fbpx Skip to content

A napokban az Apple MagSafe akkumulátor egy prototípusának képeit osztották meg az interneten, amely bepillantást enged ennek az iPhone kiegészítőnek egy belsős fejlesztési fázisába.

Az Internal Archive nevű Twitter profilról származó képeken látható prototípus több szempontból is különbözik a MagSafe akkumulátor tényleges, hivatalosan megjelent verziójától.

A prototípuson a burkolat fényes fehér műanyagból készült, az oldalára nyomtatott azonosító információkkal. A hátsó felületen nem látszik a MagSafe igazító gyűrű, valamint a töltést visszajelző LED ezen az oldalon található a kiegészítőn.


Annak ellenére, hogy nincs egyértelműen látható ‌MagSafe‌ igazítógyűrű a hátoldalon, a prototípuson van egy halvány körvonal, amely a ‌MagSafe‌ technológia jelenlétét bizonyítja. Lehetséges, hogy a prototípusból egész egyszerűen csak lehagyták ezt a gumiréteget.

A LED-es töltésjelző elhelyezése az akkumulátor hátulján érdekes megoldás volt, mivel eltakarta volna azt az ‌iPhone‌, amelyhez csatlakoztatva lett. Talán ez vezethetett ahhoz a döntéshez, hogy a MagSafe akku alján lévő Lightning porttól jobbra helyezték át.

Az Apple a múltban már helyezett el érdekes helyekre LED-es töltés visszajelzőket, például az első generációs AirPods modelleken, ahol a töltőtok belsejébe kerültek. Ezeket nem lehetett látni, amikor a tok le volt csukva. A cég aztán megváltoztatta ezt az eszköz következő kiadásán, amikor is ezt a LED-et az AirPods töltőtokjának külsejére helyezte át.

Mint ahogy a cupertinói cég más termékei esetében, az Apple MagSafe akkumulátorának érkezését is rengeteg találgatás és pletyka előzte meg. Hozzátartozik a sztorihoz az is, hogy az Apple sem verte nagydobra ezzel kapcsolatos terveit. Először 2021. február közepén vált nyilvánvalóvá, miután megjelent a második iOS 14.5 béta, ahol a MacRumors felfedezte egy titokzatos “akkumulátor” szó említését a kódban.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman később megerősítette, hogy az Apple valóban az iPhone 12-hez tervezett MagSafe akkumulátoron dolgozik, míg más pletykák szerint a tartozék fordított vezeték nélküli töltést is tartalmazott volna. A ‌MagSafe akkumulátort‌ állítólag fejlesztési és szoftverproblémák is hátráltatták a megjelenése előtt. A kiegészítőt megjelenése óta vegyes reakciók fogadták a vásárlók részéről.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok