fbpx Skip to content

Míg az Inspiration4 stábja az űrben orvosi kutatásokat folytatott és a St. Jude-os betegekkel beszélgetett, Jared Isaacman kihasználta az alkalmat, hogy néhány „világunkon kívüli” képet is készítsen. Bár professzionális fényképezők is voltak náluk, az a telefonos fotók mennyiségéből kiderül, hogy szívesebben használták az iPhone 12 Pro kameráját.

Az Inspiration4 küldetés egyébként az első, csak civil űrhajósokkal véghezvitt űrrepülés. Az indításra 2021. szeptember 16-án került sor egy Falcon 9 Block 5 típusú hordozórakétával. A három napig tartó repüléshez – négy emberrel a fedélzetén – a SpaceX Crew Dragon C207 űrhajóját használták. A küldetést Jared Isaacman üzletember finanszírozta, a misszió a St. Jude gyermekkórház számára gyűjtött adományt.

Az Apple termékek fontos kiegészítőkként szerepeltek az Inspiration4 küldetésben. Orvosi kutatások tekintetében az Apple Watch Series 6 adataira támaszkodtak az EKG és aktivitás monitorozásában, az ultrahangos vizsgálatoknál pedig egy iPhone 12 Pro és a Butterfly IQ+ nevű kézi ultrahang készülék szolgáltatta az adatokat.

Az Apple tavalyi csúcsmodelljének természetesen akadtak ezen túl is feladatai, hiszen kameráinak képességeit is próbára tették. George Clooney szavai jutnak eszembe a Gravitáció című filmből a képek láttán: “…Egy biztos… csúcs a kilátás…”

Az Inspiration4 küldetés szeptember 16-án indult a szédítő, 585 kilométeres magasságba, ami magasabb, mint a Nemzetközi Űrállomás 418 és 422 km közötti keringési pályája. A legénységének ebből kifolyólag lehetősége nyílt arra, hogy olyannak lássák a világot, mint korábban nagyon kevesen.

A SpaceX egy kupolával egészítette ki a személyzet kapszuláját, hogy panoráma kilátást nyújtson a Földre. A jövőben várhatóan jobban beindul majd az űrturizmus, és az utasok iPhone készülékeikkel a zsebükben még sok hasonló, lélegzetelállító képpel örvendeztethetnek meg bennünket!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.