fbpx Skip to content

Sosem vagyunk sokáig elégedettek azzal, amit az Apple adott, így már nem a 2 hónappal ezelőtt bemutatott új MacBook Pro-ra figyelünk, hanem azon elmélkedünk, hogy vajon milyen funkciókat fog megkapni a következő MacBook Air a Pro tudástárából.

Dylan, avagy @Dylandkt Twitteren megosztotta legújabb jóslatait az Apple új, belépő árkategóriás laptopjával kapcsolatban, mely előreláthatólag valamikor jövő év közepén érkezik.

És akkor lássuk az előrejelzést:

Az új MacBook Air 2022 közepén érkezik. MagSafe töltős, 1080p webkamerás, USB-C csatlakozós, 30 wattos töltős lesz ventilátor nélkül. Az iMac 24 colos variánsához hasonlóan több szín is lesz. A kijelző körüli keret és a billentyűzet tört fehér lesz, utóbbin teljes méretű funkciógombok várhatóak.

A design hasonlítani fog az új MacBook Pro-hoz, de vékonyabb és könnyebb lesz. Több különböző chip lesz konfigurálható hozzá. Több külső kijelzőt fog támogatni, legalább kettőt. A színek hasonlítani fognak az iMac 24 colos változatához.

A Mini-LED valószínű. Azt nem tudom megerősíteni, hogy lesz rajta szenzorsziget, de tuti, hogy nem lesz ProMotion, Face ID, SD kártya-olvasó, keskenyedő design és HDMI port se. A kezdőár valószínűleg emelkedni fog.

A külföldi sajtó leginkább arra kapta fel a fejét ebből a végső felsorolásból, hogy nem lesz ProMotion kijelző az új MacBook Airben. Ez érthető is, hiszen a Face ID egyik Mac-ben sincs, az SD kártya-olvasó és a HDMI-port pedig újabban már „Pro” kiváltságok.

Azonban ha jobban belegondolunk, a ProMotion kihagyása teljesen várható lehetett volna, hiszen az Apple jelenleg a profiknak szánt eszközeibe tette csak bele, elég csak az iPad Pro-ra, az iPhone 13 Pro-ra vagy a legújabb MacBook Pro-ra gondolni.

Téged mennyire visel meg a ProMotion feltételezett hiánya a 2022-es MacBook Airből?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.