Ezeket az újdonságokat hozta az iOS 15.2 harmadik bétája

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple tegnapelőtt kiadta a fejlesztőknek és tesztelőknek az iOS 15.2 és “barátai”, az iPadOS 15.2, a watchOS 8.3, a tvOS 15.2 és a macOS 12.1 harmadik bétáját.

A frissítés elhozott egy nagyon régóta várt újítást a Zene alkalmazásban a lejátszási listák menedzseléséhez, valamint változtatott a Kamera alkalmazás Makró vezérlőjének beállításain és egyértelműbbé tette, hogy mire is jó az iCloud Privát átjátszó. Nézzük meg, hogy miről is van szó!

Keresés a lejátszási listákban

Hazafelé sétáltam és közben gondoltam meghallgatni az „A ’10-es évek hard rock zenéje: Alapművek” lejátszási listát, de a Bring Me The Horizontól a „Can You Feel My Heart” című számmal akartam kezdeni.

Ehhez eddig végig kellett görgetnem a 100 dal hosszú listát, hogy megtaláljam a fülemnek ékes nótát, iOS 15.2-n azonban elég lesz a fenti keresőbe beírnom a szám címének elejét és máris indíthatom.

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de nekem ez az első ránézésre aprócskának tűnő változtatás jelentősen egyszerűsíteni fogja az életem.

Makró mód

Az előző béta elhozta a Kamera alkalmazásba a virág ikonnal jelölt Makró vezérlő gombot, az Apple azonban tudja, hogy van, akit csak zavarnak az extra gombok az amúgy is zsúfolt felhasználói felületen, ezért az iOS 15.2 harmadik bétájában úgy döntött, hogy egy kapcsolót tesznek a Beállítások alkalmazás Kamera altáblájára, ahol bárki kikapcsolhatja a funkciót.

iCloud Privát átjátszó

Az iCloud Privát átjátszó egy nagyon menő része a fizetős iCloud+ szolgáltatásnak, de eddig a neve alapján az átlag felhasználók nem tudták, hogy mire is való.

Épp ezért az Apple átkeresztelte a hozzá tartozó kapcsolót „IP cím követés korlátozása” lehetőségre és tett a tábla aljára egy kis magyarázó szöveget is:

Az IP cím követés korlátozása lehetőséggel elrejtheted az IP címed az ismert követőktől a Mail és a Safari alkalmazásokban. Ha ezt kikapcsolod, akkor az iCloud Privát átjátszó is ki lesz kapcsolva erre az internet-szolgáltatóra.

Emlékeztetők

Az Apple lehetővé tette, hogy több címkét egyszerre átnevezz vagy törölj, ezzel is gyorsítva az emlékezetők menedzsmentjét.

Alapvetően nem hoz óriási változtatásokat az iOS 15.2, de jó látni, hogy az Apple szépen csiszolja tovább az iOS 15-öt ezekkel a frissítésekkel.

Neked melyik a kedvenced a fentiek közül?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Egyik se érint, viszont az átlagfelhasználó az IP címről sem tudja, hogy az micsoda :smiley:

  2. Mostanság nem nagyon jött új béta meg semmi konkrétan! Mi lehet ennek az oka?

  3. Jadeye says:

    macOS Monterey 12.1 beta 4 jött ma, de inkább megvárom a cikkel, hogy jöjjön meg a többiből is a negyedik.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!