Ming-Chi Kuo: a kijelző mögötti Touch ID 2023-ban, az összecsukható iPhone 2024-ben érkezhet

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alig jelentette be az Apple az új iPhone 13 sorozatot, Ming-Chi Kuo máris megosztott néhány érdekességet a kijelző alatti Touch ID-val ellátott iPhone modellről és az összecsukható verzióról is.

Kuo szerint az embereknek nem szabad elvárniuk, hogy a következő iPhone-on a kijelző alatti Touch ID legyen, mivel ennek a technológiának a bevezetése még egy-két évet biztosan várat magára.

Kuo ezt írja a 9to5Mac által publikált jegyzetben:

Módosítottuk előrejelzésünket, hogy a vártnál lassabb fejlesztési előrehaladás miatt 2023-ra, illetve 2024-re várjuk a kijelző alatti ujjlenyomat azonosítós iPhone és az összecsukható iPhone bevezetését. Úgy gondoljuk, hogy ez 2022-ben és 2023-ban negatívan érintheti az iPhone eladásokat.

Kuo nem először jelentette, hogy az Apple dolgozik ezen a technológián. Most azonban egyértelművé tette, hogy a kijelző alatti Touch ID nem lesz elérhető a 2022-es iPhone sorozatban.

A közelmúltban “Power On” hírlevelében a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman azt írta, hogy az Apple tesztelte a kijelző alatti Touch ID technológiát az iPhone 13 modelleknél, de az nem ugrotta meg a lécet. Az augusztusi hírlevelében ez állt:

Bár az Apple tesztelte a képernyő mögé épített Touch ID-t a soron következő zászlóshajó iPhone-oknál, idén azonban ez nem sikerült. Úgy gondolom, hogy a vállalatnak a Face ID-vel vannak nagyra törő tervei a magasabb kategóriájú iPhone modellek esetében, és hosszú távú céljuk, hogy ezt a biometrikus azonosítási módot építse be a kijelzői alá.

Személyes véleményem, hogy számomra ez lesz a “hűha” kategória, már így hallás után is izgalmasnak tűnik! 🙂

Ti hogy látjátok?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. osszecsukhato? (lehet a reklamoktol nem talaltam?)

 2. pAnk says:

  Engem az érdekel, hogy a FID fanok majd nem vesznek TID-s telefont, valamint, hogy mi lesz majd az aktuális hiszti ellene? :slight_smile:

 3. novisz says:

  OK, de miben fog különbözni a samu-kban találhatótól?

  “Biztonságos?” – Dr. Szell

 4. Nem szabad elvárni? A többi gyártó már több éve megcsinálta! Nekem egyébként nem szükséges, sem a szenzorsziget elhagyása, sem a tuch id.

 5. vjan says:

  De hát tudod, a többi mind sz@r, de majd az Apple! Aztán jön az, hogy rosszul tartod.

 6. Apple tempót figyelembevéve + 5 évet nyugodtan lökjetek hozzá minden évszámhoz. 🤷

 7. expa says:

  Miért lenne hiszti? Nem is értem. Azt vesszük ami van. Szerintem piszok jó a FID de ha nem lesz akkor nem lesz. Bár remélem meghagyják ezt az opciót is…

 8. bcsi says:

  Szerintem a kijelző alatti Face ID lesz az igazi nagy dobás :slight_smile:

 9. pAnk says:

  Amiért eddig is. Rendszeresen olvasom a hozzászólásokat itt, ahogy Te is.

 10. vjan says:

  Jobs meg forog a sírjában. Mivé lett az Apple, lassan kullog az Androidos telók után. Nem mintha engem érintene a hajtogatós telefon, de azért azt a TID-t megcsinálhatnák már.

 11. Jadeye says:

  Jobs már akkor is forgott a sírjában, amikor még élt. rajta és az Apple vezetőségén kívül senki nem tudja, hogy mit hagyott hátra.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!