Mark Gurman szerint egyelőre nem lehetséges a Face ID-s MacBook

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bloomberg újságírója, Mark Gurman legutóbbi „Power On” hírlevelében a Face ID-s MacBookokról írt.

Forrásai szerint az Apple arra a következtetésre jutott, hogy jelenleg még nem lehetséges a Face ID működéséhez szükséges érzékelőket olyan kicsi méretben legyártatni, hogy elférjenek a MacBookok vékony kijelzőjében. Úgy tűnik, hogy egyelőre marad a bekapcsoló gombba épített Touch ID a biometrikus azonosításhoz.

Nézzük is meg, hogy mit írt pontosan Gurman, amikor hírlevelének Q&A (Kérdések és Válaszok) szegmensében arra válaszolt, hogy lesz-e valaha Face ID-s Mac:

Az eredeti M1-es iMac-nél még tervben volt a Face ID is. Az iMac a legvastagabb kijelzővel rendelkező Mac, mivel az Apple laptopjainak nagyon vékony a kijelzője. Jelenleg nem létezik az a technológia, amivel a Face ID-t egy MacBook kijelzőjébe lehetne építeni. Így ha a Face ID valaha el is jön a Mac-ek világába, akkor az egy iMac-en vagy egy külső monitoron lesz először. Az Apple-nél határozottan dolgoznak az ügyön, de hogy lesz-e valaha belőle valami, az majd csak idővel derül ki.

Ez kicsit hidegzuhany lehet, hiszen már évek óta arról szóltak a pletykák, hogy az Apple Face ID-s Mac-eken dolgozik. Nemrég még az idén eljövendő iMac Pro kapcsán is felmerült az arcfelismeréses biometrikus azonosítás, de ha hihetünk Gurmannek, akkor erről lemondhatunk.

A Face ID először az iPhone X-ben jelent meg 2017-ben, és amikor a világ belátta, hogy kényelmes és elég jól működik, rögtön felmerült, hogy vajon mikor jön el a technológia a Mac-ekbe.

Az Apple előző biometrikus azonosítása, a Touch ID 2013-ban debütált az iPhone 5s-ben, majd 3 évvel később már benne volt a 16 colos MacBook Pro-ban is. Most már több mint 4 év telt el és úgy tűnik, hogy a Face ID-s Mac egyelőre még nincs a horizonton.

Te is szomorú vagy, hogy még sokat kell vári egy Face ID-s Mac-re?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. pAnk says:

    Ne mondják nekem, hogy egy telefonon van elég hely, de egy ekkora kijelzőn nem találnak… :slight_smile:

  2. Pedig aztán a 14 - 16-os elég vastag és ott a notch is! :smiley:

  3. Jadeye says:

    @pAnk @SzifonAdmin a kijelző vastagsága a probléma: maga a Face ID legalább 5mm vastag, plusz a hátlap és az előlap. a Mac kijelzőmodulja pedig a gumi perem nélkül olyan 4mm (fent, pont a széle felé meg még keskenyedik is, ott csak 2mm), üveggel és hátlappal együtt.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!