Aukcióra bocsátottak egy “első Apple Watch” modellt 1988-ból – egy Seiko WristMac-et

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Árverezésre bocsátanak egy Seiko WristMac modellt, amit az aukciósház „az első Apple Watch” modellként emleget. A dolog érdekessége, hogy az órákat 1988-ban értékesítették a korai Macintosh-okoz kapható tartozékként.

A csomag  tartalmazza az eredeti (nyilván kinyitott) dobozt, a regisztrációs kártyát, a kézikönyvet, a szoftvert tartalmazó floppy lemezt, a csomagolást és a bontatlan Seiko WristMac órát.

Az 1988-as Seiko/Ex Machina WristMac egyébként egy rendkívül ritka darab. Az órát több mint 25 évvel az Apple Watch 2015-ös megjelenése előtt adták ki, amely így a viselhető számítástechnikai eszközök egyik első darabja. Az eszköz eredeti csomagolásában érkezik, és az első kiadása óta eltelt több mint harminc év során soha többet nem értékesítették. A doboz kívülről az óra forradalmi jellemzőit hirdeti, és a sorozatszámot (70216) feltüntető eredeti matricát is tartalmazza.

A dobozt bár felbontották, remekül megőrizte eredeti fehér megjelenését. A belsejében található, eredeti WristMac regisztrációs kártyát egyáltalán nem töltötték ki. A használati útmutató, a WristMac 1.2 floppy lemez, amely a hivatalos WristMac szoftvert tartalmazza, a számítógépes csatlakoztatásra szolgáló bölcső, az eredeti Seiko doboz, és a kábelek is kifogástalan állapotban vannak.

Ez a technológiatörténet rendkívül ritka és homályos darabja, mely nagyon értékes a gyűjtők, befektetők és Apple rajongók számára. A több mint 30 évvel ezelőtti kiadása óta ritkán látták, és valószínűleg évek telnek el, mire egy másik darab aukcióra kerül.

A WirstMac egyébként felbukkant a NASA történetében is, amikor az Atlantis űrsikló fedélzetén tartózkodó űrhajósok 1991. augusztus 28-án elküldték az első e-mailt a világűrből. Ekkor WristMac karórákat használtak, összehangolva a sikló fedélzetén lévő Macintosh géppel és az azon futó AppleLink szoftverrel.

A licit 1 dollártól kezdődik, nincs irányár. Nem lennénk meglepve, ha vaskos árcédulával kelne el a tech-történelem eme ritka darabja.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. jestR says:

  Csak egy megjegyzés. Az nem 1.2-es floppy lemez, hanem 1.44-es…

 2. Jadeye says:

  az 1.2 a szoftver verziója, ahogyan azt a lemez címkéjén láthatod.

 3. Czo says:

  Az a lemez is siman leformazhato 18 helyett 15 track/sectorra, tehat akar 1.200 kB is lehetne a kapacitasa :smiley: De mivel ez Mac, ezert folosleges a PC-s formatummal dobaloznod.

 4. Aszta mik vannak :flushed::+1:

 5. jestR says:

  Maximálisan igaza van mindkettőtöknek ! A cimkét nem figyeltem annyira mert mobilról néztem, a kapacitásnál pedig egyszerűen eszembe sem jutott a platform…

 6. novisz says:

  Kicsit OFF:
  A fényképre hogyan tudok ránagyítani az app-ban?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!