Dylandkt információi szerint nem lesz ProMotion kijelző a következő MacBook Airben

Sosem vagyunk sokáig elégedettek azzal, amit az Apple adott, így már nem a 2 hónappal ezelőtt bemutatott új MacBook Pro-ra figyelünk, hanem azon elmélkedünk, hogy vajon milyen funkciókat fog megkapni a következő MacBook Air a Pro tudástárából.

Dylan, avagy @Dylandkt Twitteren megosztotta legújabb jóslatait az Apple új, belépő árkategóriás laptopjával kapcsolatban, mely előreláthatólag valamikor jövő év közepén érkezik.

És akkor lássuk az előrejelzést:

Az új MacBook Air 2022 közepén érkezik. MagSafe töltős, 1080p webkamerás, USB-C csatlakozós, 30 wattos töltős lesz ventilátor nélkül. Az iMac 24 colos variánsához hasonlóan több szín is lesz. A kijelző körüli keret és a billentyűzet tört fehér lesz, utóbbin teljes méretű funkciógombok várhatóak.

A design hasonlítani fog az új MacBook Pro-hoz, de vékonyabb és könnyebb lesz. Több különböző chip lesz konfigurálható hozzá. Több külső kijelzőt fog támogatni, legalább kettőt. A színek hasonlítani fognak az iMac 24 colos változatához.

A Mini-LED valószínű. Azt nem tudom megerősíteni, hogy lesz rajta szenzorsziget, de tuti, hogy nem lesz ProMotion, Face ID, SD kártya-olvasó, keskenyedő design és HDMI port se. A kezdőár valószínűleg emelkedni fog.

A külföldi sajtó leginkább arra kapta fel a fejét ebből a végső felsorolásból, hogy nem lesz ProMotion kijelző az új MacBook Airben. Ez érthető is, hiszen a Face ID egyik Mac-ben sincs, az SD kártya-olvasó és a HDMI-port pedig újabban már „Pro” kiváltságok.

Azonban ha jobban belegondolunk, a ProMotion kihagyása teljesen várható lehetett volna, hiszen az Apple jelenleg a profiknak szánt eszközeibe tette csak bele, elég csak az iPad Pro-ra, az iPhone 13 Pro-ra vagy a legújabb MacBook Pro-ra gondolni.

Téged mennyire visel meg a ProMotion feltételezett hiánya a 2022-es MacBook Airből?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. gusty says:

  “az SD kártya-olvasó és a HDMI-port pedig mindig is „Pro” kiváltságok voltak.”

  Azért hülyeségeket nem kéne írni. Ezek szerint létezett egy Macbook Air Pro, s én nem is tudtam hogy ilyenem volt SD kártya olvasóval?

 2. Jadeye says:

  köszi, az SD-kártyás részt javítottam!

 3. expa says:

  Te nem szoktál tévedni? Ezt lehet normálisan is közölni ember!

 4. gusty says:

  Feleslegesen érzékenykedsz, Jadeye értette a mondanivalót, javította, megköszönte.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!