fbpx Skip to content

Mi sokszor szeptemberben szoktunk külföldre menni, egyrészt nyilván az Apple rajtok miatt, bár idén nem ez vonzott minket, másrészt pedig ilyenkor van időnk picit “nyaralni”. A mostani helyzet miatt most több cikk is fog készülni Apple + Covid témakörben, és ezek közül az első az Apple Store-ok előzetes regisztrációja.

A külföldi Apple Store-ok népszerű turista célpontok is az egyes országokban, de mi sokszor betérünk az Apple boltjaiba az AppleCare+ miatt is. Spanyolországban például Barcelonában már csak előzetes regisztrációval juthatsz be. Ez lényegében két opciót jelent: vagy helyben felírnak egy későbbi időpontra, ha még van, vagy pedig előzetesen regisztrálsz az Apple oldalán.

Az előzetes regisztráció egyébként egy egészen jó ötlet az Apple részéről, így egyrészt kiszűrik az odatévedő “csak megnézzük az Apple termékeket és netezgetünk” turistákat, akik ugye foglalják a helyet azok elől, akik effektíve vásárolnának, vagy éppen szervizre jönnének. Másrészt rögtön bejutsz és foglalkoznak is veled, tehát nem kell kivárni egy sort, vagy keresni egy eladót, aki képes az adott termékkel kapcsolatban, legyen az Apple Watch, iPhone, iPad segíteni. Egyébként szervizre eddig is regisztrálni kellett már az Apple Store-okban, lényegében ezt csak kiterjesztették vásárlókra is.

Ahhoz, hogy bemehess egy Apple Store-ba a Covid alatt, vagy szerencsésnek kell lenned és helyben regisztrálnod egy időpontra, vagy nyitásra kell érkezned jelenleg. Ezen kívül az adott ország hivatalos Apple oldalára kell fellépned és regisztrálnod, ez mondjuk Spanyolországban a következőképpen néz ki:

Ez persze nem valami kényelmes dolog, főleg ha csak megnéznéd a helyi Apple Store-t, mint látványosságot, de az Apple boltban dolgozók életét lényegesen megkönnyíti, hogy az előzetes regisztrációnál már tudják a nevedet, mivel kapcsolatban keresed őket és így tovább…

Nekem jelenleg kétes érzéseim vannak a megoldással kapcsolatban, mert egyrészt tetszik, végre specifikusan be tudok menni és vásárolni, másrészt viszont nem tetszik, mert előre ki kell találnom, mikor, hol és mit akarok venni.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.