fbpx Skip to content

Bár a nyakunkon lévő világjárvány rányomta a bélyegét a CES 2022 elektronikai kiállításra is, a technika szerelmesei mégsem maradtak látnivaló nélkül az idei, Las Vegas városában megrendezett eseményen.

A Macrumors-os kollégák által legjobbnak tartott Apple kiegészítőket mi is közelebbről górcső alá vettük, amiről olvasóink az alábbiakban egy csokorba gyűjtve tájékozódhatnak. A Macrumors ezt egy videó formájában is összefoglalta, mert hiába a visszafogott rendezvény, a gyártók mégis szép számmal képviseltették magukat.

Garmin Venu 2 Plus okosóra

A Garmin Venu 2 Plus egy Apple Watch alternatíva, 43 mm-es kerek kijelzőjével. Sokféle állapotkövető funkcióval rendelkezik: pulzusszám, légzés, napi energiaszint, stressz, véroxigénszint-mérés és alvás figyelés. Gyakran töltőre sem kell raknunk, hiszen akkumulátora akár kilenc napig is kitart. A Garmin egy mikrofont is integrált az órába, így támogatja a szöveges üzenetek küldését és a hívásokat, az Apple Siri asszisztensével.

Withings Body Scan okosmérleg

A Withings legújabb, intelligens mérlegeit az egészséggel kapcsolatos funkciók egész sorával felvértezték. Nyomon követi a testsúly változásait, de figyeli a testösszetételt, a pulzusszámot, az érrendszeri életkort és az idegi aktivitást is. A beépített fogantyújával hat elvezetéses EKG-t is tud készíteni, ami fejlettebb, mint az Apple Watch modellekbe épített, egy elvezetéses EKG funkció.

Targus Find My hátizsák

A híres tartozékgyártó, a Targus frissítette Cypress Hero EcoSmart hátizsákját. Beépített nyomkövetési funkciót kapott, amely az Apple Find My alkalmazását használja. A hátizsák hozzáadható a Lokátor alkalmazáshoz közvetlenül más eszközeink mellé, és nyomon követhető annak segítségével. Így a Bluetooth eszközök hatótávolságán kívül is megtalálható.

Hyper Swivel dokkoló iMac-ekhez

A Hyper egy nagyon praktikus dokkolót mutatott be, amelyet kimondottan a 24 hüvelykes iMac-ekhez terveztek. 360 fokban elforgatható mechanizmussal rendelkezik, amely egyszerűvé teszi a képernyő szükség szerinti oldalirányban való pozicionálását. Ezen túl beépített SSD hellyel is rendelkezik, amely akár 2 TB-os meghajtót is támogat. Emellett HDMI port, SD/microSD kártya olvasó, egy USB-C és négy darab USB-A aljzat is helyet kapott rajta.

Eve Outdoor Cam

Az Eve Outdoor Cam egyesíti a kamera funkcionalitását egy mozgásérzékelős kültéri reflektorral. Kétirányú kommunikációra képes, széles, 157 fokos látómezeje nagy területet lefed. A HomeKit Secure Video funkcióit használja az iCloud alapú tároláshoz, adatvédelemhez. Éjszaka is működik, IP55-ös víz- és porállósági tanúsítvánnyal rendelkezik.

Chipolo CARD Spot

A Chipolo CARD Spot egy Bluetooth-eszközkövető, amelyet pénztárcában való használatra terveztek. Viszonylag vékony, 2,4 mm-es, és beépített Find My-integrációval rendelkezik. Lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem hagytuk ott sehol és ne veszítsük el a pénztárcánkat, és ha elveszne, akkor is megtalálhatjuk az Apple Find My hálózatával, még akkor is, ha nem a Bluetooth hatókörén belül van. Az egyetlen hátránya, hogy nem cserélhető az akkumulátora, de a Chipolo-nak van rá csereprogramja.

Satechi Pro Hub Max

A Satechi egy USB-C hubot dob a piacra, amelyet a legújabb MacBook Pro modellekkel való együttműködésre terveztek. Két USB-C porton keresztül oldalt csatlakozik, de hozzáad egy 4K HDMI portot a kétmonitoros megjelenítés érdekében, amely akár 60 Hz-es frekvenciafrissítést is támogat. Kapunk még egy Gigabit Ethernet, két USB-C, egy USB-A portot, egy micro/SD kártya olvasót és egy audio csatlakozót – a kártyaolvasóval meg valószínűleg elsősorban a korábbi MacBook Pro modellek tulajdonosaira gondolva.

Samsung Odyssey Ark monitor

A Samsung a CES-en bemutatott egy brutálisan szép kijelzőt, az Odyssey Ark-ot. Átmérője 55 hüvelyk, 4K 16:9 felbontást kínál, használhatjuk álló, vagy fekvő módban is. Ez a kijelző várhatóan csak a 2022-es év végén érkezik.

NexMonitor

A NexMonitor egy olyan kijelző, amely a Mac mini számára készült. Az egyik oldalán oldalsáv is található, így az összes eszközünket szemmagasságban helyezhetjük el. A 27 hüvelykes kijelző 2K vagy 4K felbontásban kapható, és rendelkezik HDMI, USB-C, USB-A, USB-B porttal, SD-kártya olvasóval, Ethernet aljzattal és 3,5 mm-es audio jack csatlakozóval.

Ti melyik eszközre csapnátok le?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.