fbpx Skip to content

Egy, a múlt hónapban közzétett szabadalmi kérelem arra utalt, hogy az Apple egy saját drónon dolgozik. A napokban két további, drónokkal kapcsolatos szabadalmi kérelem látott napvilágot. Az eredeti bejelentések arra is utalnak, hogy az Apple kísérletet tett a munka titokban tartására.

A szabadalmi kérelmek nyilvánosak, és természetesen vannak olyan emberek, akik aprólékosan átkutatják az Apple által benyújtott kérelmeket, hogy valamilyen nyomra akadjanak a potenciális új termékekkel kapcsolatban. Úgy tűnik, az Apple ebben az esetben megpróbálta elrejteni ezeket.

A cég ezt kétféleképpen teheti meg. Először is bizonyos esetekben lehetőség van a szabadalmi kérelem közzétételének elhalasztására a benyújtás utáni időre. Másodszor pedig ott van az is, ha a cég a kérelmet az Egyesült Államokon kívül nyújtja be. Amerikai cégként az Apple általában az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) folyamodik, így a legtöbb ember itt próbál nyomokra vadászni.

A más országokban benyújtott szabadalmi kérelmeket kisebb valószínűséggel veszik észre. A cupertinói cég eredetileg mindkét, drónra vonatkozó szabadalmi kérelmét Szingapúrban nyújtotta be: a 10202004252X számon még 2020 májusában, hogy titokban tartsa a projektet, és később egy másodikat is a 10202002204W számon.

Most azonban mindkettőt az Egyesült Államokban is benyújtották. Az első a drónok és a vezérlők párosításának és leválasztásának módszereivel kapcsolatos. Természetesen bonyolult szabadalmi nyelven íródott, de úgy tűnik, hogy egy olyan drón vezérlési módszerét írja le, melynek irányítását az egyik kontrollerről a másikra adják át, akár repülés közben is.

A második egy drón távoli vezérlésére vonatkozik mobilhálózaton keresztül.

A híreket azért kezeljük fenntartással, hiszen az Apple nagyon sok olyan dolgot szabadalmaztat, amelyek aztán soha nem kerülnek be a piacra dobott termékeikbe. Egyébként ez egy meglehetősen logikus termékkategória lenne az Apple számára, mivel a fényképezés és a videózás már most is kulcsfontosságú terület az iPhone és Mac számára.

Szerinted lesz ebből a jövőben mondjuk “iFly mini”, “iFly”, “iFly Pro” és “iFly Max”?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok