Uniq Surge: az egyik legjobb asztali töltő a mindennapokban, ami képes a MacBookot is tölteni!

Múlt év végén voltam az iKiegészítős srácoknál, hogy megbeszéljük a karácsonyi dolgokat, és akkor láttam az asztalukon az alábbi dokkolót. Kérdeztem is, hogy ez milyen, mert itthon a nappaliba kerestem már régóta egy hálózati adaptert (“töltőt”), ami képes tölteni a laptopot, telefont, és akár más készüléket is együttesen. A cél persze az volt, hogy ha ott vagyunk a kanapén, akkor könnyedén tölthessük a készülékeinket, gyorstöltéssel!

Ahogy megláttam a Uniq Surge-öt, egyből lecsaptam rá. 90W összteljesítmény, ami bőven elég a laptop és telefon töltéséhez, mindez 2db USB-C és USB-A kimenettel. Szerintem hibátlan! Az ára sem vészes, szóval elmondható, hogy jelenleg az egyik legjobb ár/értékkel rendelkező hálózati adapter.

Technikai adatok:

 • USB-C PD kimenet 1:  5V / 3A, 9V / 3A, 12V / 3A, 15V / 3A, 20V / 3A, 60W max. (PD3.0 + QC3.0)
 • USB-C PD kimenet 2:  5V / 3A, 9V / 3A, 12V / 2,5A, 15V / 2A, 20V / 1,5A, 30W max. (PD3.0 + QC3.0)
 • USB-A QC3.0 kimenet 1:  (3,6-6V) 3A, (6,5-9V) 2A, (9-12V) 1,5A
 • USB-A QC3.0 kimenet 2:  (3,6-6V) 3A, (6,5-9V) 2A, (9-12V) 1,5A
 • Össz kimeneti teljesítmény:  90W
 • Bemenet:  100-240V, 50/60Hz, 1,5A
 • Méret:  10cm x 11,3cm x 2cm
 • Tömeg:  250g

Tehát a legszélső USB-C kimenet 60W teljesítményre képes, amit egy átlagos 13-as MacBook Pro maximális áramfelvétele. Tehát ezzel a töltővel olyan, mintha a saját hálózati adapterével használnánk. Ennél a MacBook Air kevesebbet kér, 45W-ot, az iPad és telefon pedig jóval kevesebbel is beéri már. Egyedül a 16-os gépeknek van nagyobb teljesítményre szükségük, de ez nem azt jelenti, hogy ne tölthetnénk velük, csupán lassabban tölt majd fel. Problémát nem jelenthet.

A második USB-C kimenet pedig 30W-ra képes maximum, ami egy iPad és iPhone gyorstöltését jelenti, tehát 30 perc alatt 50%-ot képes tölteni a hálózati adapter. Ez ideális, ha csak leülünk a nappaliban megbeszélni valamit és gyorsan feldugom a telefont tölteni.

Ezen kívül természetesen a 18W-os töltéssel már az Apple Watch Series 7-et is gyorsabban tölthetjük róla. Természetesen nem csak Apple termékeket lehet rádugni, hanem bármi mást is, főleg, hogy támogatja a 3A-t is (QC 3.0), amit manapság nem minden töltő támogat.

Összességében a Uniq Surge szerintem egy remek hálózati adapter, ami használható a mindennapokban, irodában, nappaliban, hálószobában, jóformán bárhol megállja a helyét! Én végül a dolgozó szobában és a nappaliban használom. Megvásárolható az iKiegészítők webáruházból ide kattintva.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. TeXe says:

  14-es MacBook Pro-t képes tölteni? mert a gyári alap töltője 67W-os.

 2. Képes persze, mert 60W-os a töltés. Tehát minimálisan kevesebbet tölt de észre sem veszed. :slight_smile:

 3. TeXe says:

  Köszönöm :slight_smile:

 4. Készlethiányt mutat a kereskedő oldala. Lehet, érdemes egy ilyen eladást növelő cikk publikálása előtt egyeztetni velük. Megkeresem máshol a terméket nyilván, de egyszerű és gyors lett volna a link nyomán megrendelni.

 5. Szia!

  Nem szoktunk sz@r termékekről írni, sőt… ha valami jó, akkor azt külön ki is emelem. Így nyilván ha valamit megírunk, az előbb-utóbb elfogy, általában 1-2 nap alatt. Ez a cikk 6 napos jelenleg, úgy látszik, a gyártó sem képes szállítani jelenleg, így ezért lett készlethiány. Ha a cikk megjelenéskor lerendeled, akkor nyilván megkaptad volna.

  Egyébként szinte teljesen mindegy mit írunk meg, mivel Apple-related termékről van szó, azért el szokott fogyni. Sajnos ez van. Ezzel nem tudok mit kezdeni, próbálj sűrűbben feljárni az oldalra. :slight_smile:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!