Visszatértek az Apple Store-ok, de a legtöbb helyre csak előzetes regisztrációval lehet bemenni

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mi sokszor szeptemberben szoktunk külföldre menni, egyrészt nyilván az Apple rajtok miatt, bár idén nem ez vonzott minket, másrészt pedig ilyenkor van időnk picit “nyaralni”. A mostani helyzet miatt most több cikk is fog készülni Apple + Covid témakörben, és ezek közül az első az Apple Store-ok előzetes regisztrációja.

A külföldi Apple Store-ok népszerű turista célpontok is az egyes országokban, de mi sokszor betérünk az Apple boltjaiba az AppleCare+ miatt is. Spanyolországban például Barcelonában már csak előzetes regisztrációval juthatsz be. Ez lényegében két opciót jelent: vagy helyben felírnak egy későbbi időpontra, ha még van, vagy pedig előzetesen regisztrálsz az Apple oldalán.

Az előzetes regisztráció egyébként egy egészen jó ötlet az Apple részéről, így egyrészt kiszűrik az odatévedő “csak megnézzük az Apple termékeket és netezgetünk” turistákat, akik ugye foglalják a helyet azok elől, akik effektíve vásárolnának, vagy éppen szervizre jönnének. Másrészt rögtön bejutsz és foglalkoznak is veled, tehát nem kell kivárni egy sort, vagy keresni egy eladót, aki képes az adott termékkel kapcsolatban, legyen az Apple Watch, iPhone, iPad segíteni. Egyébként szervizre eddig is regisztrálni kellett már az Apple Store-okban, lényegében ezt csak kiterjesztették vásárlókra is.

Ahhoz, hogy bemehess egy Apple Store-ba a Covid alatt, vagy szerencsésnek kell lenned és helyben regisztrálnod egy időpontra, vagy nyitásra kell érkezned jelenleg. Ezen kívül az adott ország hivatalos Apple oldalára kell fellépned és regisztrálnod, ez mondjuk Spanyolországban a következőképpen néz ki:

Ez persze nem valami kényelmes dolog, főleg ha csak megnéznéd a helyi Apple Store-t, mint látványosságot, de az Apple boltban dolgozók életét lényegesen megkönnyíti, hogy az előzetes regisztrációnál már tudják a nevedet, mivel kapcsolatban keresed őket és így tovább…

Nekem jelenleg kétes érzéseim vannak a megoldással kapcsolatban, mert egyrészt tetszik, végre specifikusan be tudok menni és vásárolni, másrészt viszont nem tetszik, mert előre ki kell találnom, mikor, hol és mit akarok venni.

Ti mit gondoltok erről?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. :joy: Az a baj, hogy amikor kijön egy új termék akkor a regisztráció se sokat ér mert úgyanúgy sorban kell állnod odakint csak egy kicsit “gyorsabban” kerülsz sorra, főleg az első 2-3 szombaton :joy::joy: Amúgy még iPhone-nál nem is volt baj ott elég gyorsan működött tavaly, de a watchnál már kicsit döcögösebb volt mert ott az emberek sokkal többet gondolkoznak a szíj+óra kombináción mi 1,5 órát vártunk regisztrációval (időpontfoglalással) is :joy:🤷🏻

 2. Én egyfelől azt gondolom, hogy kár a pánikot kelteni; ne tegyünk úgy, mintha az Apple Storeok előtt kígyózó sorok várnának belépésre. Ez egy marketing hájp, azt próbálja sugallni, hogy lám, mindenki Apple termékre vár. Nincs így. Másfelől baromi idegesítőek a Coffee Heavenben egy latte mellett órákig helyet foglaló balfszocska figurák, az Apple Storeokban talán mégsem hasonszőrű a szitu; szakemberek által kitalàlt környezet gondoskodik róla, hogy minden látogatással egyre motiváltabbakká válhassunk a vásárlásra. A holnap potenciális vásárlóit “elűzni”, ezt a folyamatot nehezíteni, de akár pejoratív szövegkörnyezetben is említeni őket… nem szerencsés. Bár az Apple ezt is megteheti. Ahogy Ti is.

 3. Jadeye says:

  milyen pejoratív szövegkörnyezetre gondolsz?

 4. ……”Az előzetes regisztráció egyébként egy egészen jó ötlet az Apple részéről, így egyrészt kiszűrik az odatévedő “csak megnézzük az Apple termékeket és netezgetünk” turistákat, akik ugye foglalják a helyet ….”

 5. Az Apple Store-ok előtt mindig is kígyózó sorok voltak. Egyrészt rajtoknál, igen, az emberek meg akarják nézni a készülékeket, érdekli őket. Nem tudom hányszor voltál látogatottabb Apple Store-ban, de minden esetben megmozdulni sem lehet. Ez minden, csak nem jó senkinek sem.

  Ezért váltott az Apple évek óta már a javításoknál előre regisztrációra, mert a Genius bar dolgozói általában javítással voltak elfoglalva ahelyett, hogy eladtak volna a betérő vásárlónak.

  Az utóbbi években pedig csak azt láttad, hogy 1000 ember ül bent az ingyen net miatt, és csak feleslegesen fogdossa a készülékeket. Nem mondom, hogy ez jó dolog, hogy megszűrjük a leendő látogatókat, de valljuk be, nekik eladniuk kell, tehát a felesleges közönséget lehet jó megszűrni.

  Én is csak bementem volna megnézni az iPhone 13 Pro-t, semmi többet nem tettem volna. Ettől nem vettem meg a készüléket, más pedig lehet vásárolt volna helyettem, vagy pontosabban vásárolt is.

  Mondjuk én pont mérges voltam, hogy nem tudok bemenni fogdosni, de lehet hétfő délelőtt minden probléma nélkül besétálok időpont nélkül és nem szombat délután kéne ezt megtennem. Így tényleg az arra tévedő embereket szűrik meg. Ha akarok, most foglalok időpontot és megvehetem hétfő délután vagy kedden, mert érdekel.

 6. vjan says:

  Hát én ma délután bementem az iSTYLE boltba (Árkád), gyakorlatilag üres volt. Mindent jól megfogdostam ami érdekelt. Persze venni nem lehet szinte semmit, legfeljebb októberi szállításra. Ja nem, iPad Mini 256 volt, de csak rózsaszínben. Smart Folio az nincs, azt sem tudják mikor lesz.
  Viszont miután jól megnéztem és eldöntöttem mit veszek, online megrendelhetem akár az Apple Store-ban, akár bárhol máshol (ahol előbb szállítják).
  Eszembe sem jutna emiatt külföldre utazni, mert igaz, hogy valamivel talán olcsóbb, de az útiköltség és egyéb költségek miatt nem biztos, hogy megéri. És lám, még bejutni sem lehet.

 7. szaszab says:

  Nem tudom te hova szoktál járni, de mi épp a hétvégén voltunk az Amsterdamiba és nem kellett előre egyeztetni időpontot. Mi Németországban élünk és ide sem kell a Frankfurtiba és a Kölni-be sem. A többit viszont nem tudom.

 8. Köszönjük… :slight_smile: szóval az iSTYLE nem Apple Store.

  Nem tudom miből gondolod hogy az emberek azért utaznak külföldre hogy megtapogassák. :slight_smile: Azt mondtam hogy a helyi túristák bemehetnek… nem ezért mennek oda.

  @szaszab nyilván országonként változhat a COVID-19 szabályoknak megfelelően. :slight_smile:

 9. @szaszab: belváros vagy MTZ? Nekem Eschborn (bocs, Sulzbach) sosem vált be. Sehol sem kell regisztrálni, vicces a cikk, pedig Németországban még ma is kell bolti maszk, azt gondolhatnánk hogy itt szigorúbbak a szabályok. Az is igaz, hogy itt nem szokás tapogatni…

 10. szaszab says:

  Belváros. Igen, nagyon jókat nevettem a cikken. Amsterdamban a maszkon is meglepődtem mert amúgy nem igazan használják, de az  emberei osztottak es a kézfertőtlenitőt is az ajtóban. Csak úgy tudtunk bemenni, de semmi élőre egyeztetés nem kellett. Nagyon szép egyébként az Amsterdami. Erdemes betérni ha arra jár az ember. A tapogatásra kitérve. Az órák nem is voltam most kirakva. Nem lehetett őket próbálni. :face_with_raised_eyebrow:

 11. szaszab says:

  Vannak akik direkt a vásárlás miatt utaznak ki valahova mert nagyobb tételt vásárolnak saját részre. Úgy siman megéri az úti költséget.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!