akkor érkezik majd ugyanis az újratervezett MacBook Air és az új, 24 colos iMac M2 chippel. Az sem kizárt, hogy a jelenlegi, 27 colos iMac helyett az Apple egy M1 Max vagy M1 Pro chippel felszerelt Mac minin dolgozik, ahogy arról szintén beszámoltunk.

Az év végén érkezik majd az új Mac Pro, addig azonban még egy szereplő érkezik a mixbe, az új, Apple Silicon chipes iMac Pro.

Az új iMac Pro előreláthatólag 27 colos kijelzőt kap és Gurman megosztotta gondolatait azt illetően, hogy az Apple miért nem adott ki egy ekkora kijelzős változatot az M1-es iMac-ből.

Lehet, hogy egy ponton a jövőben lesz nagyobb kijelzős belépő szintű iMac Apple Silicon chippel, de nagyon meglepne. Ha az Apple ki akart volna adni egy ilyen iMac-et, akkor már hónapokkal ezelőtt megtehette volna, akár tavaly áprilisban is, amikor kiadták a frissített, kisebb variánst.

Gurman úgy véli, hogy az iMac Pro májusban vagy júniusban érkezik, ami kicsit izgalmassá teszi Mac minis jóslatát.

Minden jel szerint az Apple a profiknak szánt iMac-re koncentrál, amelynek kijelzője nagyobb lesz, mint a 24 hüvelykes változaté. M1 Pro és M1 Max chip lesz benne, amiket már megismertünk a magasabb árkategóriás MacBook Pro-kban. Ha az Apple csak a profikra koncentrál a nagyobb iMac-kel, akkor a kijelző mérettel is felhívják majd a figyelmet a „Pro” változatra, így megkülönböztetve azt a belépő modelltől – pont mint a 14 és 16 colos MacBook Pro-k esetén.

Így a 24 colos, M1-es variáns színes házzal elérhető lesz az átlagfelhasználóknak, a profiknak pedig ott lesz a 27 colos iMac Pro, mely csak asztroszürke és ezüst variánsokban lesz kapható.

Te várod már az új iMac Pro-t?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    27 coll a profiknak? Vicc kategória. Egy profi nem dolgozik egér mozin… 32coll-tól indul az élet.

  2. Mac mini M1 Max jöjjön már!!! Már aznap küldöm is nekik a pénzt :smiley:
    Remélem már most márciusban bemutatják.

  3. Avatar for expa expa says:

    Nekem a pro is elég lenne 32GB rammal mert a 16 édes kevés nekem…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for mp3pintyo Avatar for expa