Lehetővé vált a “gyári” alkalmazások értékelése és véleményezése az App Store-ban

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple mostantól lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy értékeljék és véleményezzék az App Store-ban az előre telepített iPhone-alkalmazásokat, mint például a Térképek, a Podcastok, a Mail és egyéb appok. A vállalat így a saját alkalmazásait kívánja egyensúlyba hozni azzal, ahogyan a felhasználók ezt a harmadik féltől származó alkalmazásokkal tehetik meg a platformon.

A 9to5Mac szúrta ki először, hogy az Apple mostantól lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy akár öt csillagig terjedő értékelést hagyjanak számos, előre telepített alkalmazásukra. A véleményezők nem is lustálkodtak, reméljük az illetékesek levonják a konzekvenciákat az értékelésekből. Jelenleg a Podcastok alkalmazás vezeti a negatív listát.

Jelenleg egyetlen Apple-alkalmazás sem rendelkezik tökéletes ötcsillagos besorolással, még a vállalat beépített Részvények alkalmazása is küzd az 5/5-ös osztályzat eléréséért. A Jegyzetek mindössze 3,6-ot szerzett az 5-ből, még az évek során egyre nagyobb figyelmet kapó Térképek is csak 3-at kapott az 5-ből.

Azáltal, hogy megnyitja alkalmazásait a minősítések és vélemények előtt, az Apple és csapata mostantól közvetlenebb visszajelzést kaphat az egyes alkalmazásokról. A közelmúltbeli, az App Store ellen felhozott vádakkal szemben az Apple ezzel azon ellenlábasainak is fricskát ad, akik korábban azzal érveltek, hogy az előre telepített alkalmazások értékelésének és véleményezésének visszatartásával a cég viselkedése versenyellenes.

Az Apple előre telepített alkalmazásai, például a Mail, a Podcastok és a Térkép, nem kapnak rendszeresen ‌funkciófrissítéseket az App Store-on keresztül, mint más alkalmazások. A főbb frissítéseket általában a jelentősebb iOS kiadásokkal csomagolják. Így a véleményezőknek és értékelőknek is várniuk kell majd, hogy láthassák, Cupertinóban mit emelt be a cég az operációs rendszerébe a kívánságlistából.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Bob says:

    Hát a Podcasts app tényleg nem a legjobb a piacon…

  2. Nekem soha nem volt még vele problémám. Tökéletesen használható még az olyan nagyágyú után is mint az Androidos Podcast Addict.

  3. Bob says:

    Problémám nekem se azon kívűl hogy nem a legjobb a UI/UX

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!