fbpx Skip to content

A Szifon.com-on nem először hallotok a Chameleon rendszerről, ami egy komplex, teljesen felhasználóbarát okosotthon rendszer. Amikor a Chameleonról mesélek az ismerősöknek, mindig a maximalizmus jut eszembe. A cég magas színvonalon űzi az okosotthonok telepítését és menedzselését, így a mostani webinar rendkívül érdekes lehet számotokra.

Hűtés-fűtés, árnyékolás, világítás, energiamenedzsment, beléptetés és biztonság – egy komplex okos otthon összes funkciója egy platformon, felhasználóbarát módon és bárhonnan elérhetően. Ezt hozza tető alá az Uponor és a Chameleon okos otthon együttműködése.

Sokan azt gondolják, hogy az okos otthon valójában egy távirányító, amivel távolról vezérelhetjük otthonunkat. Pedig az okos otthon sokkal több ennél, igazi erőssége pont abban rejlik, hogy a beavatkozásunk nélkül is képes reagálni a környezet vagy élethelyzetünk változásaira. Az okos otthon hálózatába kötött szenzorok, mozgás, fényerősség, szél, páratartalom, hőmérséklet érzékelők figyelik otthonunk rezdüléseit és állapotváltozásainkat, láthatatlan jeleikre az eszközeink beavatkoznak és kiszolgálnak minket. Így az otthonunk levesz a vállunkról egy csokor unalmas, ismétlődő feladatot, ami 2-3 egymást követő, külön-külön eseményből áll. Az okos otthon segítségével ezekben az élethelyzetekben, több egymástól független esemény egyidejű kezelésével megoldhatjuk a megszokott és unalomig ismételt feladatokat.

2021-től az Uponor és Chameleon még jobban összefonódik és közös professzionális hűtés-fűtés megoldásokat kínálnak. Az Uponor több mint 20 éve nyújt ügyfelei számára sugárzó fűtési-hűtési, radiátoros, vízellátási, valamint távhőellátással kapcsolatos megoldásokat, Magyarországon is.

A Smatrix szabályozó öntanuló, folyamatosan méri és szabályozza a megfelelő kényelemhez szükséges térfogatáramot fűtő, illetve hűtőkörönként. Segítségével elkerülhető egyes fűtőkörök túlfűtése, míg más fűtőkörök nem megfelelő felfűtése. Használatával megszűnik a hidraulikai beszabályozási probléma fogalma.

Röviden tehát, ha valaki gondolkozik az okos hűtés-fűtés valamint energiamenedzsmenten, mindenképp csatlakozzon a holnap 10:00 órakor kezdődő webinarhoz, ahol 45 percig a Chameleon Zrt-től Szarvas Péter és az Uponor Kft-től Kiss Péter beszélget a fentiekről. Bővebb információkat a Chameleon és Uponor együttműködéséről ide kattintva találtok, jelentkezni pedig alább tudtok:

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok