fbpx Skip to content

Mióta egyre többet lehet arról hallani, hogy nagyon rossz irányba megy az, ahogyan a bolygónkkal bánunk én is megpróbálok kicsit tenni a környezetemért. Külön dobom ki a papírt és a műanyagot, odafigyelek arra, hogy szelektíven gyűjtsem a szemetet. Már a műanyag szívószál hiánya sem bosszant, bár ezt nagyon nehéz volt megszokni, mert jelenleg az alternatív papír megoldásokoknál még az is jobb, ha egyáltalán nem használom. Egyre többször gondolkozom el azon, hogy szívesen tennék valamit azért, hogy egy szebb és zöldebb helyen élhessek.

Probléma nélkül felszedem szemetet az utcán mások után, illetve mindig odafigyelek arra, hogy az elővilágunkban soha ne okozzak kárt. Néhány napja írt nekünk a Zöld Követ Egyesület (Zöld Követ), hogy készítettek a program szervező alkalmazást, amivel saját, úgynevezett zöld programokat lehet készíteni és persze meghívni másokat is, ezzel lényegesen leegyszerűsítve az adminisztrációt. Nem mellékesen a Zöld Követ most egy elektromos rollert is felajánlott azon Szifon.com olvasóknak, akik regisztrálnak az alkalmazásba és a játékra is! ??

A Zöld Követ Egyesület (Zöld Követ) célja, hogy irányt mutasson a környezetvédelem iránt érdeklődők számára, a családokkal megismertesse a környezettudatos nevelést és oktassa a felnövő generációt, hiszen a jövő az ő kezükben van. Úgy gondoljuk, hogy hazánkban is kiemelt szerepet kell kapjon közvetlen környezetünk megóvása, hiszen egyre nagyobb környezeti problémákkal kell szembenéznünk.

?Legyél gyors, környezettudatos és nyerj garantált 20.000 értékű VakVarjú vagy ZöldBolt ajándékutalványt a GreenEvents…

Posted by Zöld Követ Egyesület on Tuesday, January 18, 2022

A Green Events egy globális alkalmazás, amit nem csak országszerte, hanem világszerte is lehet használni. Mi hozhatunk létre eseményeket benne és arra lényegében bárki jelentkezhet. A részvételt egy QR-kód segítségével lehet ellenőrizni és minden esemény után pontot kapunk, amiket később ajándékokra lehet beváltani, ezzel is motiválva az ismerősöket, ismeretleneket, hogy csatlakozzanak.

Az alkalmazás célja, hogy amellett, hogy közösségi eseményen veszünk részt és teszünk a környezetért, hasonló érdeklődést mutató emberekkel is találkozzunk, akik esetleg ugyanabban a kerületben laknak, és persze érdekli őket ez a téma. A kettő együtt adja azt, amit jelenleg más alkalmazás hazánkban nem képes nyújtani. Persze lehet Facebookon eseményt létrehozni, de az nem lesz listázva egy helyen kényelmesen, keresni pedig nem sokan szoktak erre, és persze pontokat sem gyűjtünk az események után.

„Számos környezetvédelmi egyesülettől azt a visszajelzést kaptuk, hogy bár rengeteg programot szerveznek év közben, gyakran kevesen látogatnak el ezekere, mert nincs egy olyan felület, ahol gyorsan és egyszerűen tudják tájékoztatni azokat, akik nyitottak az ilyen tematikájú rendezvényekre. Ekkor jött az ötlet, hogy hozzunk létre egy alkalmazást és építsünk egy zöld közösséget.” – mondta Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke.

A Green Events alkalmazásban összegyűjtésre kerülnek Magyarország zöld eseményei: 

 • szemétszedési akciók, 
 • faültetési megmozdulások,
 • szemléletformáló előadások,
 • fenntarthatósági konferenciák,

illetve minden, ami a környezetvédelemhez kapcsolódik.

Megérkezett a Green Events, Magyarország első zöld, programszervező -és kereső alkalmazása, iOS és Androidos…

Posted by Zöld Követ Egyesület on Sunday, January 16, 2022

Röviden tehát az appban létrehozott események és azokon való részvétel pontot ér a szervezőnek és a résztvevőknek egyaránt, a jelenlétet pedig egyedi QR-kód leolvasásával lehet igazolni. Lényegesen könnyebb ebben az alkalmazásban eseményt szervezni, mint bárhol máshol, és persze csatlakozhatnak ismerőseink, illetve leendő ismerőseink is. ?

[appstore id=”1598716216″]

Regisztrálj és nyerj egy elektromos rollert!

Mint tudjátok, a Szifon.com csapat egy része elektromos rollerrel jár már néhány éve. Így a Zöld Követ Egyesület és a Szifon.com együttműködésében, azok, akik regisztrálnak az alkalmazásban és bedobják ide alább ugyanazt az email címet, kisorsolunk egy elektromos rollert. Tehát mind az alkalmazásban, mind a Szifon.com-os adatbázisban is szerepelnie a játékhoz az email címnek.

(A megadott neveket és email címeket a Szifon.com és a Zöld Követ Egyesület felhasználhatja további marketing célokra – erről természetesen bármikor leiratkozhatsz!)

 • Roller típusa: Voltaik elektromos roller
 • A játék 2022. február 10-ig tart.
 • Sorolás 2022. február 11-én, a nyertest emailben értesítjük!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Ezeket hol próbáljátok beadni a rendszernek? Én megnyitottam a chrome-ot és simán beraktam egy [email protected] kérdés nélkül. Nektek ez hol nem megy? Ott a cikk végén a form, azt kell kitölteni.

  Akinek nem engedi hozzáadni az email címét, asztali webes oldalon próbálja meg, ne mobilról!
  Ha így sem megy, akkor írjon egy emailt a [email protected] -ra hogy berakjam. Ezt javítani fogjuk.

  Update #1

  Elvileg javítottuk, próbáljátok meg beküldeni újra.

  A topicot lezárom, hogy más ne tudja ide rakni publikusba az email címét. :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for SzifonAdmin