fbpx Skip to content

Az elmúlt hónapok során számos pletyka látott napvilágot amely tudni véli, hogy az Apple a tervei szerint lemond az idén ősszel megjelenő iPhone 14 Pro modellek esetében a több szenzort is magába foglaló kameraszigetről.

Kezdetben azt rebesgették, hogy az Apple egy lyuk-szerű kialakítással oldaná meg az előlapi kamera elhelyezését a kijelzőben, de most egy megbízható elemző, Ross Young szerint az Apple “lyuk és pirula” kialakítást fog alkalmazni az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeiben.

Aki nem ismerné, Ross Young a Display Supply Chain Consultants elemzője. Mint ilyen, jelentései általában az ellátási lánctól származó jelzéseken alapulnak, hasonlóan Ming-Chi Kuo információihoz. Az elmúlt években a fülesei rendkívül megbízhatónak bizonyultak, többek között ő volt az egyedüli elemző, aki annak idején arról számolt be, hogy 2021 őszén a MacBook Pro modellek mini-LED kijelzőkkel és ProMotion funkcióval fognak érkezni.

Young arról is beszámolt, hogy szerinte ez az új design várhatóan az Apple új, könnyen felismerhető ismertetőjegye lesz, hasonlóan a kameraszigethez. Az egylyukas kialakítás emellett nagyon hasonlított volna az alábbi képen  látható, androidos gyártók által használt megoldásokhoz is.

A kétlyukas kialakítási tervet először tavaly szeptemberben osztották meg egy Twitter csatornán, ahol egy képen az állítások szerint a kiszivárgott vázlat látható:

 

Young is azt erősítette meg a napokban, hogy az Apple ezt a designt fogja használni az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max esetében. A kamera a jobb oldalon, míg a Face ID a bal oldalon kap majd helyet. A 9to5Mac szerint kialakítás mindenképpen érdekes. A kör és a pirula alakú kivágás kombinációja még mindig kisebb, mint a jelenlegi bevágás, bár csak alig.

Ming-Chi Kuo anno elsőként számolt be arról, hogy az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max csupán egy aprócska lyukkal fog majd rendelkezni az előlapján a jelenlegi kamerasziget helyett. Az akkori bejelentés óta sokan találgatták, hogy fogja majd az Apple megoldani a Face ID-t alkotó számos szenzor elhelyezését, amelyek eddig a kameraszigetben kaptak helyet: infravörös kamera, közelség érzékelő, környezeti fény érzékelő, előlapi kamera, pontprojektor, infravörös fényvető, mikrofon, beszédhangszóró és egyebek. (Elképesztő egyébként, mennyi mindent bele tudtak passzírozni ebbe a körömnyi területbe.)

A most kiszivárgott kétlyukas kialakítás látszólag több helyet adna az Apple számára, hogy ezeket az alkatrészeket a bevágáson kívül elhelyezze. Ne feledjük azt sem, hogy a 2021 őszén megjelent az iPhone 13 modelleknél is változtattak a kamerasziget méretén: a szélessége kissé csökkent, de magasságában egy hajszálnyit növekedett.

Az iPhone 14 termékcsalád várhatóan két különböző képernyőméretben lesz majd elérhető: 6,1 és 6,7 hüvelykes. Az iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro és 14 Pro Max modelleket előreláthatólag 2022 őszén dobják majd piacra. Míg a Pro modellek állítólag megkapják az új designt, az alapmodellek valószínűleg megtartják a kameraszigetet.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.