fbpx Skip to content

A mai naptól megvásárolható új termékekkel az Apple az egyes készülékeknél lecserélte az ezüst (silver) és az asztroszürke (space gray) színeket, melyeket az új csillagfény (starlight) és éjfekete (midnight) színek váltottak le. Bár a valóságban még nem láthattuk az új variációkat, az teljesen világos, hogy eléggé eltérnek az előd színektől.

Az Apple az új színek bevezetésével a mértékletesség elve mellett döntött, hiszen még nem minden terméknél lesznek elérhetőek az új árnyalatok. Aki szeretné magáénak tudni a csillagfény, vagy éjfekete színt, annak az iPad mini 6, az Apple Watch Series 7 és az alap iPhone 13-as készülékek közül kell választania.


Először is ejtsünk szót a csillagfényről. A Starlight szín helyettesíti az ezüstöt az Apple Watch Series 7, az iPad mini és az iPhone 13 esetében. Ez inkább pezsgő színű, mint ezüst. Sokkal melegebb, mint az Apple által használt természetes ezüst árnyalat. Az Apple néhány csillagfény színű kiegészítőt is bemutatott, amelyek felváltják a klasszikus fehéreket.

A csillagfényes sportszíj és a körpánt inkább krémszínűek, mint fehérek. Nagyon hasonlítanak a fehér sport szíjra, amelyet az Apple 2015-ben mutatott be. Ugyanez a színkülönbség látható az iPhone 13 modellen az iPhone 12-höz viszonyítva. A hátsó üveg kissé melegebb árnyalatú, mint az iPhone 12 fehérje.

Az új éjfekete árnyalat az eddigi szürkét váltja, és az Apple Watch Series 7 és iPhone 13 eszközöknél érhető el. Az  iPad mini esetében az Apple úgy döntött, hogy megtartja az eddigi asztroszürke (space gray) árnyalatot. A kínálatban a kiegészítők is megkapják az új éjfekete színt, mint például a sportszíj, vagy a körpánt az Apple Watch 7 esetében.

Az alumínium anyagú tok éjfekete színű felülete egyébként első ránézésre kissé sötétkékes árnyalatúnak tűnik. Az Apple Watch Series 7 éjfekete színű alumínium tokjához ajánlott sportpántja pedig egyértelműen kékesebb, ha az eddigi fekete sportszíjjal hasonlítjuk össze.

Az éjfekete színű iPhone 13 jobban hasonlít a fekete iPhone 12-re, mint a csillagfény modell a fehérre. Jól láthatók az enyhe kék tónusok a hátsó üvegben és az alumínium csíkoknál. Röviden, a csillagfény és az éjfekete szín egészen más, mint a korábbi eszközök fehér/ezüst és szürke/fekete felületei. Mind az ezüst, mind a szürke kedvelőinek érdemes lesz megnéznie élőben is az új színeket, mielőtt döntést hoznának.

Valószínű, hogy az Apple a következő évben majd több termékcsaládba is elhozza a csillagfény és az éjfél színopciót. Az alábbi koncepcióképen láthatjuk, hogyan nézne ki egy csillagfény és éjfekete színű MacBook Air a jelenlegi ezüst modell mellett. Az Apple várhatóan még ebben az évben kiad egy új MacBook Pro modellt, és nagyon valószínű, hogy az új modellek az új árnyalatokban lesznek kaphatók, nem pedig ezüst és szürke színben.

Neked hogy tetszenek az új színek?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok