Szenzorsziget az új MacBook Pro-n: hogy nem gondolhattak erre az Apple szoftverfejlesztői?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az új MacBook Pro kijelzőjének tetején van egy szenzorsziget, ami belelóg a kijelzőbe. Az Apple mindenkit megnyugtatott, hogy a menüsávra gondoltak, de úgy tűnik, hogy nem annyira.

Arra tényleg felkészült a macOS Monterey, hogy ha egy alkalmazásnak sok a menüje, akkor a szenzorsziget túloldalára ugrik az a menüelem, ami nem fér ki, de ha a másik irányból, a státusz elemek vannak túl sokan, azok bizony egyszerűen csak bemennek a szenzorsziget mögé. Nézzünk meg két példát!

A Snazzy Labs YouTube csatornától Quinn Nelson osztotta meg ezt a két rövid videót Twitteren, melyeken látszik a hiba:

A 9to5Mac felvette a kapcsolatot az iStat Menus fejlesztőivel, akik elmondták, hogy sztenderd NSStatusItem objektumokat használnak a statisztikák megjelenítéséhez, amit az is alátámaszt, hogy Quinn sikeresen a szenzorsziget alá tudta rejteni az Apple gyári akkumulátor státusz elemét is.

A The Verge-től Dieter Bohn külön felhívta a figyelmet rá, hogy milyen érdekes az, hogy az Apple-nél a fél csapat felkészült a szenzorszigetre, a másik fele pedig nem:

Szóval az alkalmazásokban lévő menüelemek kezeléséért felelős csapat tudott a szenzorszigetről, de a státusz elemekkel dolgozó nem? lol

Quinn még egy érdekes viselkedést talált, mégpedig azt, hogy ha egy alkalmazás menüi átlógnak a szenzorszigeten túlra, akkor a szenzorszigetet átugorja a kurzor. Ha nincs ilyen menüelem, akkor a kurzor sem ugrik.

Elképzelhető, hogy ez elvárt viselkedés lenne, hogy könnyebb legyen a menük közti mozgás, de furcsa és nem következetes felhasználói élményhez vezet.

Kétségtelen, hogy ezeket a hibákat az Apple hamarosan javítani fogja, de addig is roppant mókás, hogy a menüsávon megjelenő elemek egy része most el tud tűnni a szenzorsziget mögött.

Szerinted érdemes lehet emiatt az Apple fejlesztőire gyújtani az Apple Parkot? 🤯🔥😂

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Rögtön rájuk gyújtani? :joy::joy:

 2. andoro says:

  És ha screenshotot lősz úgy hogy a sziget is benne van akkor a képen nem lesz ott a sziget. Ergo ha nem látod mit takar ki a sziget akkor lőj screenshotot és kész. Mit nem értel??

 3. andoro says:

  Javaslom a cikk címének módosítását: “A Szenzor szigeteken túl, ahol az Apple fan túr” :slight_smile:

 4. Vajon meddig szenvedhettek azzal, hogy kb egy tökéletes laptopot mivel csesszenek el? Most komolyan mi a francnak kell oda az az undorító notch?

 5. jaba says:

  ez nálunk “for all genders” álláshirdetéseknél szokott lenni, pl miko a HR preferálja gyerekét otthon nevelő anyukát a migránssal szemben, mert csak

 6. rXc says:

  Gonoszak vagytok. Egy ilyen kis, szerény erőforrásokkal dolgozó cégnél mint az Apple, nincs arra kapacitás hogy bekapcsolják az új gépet és megnézzék hogy néznek ki rajta a menük. Lehet ott 3-4 fejlesztő max. Majd ha egyszer ők lesznek a leggazdagabb cég a világon, akkor majd… ohwait

 7. pergabb says:

  azért, hogy majd kivegyék és azt mond wow, csodákra képes az apple :slight_smile:
  Jobban megfigyeled, mindig csinálnak ilyen oda-vissza lépéseket. Idén pl jobb lett az akku, sanszos, hogy jövőre nem lesz noccs, nem lóg ki a kamera, de akku ismét rosszabb lesz. Aztán azt követő évben megint jobb, de ismét oda tesznek vmit, ami idegölő és amikor megoldják, akkor megint azt mondod wow. Marketing az egész…

 8. expa says:

  Majd javítják és a szoftverek igazodni fognak hozzá. Nincs para…

 9. iRon242 says:

  Végtére is pár év nyavalygás után csak visszakaptuk a billentyű mechanikát, a fizikai funkcióbillentyűket, a MagSafe töltőt, …, kellett valami a jövőre is :wink:

 10. andoro says:

  Rájött már vki hogy a Monterey 12.1 hogyan javítja az ikonok megjelenítését? Nem érzékelek semmit.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!