Kiderült, hogy mennyi RAM került iPhone 13 modellekbe és az új iPadekbe

Az Apple ritkán reklámozza iOS eszközeit azzal, hogy mennyi RAM van bennük, így kénytelenek vagyunk más forrásból hozzájutni ezekhez az adatokhoz.

Szerencsére a MacRumors belenézett a legújabb Xcode bétába és megtalálták, hogy mennyi RAM került a 9. generációs iPadbe, az iPad mini 6-ba és az iPhone 13-ba. Kíváncsi vagy, hogy mennyi lett?

9. generációs iPad

Az Apple nem mondhatni, hogy nagylelkű lett volna, az új iPadben mindössze 3 GB RAM található.

Ez roppant kevés önmagában is, de épphogy csak elégnek sem mondható, ha számításba vesszük, hogy az új M1-es iPad Pro-ban tárhelytől függően akár 16 GB is lehet.

iPad mini 6

Ennél a táblagépnél sem volt sokkal nagylelkűbb az Apple, ugyanis csak 1 gigával többet tettek bele, mint a belépő iPadbe.

Így van, az új iPad mini 6 is csak 4 GB memóriát kapott. Persze az előző iPad minihez képest ez is jövekedés, elődjében ugyanis csak 3 GB volt.

iPhone 13 és iPhone 13 mini

Mivel az iPad mini 6-ban és az iPhone 13-ban ugyanaz a chip található, így nem lehet nagy meglepetés, hogy bennük is 4 GB található.

Ez ugyanannyi, mint az iPhone 12-ben, így ha ott nem voltak memóriaproblémáid, valószínűleg az iPhone 13-mal se lesznek.

Azt persze már valószínűleg sejtheted, hogy a Pro modellek kicsit jobban jártak.

iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max

Az új Pro iPhone-okba másfélszer annyi RAM került, mint az átlag felhasználóknak szánt 13-as modellekbe.

Az új iPhone 13 Pro és Max testvére 6 GB RAM-mal operál, ami pontosan ugyanannyi, mint amennyi az iPhone 12 Pro-ban volt.

Összefoglaló

Az iOS és az iPadOS mindig is jobban bánt a memóriával, mint az Android, így ezek közel se annyira botrányosan alacsony értékek, mint aminek hangzanak.

3-6 GB RAM-mal tökéletesen használható eszközök ezek, természetesen könnyen lehet olyan munkafolyamatot találni, amivel ezek elfogyaszthatóak.

Kétélű penge az is, ha az Apple túlságosan megnöveli a RAM méretét, az ugyanis kevésbé készteti a fejlesztőket optimalizációra.

Szerinted elég RAM-ot tett az Apple az idei kütyükbe?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. gunar says:

  Na pont ezért nem akarják az 1xű user orrára kötni az adatot, mert a legtöbbjük csak a számháborúban hisz.

 2. pergabb says:

  Az is kiderült, hogy tárhely független mindig fix a ram?

 3. Jadeye says:

  mármint?

 4. expa says:

  iPhone 12 Pro Maxomban 6GB-ram van? Ezt nem is tudtam :smiley: Akkor ez egy darabig elég lesz…

 5. bcsi says:

  Az egy nagyon jó telefon, ram-tól függetlenül is jó darabig szolgálni fog. :blush:

 6. Én is tartom a 12 prot. Most az egy éves szülinapjára kapott egy új kijelzőt és egy új akumlátort az Apple Genius bárban. (375€ volt) Köszi biztosító!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!