Kiderült, hogy mennyi RAM került iPhone 13 modellekbe és az új iPadekbe

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple ritkán reklámozza iOS eszközeit azzal, hogy mennyi RAM van bennük, így kénytelenek vagyunk más forrásból hozzájutni ezekhez az adatokhoz.

Szerencsére a MacRumors belenézett a legújabb Xcode bétába és megtalálták, hogy mennyi RAM került a 9. generációs iPadbe, az iPad mini 6-ba és az iPhone 13-ba. Kíváncsi vagy, hogy mennyi lett?

9. generációs iPad

Az Apple nem mondhatni, hogy nagylelkű lett volna, az új iPadben mindössze 3 GB RAM található.

Ez roppant kevés önmagában is, de épphogy csak elégnek sem mondható, ha számításba vesszük, hogy az új M1-es iPad Pro-ban tárhelytől függően akár 16 GB is lehet.

iPad mini 6

Ennél a táblagépnél sem volt sokkal nagylelkűbb az Apple, ugyanis csak 1 gigával többet tettek bele, mint a belépő iPadbe.

Így van, az új iPad mini 6 is csak 4 GB memóriát kapott. Persze az előző iPad minihez képest ez is jövekedés, elődjében ugyanis csak 3 GB volt.

iPhone 13 és iPhone 13 mini

Mivel az iPad mini 6-ban és az iPhone 13-ban ugyanaz a chip található, így nem lehet nagy meglepetés, hogy bennük is 4 GB található.

Ez ugyanannyi, mint az iPhone 12-ben, így ha ott nem voltak memóriaproblémáid, valószínűleg az iPhone 13-mal se lesznek.

Azt persze már valószínűleg sejtheted, hogy a Pro modellek kicsit jobban jártak.

iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max

Az új Pro iPhone-okba másfélszer annyi RAM került, mint az átlag felhasználóknak szánt 13-as modellekbe.

Az új iPhone 13 Pro és Max testvére 6 GB RAM-mal operál, ami pontosan ugyanannyi, mint amennyi az iPhone 12 Pro-ban volt.

Összefoglaló

Az iOS és az iPadOS mindig is jobban bánt a memóriával, mint az Android, így ezek közel se annyira botrányosan alacsony értékek, mint aminek hangzanak.

3-6 GB RAM-mal tökéletesen használható eszközök ezek, természetesen könnyen lehet olyan munkafolyamatot találni, amivel ezek elfogyaszthatóak.

Kétélű penge az is, ha az Apple túlságosan megnöveli a RAM méretét, az ugyanis kevésbé készteti a fejlesztőket optimalizációra.

Szerinted elég RAM-ot tett az Apple az idei kütyükbe?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. gunar says:

  Na pont ezért nem akarják az 1xű user orrára kötni az adatot, mert a legtöbbjük csak a számháborúban hisz.

 2. pergabb says:

  Az is kiderült, hogy tárhely független mindig fix a ram?

 3. Jadeye says:

  mármint?

 4. expa says:

  iPhone 12 Pro Maxomban 6GB-ram van? Ezt nem is tudtam :smiley: Akkor ez egy darabig elég lesz…

 5. bcsi says:

  Az egy nagyon jó telefon, ram-tól függetlenül is jó darabig szolgálni fog. :blush:

 6. Én is tartom a 12 prot. Most az egy éves szülinapjára kapott egy új kijelzőt és egy új akumlátort az Apple Genius bárban. (375€ volt) Köszi biztosító!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!