fbpx Skip to content

Izgalmas hír röppent fel a napokban az Apple híreket szivárogtató Dylandkt révén pár tweetjében. Eszerint az LG három különböző kijelzőt is gyárt épp, külön márkajelzés nélkül, amelyek valószínűleg az Apple számára készülhetnek. Egy a jelenlegi 24 hüvelykes iMac modell méretében, egy a közelgő 27 hüvelykes iMac-hez, valamint egy 32 hüvelykes modell, amely egy új Pro Display XDR kijelző lehet, és amiben az Apple egy saját chipje is helyet kaphat.

A tweetjeiben a kiszivárogtató azt is leírta, hogy a kijelzőket jelenleg márkajelzés nélküli burkolatokba foglalják, de úgy véli, hogy a kijelzők az Apple-nek valók, mivel hasonló specifikációkkal rendelkeznek, mint az iMac és a Pro Display XDR modellek. Dylandkt jóslatai egyébként már többször is meglepően pontosnak bizonyultak.

Ezek a hírek már csak azért is izgalmasak, mert az Apple 2016-ban állította le a ThunderBolt Display értékesítését. Gondolom, sok Apple fan szíve dobbant velem együtt nagyot a hír hallatán, hiszen egy kedvező árfekvésű almás monitort azért szívesen beújítanánk az asztalunkra. Hozzáteszem, az említett, utolsó generációs Thunderbolt Display a lassan 7(!) éves desingjával, vaskos káváival is simán versenyben lenne a mai megjelenítőkkel is.

A kiszivárogtató hozzátette, hogy úgy tűnik, a 27 és 32 hüvelykes kijelzők miniLED panellel lesznek felvértezve és támogatják majd a 120 Hz-es, változó frissítési gyakorisággal rendelkező ProMotion technológiát is. A 32 hüvelykes kijelző ezen felül egy nem részletezett Apple Silicon chippel is fel lesz szerelve.

Arról egyébként elsőként Mark Gurman számolt be a Bloombergnél, hogy az Apple egy, átlagfelhasználóknak szánt, önálló kijelzőn dolgozik, amely jóval kedvezőbb áron lesz elérhető, mint a jelenleg 1 900 000 forintos kezdőárú, profiknak kiadott Pro Display XDR. Ha a híresztelések pontosnak bizonyulnak, a kijelző 24 és 27 hüvelykes változatban is elérhető lesz.

A Dylandkt által megosztott információk többsége egybecseng Ross Young kijelzőipari elemző korábbi pletykáival, aki nemrégiben közölte, hogy az Apple egy új, 27 hüvelykes, miniLED kijelzős iMac kiadását is tervezi a 2022-es év első felében. Én személy szerint már nagyon várom!

Te mit szólnál egy új Apple kijelzőhöz?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok