Jelszógenerátorral, ProRAW és ProRes támogatással frissült az iCloud Windows verziója

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple még szerdán adta ki frissítését a Windows rendszeren futó iCloud alkalmazásához, amely lehetővé teszi a PC felhasználók számára az Apple felhőszolgáltatásának mélyebb integrációját a redmondiak operációs rendszerébe. Az iCloud legújabb verziójával elérhetővé vált a beépített jelszógenerátor, valamint támogatást kaptak a ProRAW és ProRes kodekek.

Legutóbb augusztusban frissítették a Windows-ra kiadott iCloud alkalmazást egy jelszókezelővel, így a felhasználók már nem csak Apple eszközökről, hanem Windows alapú PC-kről is hozzáférhetnek a mentett jelszavaikhoz. Ezt most tovább bővítették egy erős jelszavakat generáló opcióval, melyeket alkalmazások vagy webhelyek használhatnak, akárcsak a macOS és iOS rendszerekben.

Fontos a dolog a jelszókezelés mellett a ProRAW és ProRes támogatásának megjelenése is, amelyek kép- és videokodekek. Ezek a formátumok több információt tárolnak az egyes fájlokban, és kevesebb minőségromlást okoznak. Mostantól, ha ProRAW fotót vagy ProRes videót készítünk egy iPhone segítségével, a tartalom szinkronizálható és megtekinthető lesz Windows-os számítógépen is.

Az iCloud alkalmazás további új funkciókat is kap a Windows-os verziójában. Az Apple végre lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy embereket vegyenek fel vagy távolítsanak el megosztott mappáikból. Természetesen emellett fényképeink, leveleink és a névjegyeink is naprakészen tarthatóak az alkalmazásban.

Az iCloud Windows-os verziója ingyenesen letölthető a Microsoft Store-ból, és használatához Windows 10, vagy ennél újabb verziószámú operációs rendszert futtató PC szükséges.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!