fbpx Skip to content

A MacRumors fórumain jelezték először, de igazán csak akkor kapott szárnyakat a legújabb Apple botrány, amikor a The Verge-től Dieter Bohn is beszámolt róla Twitteren.

Hogy miről is van szó? Csak annyi, hogy ha az új iPad minin álló nézetben görgetsz, széteshet a megjelenő kép, és úgy tűnik, hogy itt hardveres gondról van szó.

Minden LCD kijelző valamilyen irányból indulva frissül és általában a gyártó olyan irányultságban helyezi el a kijelzőt, hogy ez ne legyen feltűnő.

Most azonban az Apple az iPad mini 6-ba fekvő kijelzőt tett, ezért álló módban nagyon feltűnő, hogy szétesik a kép bal és jobb oldala görgetés közben.

Bohn lassított videójában jól megfigyelhető a jelenség:

A jelenség a „jelly scrolling” (kocsonya görgetés) nevet kapta és rengetegen szidják különböző oldalakon az Apple-t, hogy ilyen borzasztó kijelzőt tett az új iPad mini 6-ba.

Persze a valóság ennél sokkal árnyaltabb, hiszen ahogy azt említettem, ebben a hibában minden LCD kijelző ludas, egyszerűen az Apple csak azt becsülte alá, hogy milyen sok felhasználó használja álló nézetben az iPad minit.

Egyelőre még nem tudni, hogy az Apple mit fog kitalálni ennek a problémának az orvoslására. Elképzelhető, hogy szoftveres megoldást fognak alkalmazni, hiszen léteznek ezt a hatást csökkentő algoritmusok, de az sem kizárt, hogy az Apple majd csendben javítja ezt és a későbbi iPad mini 6-okban egyszerűen mágikusan nem jelentkezik majd a hiba.

A hétvégén bementem egy hazai APR-be és megnéztem az iPad mini 6-ot élőben, és személy szerint nem láttam normál használat mellett ezt a hibát, de ha sok szöveget tervezel olvasni álló nézetben, akkor elképzelhető, hogy érdemes várnod a vásárlással.

És hogy mit tehetsz, ha már megvetted és zavar a „kocsonya görgetés”? Visszaviheted iPaded vagy akár köthetsz rá AppleCare+-t is, hogy ha esetleg az Apple a jövőben ezt a hibát javítaná, akkor könnyebben hozzájuthass egy új kijelzőhöz vagy akár egy új iPadhez.

A hazai AppleCare+ vásárlásról itt írtunk részletesen korábban: AppleCare+ vásárlása hazánkban az iPhone-hoz, iPadhez vagy Apple Watch-hoz!

Neked mi a véleményed az új iPad mini 6 kijelzőjéről?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.