fbpx Skip to content

Az Apple részvény bónuszokat biztosít egyes mérnököknek, azt megelőzendő, hogy olyan cégekhez lépjenek le, mint például a Meta, írja a Bloomberg. A múlt héten a chip tervezéssel, hardverrel, szoftverrel és üzemeltetéssel foglalkozó kiválasztott mérnökök tájékoztatást kaptak arról, hogy 50 000 és 180 000 dollár közötti részvény bónuszt kapnak, ami a Bloomberg szerint kissé szokatlan és jelentős összeget képvisel.

A legtöbb mérnök egyébként 80 000 és 120 000 dollár értékű részvényt kapott. Ezt a bónuszt korlátozott részvény egységekként biztosítják, amelyeket négy év alatt folyósítanak. Ennek feltétele, hogy az alkalmazottak az Apple berkein belül maradnak, és nem vállalnak munkát más cégeknél.

Ez a bónusz nem része a normál Apple kompenzációs csomagoknak, amelyek alapbért, részvény egységeket és készpénz bónuszt is tartalmaznak. Az Apple időnként ezen felül is pénz bónuszokat oszt ki az alkalmazottaknak, de a fentiekben említett, legutóbbi részvényjuttatások mértéke figyelemre méltó volt és meglepően időzített, mondták az emberek. Ezeket a megfelelő részlegek mérnökeinek körülbelül 10-20%-a kapta meg.

Az Apple azt mondta a menedzsereknek, hogy a bónuszokat a kiváló teljesítményt nyújtó mérnökök kaphatják jutalomként. Ennek valószínűleg az a célja, hogy megakadályozzák az olyan vállalatokat, mint a Meta (a Facebook anyavállalata) az Apple alkalmazottak elcsábításától. A kék óriás az elmúlt hónapokban körülbelül 100 mérnököt vett fel az Apple-től, igaz, Cupertinóba is érkezett néhány korábbi Meta-alkalmazott.

A Meta elsősorban az Apple kiterjesztett valóság, mesterséges intelligencia és mérnöki részlegeiből toboroz, és a hírek szerint a közeljövőben egy olyan okosórát tervez piacra dobni, amely reményeik szerint felveszi a versenyt az Apple Watch-csal, és amikor majd az Apple piacra dobja AR/VR fejhallgatóját, a tervek szerint a Meta a tulajdonában lévő Oculus virtuális valóság fejhallgatóival száll majd versenybe vele.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok