iPhone 13 Pro Max: üzemidőben még mindig a csúcson

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha visszatekintünk az elmúlt évekre az okostelefonok innovációját szemlélve, azt hihetnénk, napjainkra döcögőssé vált a helyzet. Mindenki megnyugodhat, ez csak a felszín, hiszen a motorháztető alatt zajlik az igazi varázslat. Sokak számára két kardinális kérdés van új készülék vásárlásakor: a telefon üzemideje és a kamerájának a minősége. Az Apple tavaly ősszel megjelent iPhone 13 modelljeivel mindkét említett dologban magasra rakta a lécet.

A napokban Arun Maini, Mrwhosetheboss névre hallgató Youtube csatornáján készített egy mélyreható tesztet, milyen akkuidőt is kap a vásárló a pénzéért 2022-ben. Az ötös mezőnyben az iPhone 13 Pro Max mellett androidos csúcskészülékek versenyeztek a dobogóért. Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, iPhone 13 Pro Max üzemidőben még mindig a csúcson van, tekintve az elképesztő, 10 óra 27 perces képernyőidőt.

Mi Apple felhasználók már megszokhattuk, hogy a számok szeretett almás készülékeink esetében csak tájékoztató jellegűek, hiszen az optimalizált felhasználói felületnek és alkalmazásoknak köszönhetően más időszámítás van ebben az univerzumban. Lássuk a versenyzők akku kapacitását, illetve hogy milyen üzemidőt produkáltak energiaforrásukkal:

  • Samsung S22 Ultra / 5000 mAh / 8 óra 8 perc
  • Samsung S21 Ultra / 5000 mAh / 8 óra 15 perc
  • iPhone 13 Pro Max / 4352 mAh / 10 óra 27 perc
  • Google Pixel 6 Pro / 5000 mAh / 7 óra 6 perc
  • Xiaomi 12 Pro / 4600 mAh / 7 óra 34 perc

A tesztet, ahogy az az alábbi videón is látható, Arun Maini frissen kibontott telefonokkal végezte, még arra is figyelt, hogy a készülékek képernyőinek fényereje is megegyezzen. Terítéken volt játék, videó vágás, filmnézés és egyebek, szóval rendesen meg lettek izzasztva a gépek.

Az iPhone 13 Pro Max akku kapacitása szám szerint a legkevesebb volt a mezőnyben, azonban mégsem talált legyőzőre, köszönhetően a már említett szoftveres optimalizáltságnak és az OLED-kijelzőnek. A mondás itt is igazolni látszik magát: a kevesebb néha több.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. hát igen mert az Apple nem agyatlanul belerakta mint a többi cég, és kiabálta hangosan hogy nekünk már ilyen kijelzőnk van. Szépen megtanulta használni integrálta rendszerébe és rendesen hátulról előre töltés nyert. Mint mindig.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!