fbpx Skip to content

Talán sokatok otthonában megtalálható a Xiaomi márka, hiszen az okostelefonok mellett rengeteg elérhető árú, okos otthon kiegészítőjük is van, legyen szó okos konnektorról, izzókról, LED-szalagokról, vagy éppen biztonsági kamerákról. A cég követve az eddigi okos otthon vonalat, most egy új területen is kipróbálja magát, méghozzá az okos konyhai eszközökkel.

A Xiaomi Mi Smart Air Fryer forró levegős keringtetéssel főzi vagy épp süti meg az ételt, természetesen biztosítva a megfelelő ropogósságot is, mindezt minimális vagy épp zéró olajhasználattal. Már régóta nagy vágyam volt egy forró levegős sütő beszerzése, és noha hatalmas a választék a piacon, én itt is a maximalizmusra törekedtem és nagyon sok szempontnak kellett megfelelnie a terméknek. Lássuk is, miért pont a Xiaomi Mi Smart Air Fryer lett a választásom.

Nem csak egy fritőz!

A már korábban említett szempontok közül az egyik és talán a legfontosabb számomra a termék okossága volt. A Mi Smart Air Fryert csatlakoztathatjuk a Wi-Fi-re és ezáltal az appon keresztül tudjuk kezelni a sütési időket, illetve a hőfokot is, egyetlen érintéssel. Mi több, a Xiaomi alkalmazásban több mint 100 receptet is találunk, természetesen ingyen, mely többnyire alaprecepteket tartalmaz, viszont ha most ismerkedünk a forró levegős sütők világával, akkor tökéletes támpontot tud adni. A készülék továbbá Alexával és Google Assistanttal is irányítható.

(Az alkalmazáson belül megadhatunk 8 egyedi receptet)

A Mi Smart Air Fryer a versenytársaival ellentétben nagyon sokoldalú, ugyanis nem csak az olajban sült ételek elkészítését tudjuk vele kiváltani, hanem főzhetünk, piríthatunk, száríthatunk, aszalhatunk de akár joghurtot is tudunk vele készíteni, utóbbit az egyedi, 40ºC-os állandó hőmérsékleten történő erjesztéssel. A sütő 3,5 liter kapacitású, amely bőven elég akár egy 4 fős családnak is. A készülék továbbá tartalmaz 8 darab, előre beállított módot, melyek az étel típusától függően mind-mind más hőmérsékletre és időre vannak optimalizálva. Természetesen a hőfokot és a sütési időt manuálisan is tudjuk állítani, mi több, saját receptet is el tudunk menteni az applikációban. Így ha van már egy bevált sütési hőmérsékletünk és időnk, akkor legközelebb elég lesz csak azt a módot elindítani és már készülhet is az étel, mely nem igényel különösebb odafigyelést, nyugodtan tudunk mással foglalkozni, amíg készül a vacsora.

A Mi Smart Air Fryer egy okosidőzítés funkciót is tartalmaz, mellyel akár 24 órával előre be tudjuk állítani a sütőt, hogy hazaérkezéskor már csak tálalni kelljen a friss és meleg vacsorát. ?

Modern külső

A második szempont a termék kinézete és mérete volt, hiszen mégiscsak a konyhapultra kerül a készülék, tehát azért nézzen már ki valahogy. ??‍♀️ A Xiaomi ezt nálam tökéletesen teljesítette, ugyanis egy teljesen letisztult, modern formavilágot álmodott meg a sütőnek, fehér, fényes bevonattal, kompakt méretben, ami nem vesz el lényeges helyet a konyhapultból. Ami különösen tetszik, hogy nincsenek rajta felesleges gombok, kizárólag egy kör alakú OLED kijelzőt kapunk, ami érintőképernyős és arra is emlékeztet, ha eljött az ételek átfordításának ideje. A OLED kijelző eltekerésével a 8 előre megadott elkészítési mód közül ki tudjuk választani az éppen megfelelőt. Ez lehet akár egy egyszerű sültkrumpli, csirkeszárny, steak vagy éppen hal. A kijelző megnyomásával tudjuk kiválasztani az adott módot, illetve hogy mekkora mennyiséget szeretnénk elkészíteni, hosszan nyomva pedig kiléphetünk.


A hőmérsékletet 40ºC és 200ºC között tudjuk állítani, alacsony hőmérsékeleten 24 órán keresztül biztosítja a folyamatos főzést, a maximum hőfokon pedig nagyjából 1 órát használhatjuk. A Mi Smart Air Fryer-hez kapunk egy dupla rétegű, tapadásmentes bevonatú sütő kosarat, egy pirító tányért, illetve egy grill rácsot is, mely segítségével kétszintessé tudjuk alakítani a sütőt. Ez számomra rendkívül hasznos volt, amikor a barátok átjöttek és több emberre csináltunk ebédet, hiszen a főzési hely maximalizásával egyszerre akár 3 nagyobb csirkemellet is el tudtunk készíteni, mindössze 18 perc alatt.

A kopásálló és tapadásmentes felület igencsak megkönnyíti a tisztítást, főleg hogy mosogatógépbe is rakható. Ahogyan írtam, az általános sütés mellett a Mi Smart Air Fryer több funkcióval is rendelkezik, én például sütöttem már reggelire croissant-t, kenyeret, szárítottam benne koktélparadicsomot, grilleztem csirkemellet, illetve életem egyik legjobb sültkrumpliját is sikerült elkészíteni. ?

Viszlát olajszagú konyha!

Természetesen nem telhet a vasárnap rántotthús nélkül, viszont a főzőlapon, olajban sütés során akármennyire is szerettem volna elvezetni a szagokat a konyhai páraelszívóval, pár perc után a légtisztító már be is indult és persze a lakásban is egyértelműen érezhető volt az olajszag. Az elektromos sütőben sütve a szag egy fokkal vállalhatóbb volt, viszont sosem sikerült olyan ropogós eredményt elérni, mint a hagyományos, olajban sütött verzióval, illetve lényegesen tovább is tartott, hiszen meg kellett várni, mire a sütő felmelegszik.

Eleinte tartottam attól, hogy a Xiaomi Mi Smart Air Fryer-rel sem tudom elérni a tökéletes ropogósságot, ami számomra elengedhetetlen, viszont hamar bizonyította az ellenkezőjét, 200ºC-on 18 perc alatt ropogósra sültek a csirke szeletek, mindezt olaj nélkül. ? A kényelem miatt eddig kizárólag fagyasztott hasábburgonyát használtam, viszont az appban talált recept alapján elkészítettem a saját verziómat is, itt az előre megadott 15 perc számomra kevésnek bizonyult, így átírtam 20 percre, amivel a tökéletes házi hasábokat sikerült prezentálni. Kívül ropogós, belül pedig puha és omlós burgonya.

Amit még fontos kiemelni, hogy a Mi Smart Air Fryer az egyik leghalkabban üzemelő sütő, amivel találkoztam. A forró levegős sütő 57 dB-lel működik, mely nagyjából a hűtők alapzajának felel meg.

Konklúzió

A Mi Smart Air Fryer felmúlta a forró levegős sütőről és az olajmentes főzésről fenntartott elképzeléseimet. Hatalmas segítség a mindennapokban, hogy friss ételt együnk, akár 30 perc alatt úgy, hogy utána nem kell több serpenyőt bepakolni a mosogatógépbe, csak és kizárólag az Air Fryer sütőkosarát, illetve a főzőlapunk is tisztán marad, ami egy olajos ételnél elég nehezen kivitelezhető. A forrólevegős sütés befejezése után az ételből kiszűrt olaj jól látható a kosár alján, viszont az ételnek mégis olyan íze van, mintha csak olajban sütötték volna, az alapos légkeringésnek és az egyenletes fűtésnek köszönhetően.

A korábban felsoroltak mellett persze elengedhetetlen szempont volt az ár is. Nem szerettem volna százezret költeni egy konyhai kiegészítőre úgy, hogy a tudása nem felel meg az igényeimnek. A Mi Smart Air Fryer azon túl, hogy minden szükséges szempontot teljesített a listámon, a tervezéssel, a méretével, az okosságával és a könnyű kezelésével, az árban sem okozott csalódást.

A Mi Smart Air Fryer szerint az egyik legjobb ár/értékkel rendelkező forró levegős fritőz, ami megvásárolható xiaomishop.hu-n ide kattintva! Szerintem tökéletes ajándék lehet akár szülinapra, névnapra, karácsonyra vagy épp csak úgy, hiszen melyik háziasszony ne örülne egy okos készüléknek, ami éppen abban segít, hogy hamarabb készüljön el az ebéd a családnak, méghozzá egészségesen. ?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for novisz novisz says:

    Sztem ez inkább csak egy divatcucc. OK, okos, de nem sokkal tud többet, mint egy légkeverős sütő. Ellenben rengeteg plusz helyet foglal.

  2. Én azt gondolom sokkal könnyebb használni apróbb dolgokra, mint egy sütőt bekapcsolni, bemelegíteni stb… De nyilván ez egyén kérdése

  3. Pont ez az, hogy apróbb dolgokra igen… Pl barátnőddel ketten vagytok, ok. Viszont az a 4-5 fő nagyon erős túlzás, pedig nem dagadtak a haverok :slight_smile: Kényelemben, gyorsaságban 1-2 személyre jobb, utána már luxus. Az oled kijelzője sajnos nagyon hamar beég egyébként, bár ez az összes termékük esetén így van, pl mi air purifer és társai.

  4. Én is így tapasztalom. “3 nagyobb csirkemellett” szerintem bármelyik férfi egyedül bepuszil.:grinning: persze ha körettel is kínozza magát, akkor nem, de anélkül simán és 18 perc/3 csirkemell sok idő ha 4 főre sütsz.

  5. Hello. A ti cikketek hatására beújítottam 1 ilyen masinát de az istennek nem tudom párosítani az appal. Minden párosítás végén errort jelez. Olvasgattam és vhol a routert írták problémának mert nem csak 2.4ghzes hanem 5ghz is. Mindent lépésről lépésre csináltam a párosításnál, úgyhogy kifogytam az ötletekből. Valaki tudna esetleg ezzel kapcsolatban segíteni? Köszi előre is

  6. Gondolom a routert újra indítottad azért előtte. Milyen routerről van szó? Szolgáltató vagy valami más márka?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for pergabb Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for cocoon1910 Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for novisz novisz says:

    Sztem ez inkább csak egy divatcucc. OK, okos, de nem sokkal tud többet, mint egy légkeverős sütő. Ellenben rengeteg plusz helyet foglal.

  2. Én azt gondolom sokkal könnyebb használni apróbb dolgokra, mint egy sütőt bekapcsolni, bemelegíteni stb… De nyilván ez egyén kérdése

  3. Pont ez az, hogy apróbb dolgokra igen… Pl barátnőddel ketten vagytok, ok. Viszont az a 4-5 fő nagyon erős túlzás, pedig nem dagadtak a haverok :slight_smile: Kényelemben, gyorsaságban 1-2 személyre jobb, utána már luxus. Az oled kijelzője sajnos nagyon hamar beég egyébként, bár ez az összes termékük esetén így van, pl mi air purifer és társai.

  4. Én is így tapasztalom. “3 nagyobb csirkemellett” szerintem bármelyik férfi egyedül bepuszil.:grinning: persze ha körettel is kínozza magát, akkor nem, de anélkül simán és 18 perc/3 csirkemell sok idő ha 4 főre sütsz.

  5. Hello. A ti cikketek hatására beújítottam 1 ilyen masinát de az istennek nem tudom párosítani az appal. Minden párosítás végén errort jelez. Olvasgattam és vhol a routert írták problémának mert nem csak 2.4ghzes hanem 5ghz is. Mindent lépésről lépésre csináltam a párosításnál, úgyhogy kifogytam az ötletekből. Valaki tudna esetleg ezzel kapcsolatban segíteni? Köszi előre is

  6. Gondolom a routert újra indítottad azért előtte. Milyen routerről van szó? Szolgáltató vagy valami más márka?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for pergabb Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for cocoon1910 Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin