fbpx Skip to content

Év vége felé divatosak a különböző top listák vagy visszatekintők, amivel szórakoztató vagy érdekes módon tudjuk zárni az aktuális naptári évet. Instagramon a top 9 fénykép szokta ezt a funkciót betölteni, azonban az egy nem hivatalos kezdeményezés, idén viszont más formában, de végre kaptunk egy hivatalos visszatekintőt a Playback formájában.

A napokban biztos többeteknek is megjelent a képfolyama tetején egy nagy értesítés, egy 2021-es rajzzal, vagy ha így nem is, akkor mások történetében egy egyedi hátteres story-folyamot biztosan láttatok. Na hát ez röviden az Instagram saját visszatekintője, de nézzük is meg, mit tud valójában.

Az Instagram jó szokásához méltóan ezt az újítást sem minden fióknál egyszerre kapcsolta be, nekem például a személyes felhasználómnál még most sem jelent meg, de az összes egyéb, általam kezelt oldalnál igen, tehát ez most is csak idő kérdése és mindenkinél felbukkan majd. Gyorsan megjegyezném, hogy akinél nem látható a képfolyam tetején, az ne keresse a menüben sehol se, mert nem fogja megtalálni. Inkább ha lát másnál egy ilyen jellegű story-t, akkor koppintson az abban található matricára és akkor ugyanúgy meg tudja csinálni a sajátját, mint ha normálisan megjelenne neki is.

Alapvetően valamilyen algoritmus alapján öt story-t választ ki az évből az alkalmazás, ami valamennyire időben is lefedi az évet, de nagy megfejtést ne várjunk tőle, inkább random az egész. Ezeket a kiválasztott story-kat ráhelyezi egy egyedi háttérre és automatikusan rátesz az egészre egy matricát is, azonban a story-k megváltoztathatóak és a számuk is állítható 1-10 között, és ilyenkor bátran végigpörgethetjük válogatás közben az egész évünket.

Ennyi az egész igazából. Szerintem személyesebb a story-kat végignézni, mint a legtöbb lájkot kapott képeket, de milyen jó, hogy azok a szolgáltatások és alkalmazások továbbra is elérhetőek, így mindenki a neki tetszőt oszthatja meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok