fbpx Skip to content

Az iOS 15-tel az Apple elérhetővé tette az Élő szöveg opciót, ami intelligensen elérhetővé, “használhatóvá” teszi a képeken található szövegeket, így az adott fotón látható telefonszámot rögtön fel tudjuk hívni, vagy küldhetünk egy emailt a névjegykártyán szereplő címre, vagy a fizikai cím alapján útvonalat is tervezhetünk, mindezt egyetlen koppintással.

Ez az opció viszont alapból nincs bekapcsolva, és a korábbi bétákkal ellentétben már nem is a Kamera beállításaiban kell keresnünk, mert az Apple valamiért áttette a Nyelv és régió alá. Lássuk, mit kell tudni erről!

Az Élő Szöveg a Kamera appban is működik, így egyszerűen csak mutassunk rá a kamerával valami szövegre útközben, és máris felhasználhatjuk az így szerzett információkat.

Az Élő Szöveg bekapcsolása

Az Élő Szöveg opcióhoz minimum Apple A12 Bionic chip szükséges, vagyis az iPhone XS és újabb készülékek támogatják, bekapcsolni pedig a Beállítások, Általános, Nyelv és régió opció alatt tudjuk:

Ezek után már meg kell jelenjen az opció a Kamera élőképe esetén is.

Legutóbbi frissítés: 2021.09.26.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. A Visual Lookupról van valami infó?

  2. Tegyük gyorsan a tényekhez: a magyar nyelvet nem támogatja!

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    csakhogy ez nagyon könnyen cáfolható: egyszerűen szkenneld be a saját hozzászólásod szövegét. hiba nélkül felismeri magyarul.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen nekem azért simán csinálja amit kell bármi magyar nyelvű íráson, csak mert teszteltem és tök jól használható.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for FeudalKPreczel0 Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan Avatar for Jadeye Avatar for gunar