fbpx Skip to content

Magyar idő szerint 2021. szeptember 14-én este 7-kor startolt el az Apple “California Streaming” névre keresztelt eseménye, melyen az új iPhone, iPad és Apple Watch eszközök kerültek bemutatásra. Mivel a cupertinói cég nem bíz semmit a véletlenre, ezeknek az eseményeknek a keretein belül számos kisfilm betét segít megérteni és erősíteni az Apple üzenetét a felhasználók felé.

A Steve Jobs utáni korszak új kihívások elé állította a vállalatot, az új elvárások és új közönség tekintetében. Így visszapillantva bátran kijelenthetjük, hogy az Apple sikeresen vette az akadályt. Törekvésük, hogy “házon belülre” hozzanak be fejlesztéseket, a tavaly debütált M1 chip képében alaposan meglepte a világot. A bemutatón látott kreatív kisfilmek esetében is ebbe az irányba haladt a vállalat már évek óta, és a mostani eseményen már teljesen csak a saját égisze alatt készített műveket tekinthetett meg a nagyérdemű.

Miért is érdekes ez? Mondhatnánk, a megoldás a lábuk előtt hevert. Az Apple nem csak pénzügyileg a világ vezető cége, hanem hatalmas szellemi tőke is a rendelkezésére áll. A vállalat sok éven át az amerikai TBWA nevű cég kreatív szolgáltatásaira támaszkodott, mely együttműködésben számos emlékezetes hirdetési kampány született. A világ azonban változott, vele együtt az Apple is és aki lépést szeretne tartani, alkalmazkodnia kell.

Egy hatékonyan és sikeresen működő vállalatnál nem utolsó szempont persze a költséghatékonyság sem. Talán ez is közrejátszott sok más mellett, hogy cupertinóban úgy gondolták, ideje csakis saját kútfőből meríteni. Ennek a gyümölcsei az alábbiakban látható, oldalunkon csokorba szedett kisfilmek, melyek egyben mutatják a vállalatnál az e téren is végbement pozitív változásokat. A teljességre való törekvés jegyében ahol tudtuk, a videók zenéjének linkjét is betettük, melyek természetesen elérhetőek az Apple Music szolgáltatásban is. Pattogatott kukoricát és kólát bekészíteni, jó mozizást mindenkinek! 🙂

iPhone 13 Pro Max

Dal: “Trustfall” – Repository, Juliette Jones

iPad Mini 2021

Dal: “Don’t Fence Me In” – Amyl and the Sniffers

Apple Watch Series 7

Dal: “If I Got My Ticket” – SOULS

iPhone 13 Pro (Hollywood a zsebedben)

Dal: “Like A Movie” – Labrinth

On set with iPhone 13 Pro (a kétszeres Oscar díjas Kathryn Bigelow-val)

Dal: “Dragonfly” – Robot Koch

Whodonnit – iPhone 13 Cinematic mode

iPhone 13 bemutató

Nagyobb kijelző, epikus ellenállóképesség – Apple Watch 7

Dal: “Hi Girls”– Michel Legrand

Apple Fitness+ (Üdv a klubban)

Dal: “Become a Mountain” – Dan Deacon

Aki persze újra át szeretné élni a teljes keynote izgalmait, az természetesen megteheti az alábbi videóra kattintva:

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok