Black Unity – új számlapot, szíjat és háttérképeket mutatott be az Apple az afrofuturizmus jegyében

Közös a jövőnk. Ezzel a szlogennel hívja fel a figyelmet az Apple idén a Fekete történelem hónapjára, ami nálunk Magyarországon igazából nem sokat jelent, de ami mellett és amiért kiállnak, az világszinten fontos. Ennek apropójából több újdonsággal is készült a cupertinói cég.

Az afrofuturizmus ihlette új Black Unity szíj és a hozzá tartozó Egység fényei számlap annak fontosságát szimbolizálja, hogy a jelenkor fekete generációja egy sokkal igazságosabb jövőben éljen. Aki pedig még a készülékei háttérképeivel is szeretné kifejezné az ügy iránti elköteleződését, az ezt is megteheti.

Rávilágít az összetartozás és az afrofuturizmus jelentőségére

Az új Black Unity szíjat és a hozzá tartozó Egység fényei számlapot az afrofuturizmus, vagyis egy olyan filozófia ihlette, mely a tudomány, a technológia és saját sorsunk irányításának szemszögéből közelíti meg az afrikai diaszpóra életét. A szíj és számlap dizájnja a feketék látható és láthatatlan generációi előtt tiszteleg, és egy egyenlőbb világ szükségességét hangsúlyozza. Az Egység fényei számlapon a mutatók a nap folyamán dinamikusan változó fényt árasztanak.

A Black Unity fonott körpántot fekete művészek és alkotótársaik tervezték az Apple felkérésére.

A pánafrikai zászló színeit megelevenítő szíj fonatához korszerű, precíziós gépeken szőnek 16 ezer szál, újrahasznosított poliészterből készített fonalat az ultravékony szilikon tartószálak köré, a kész óraszíjat pedig lézerrel vágják pontos méretre, hogy jól illeszkedjen. A kellemes, puha tapintású pánt a víznek és az izzadságnak egyaránt ellenáll. A hozzá tartozó Egység fényei számlap mutatói a napszaknak megfelelően változtatják a fényüket, a pánt befűzőjén pedig lézergravírozott „Black Unity” üzenet olvasható.

Mutatja a szolidaritást

Fejezd ki a szolidaritásod az afrofuturizmus ihlette háttérképek letöltésével – iPhone, iPad, Mac.

A faji esélyegyenlőségért és igazságosságért

Ez a kollekció és a rajta keresztül támogatott szervezetek csak kis részét képezik az Apple faji esélyegyenlőségért és igazságosságért kiálló kezdeményezésének, mely a színes bőrű és azon belül is kifejezetten a fekete közösségeket érintő rendszerszintű korlátok ledöntésére törekszik.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!