fbpx Skip to content

Az Apple a mostani eseményén bemutatta az Apple Watch Series 7-et, ami külsőleg és belsőleg is változott. Valamivel kerekebb design kapott, de jóval nagyobb kijelzőt még az előző generációhoz képest is.

Apple Warch Series 7 COVER

Az Apple Watch Series 7 ezen kívül erősebb tokozást, üveget is kapott és természetesen új processzort, világosabb kijelzőt és 33%-kal gyorsabb töltést is, valamint továbbra is egész napos rendelkezésre állást. Ez egyébként egyáltalán nem rossz frissítés az Apple-től, főleg hogy részben változott a design is, ami nem csak új színekből áll.

Az új Apple Watch Series 7 megkapta az IP6X porállóságot, ami azt jelenti, hogy por és keményebb sportok ellen is véd a tokozás, kevésbé karcolódik. Ezen felül a kijelző is kapott újabb védelmet, az Apple állítása szerint most már kevésbé törik, ami nagyon jó hír a sport rajongóknak:

50%-kal vastagabb óraüveg. Az óraüveg a legmagasabb pontján több mint kétszer olyan vastag, mint az Apple Watch Series 6 üvege – ennek köszönhetően erősebb és tartósabb is.

Robusztus vonalak. Az óraüveget sík alappal terveztük újra. Az eredmény egy masszívabb forma, amely jobban ellenáll a repedésnek.

Ahogy említettem, a kijelző mérete is változott, minimálisan de több adat fér el rajta, plusz sokkal jobban le lettek kerekítve a szélek, ami miatt ismét több tartalom fér ki rá.

Természetesen a méret nem változott, tehát a jelenlegi szíjak továbbra is kompatibilisek az új órákkal, azonban a kinézet szerintem sokkal “órásabb”, szebb lett. Ezen kívül továbbra is maradtak a szenzorok, tehát képes véroxigénszint mérésre és pulzusmérésre is. Valamint maradt az always-on kijelző is és a nagyobb kijelző mellett továbbra is egész nap rendelkezésre áll az óra. Az Apple szerint a töltés sebessége 33%-kal gyorsabb lett, és 8 percnyi töltéssel 8 órán keresztül is képes az óra az alvásunkat monitorozni, illetve 45 perc alatt feltölt 0%-ról 80%-ra.

Az új processzor lehetőséget ad arra, hogy az Apple Watch Series 7-nél már az edzés közbeni elesést is detektálja az eszköz, valamint végre kapunk elektromos bringa edzést is a watchOS 8-cal. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy ez elérhető lesz-e régebbi eszközökre is.

Összességében ennyi újítást kapott az Apple Watch legújabb generációja, ami nem rossz, de vártunk volna valami új szenzort is, bár erre nem volt egyértelmű pletyka. A design ráncfelvarrás egyértelműen jó, a nagyobb kijelző is üdvözlendő, illetve az akkumulátor is. Az új Apple Watch majd 5 színben lesz kapható a sport modellek esetén.

Összeségében ez egy jó frissítés, de nehezen hiszem, hogy karácsony előtt elérhetővé válik. Szerintem valahol a PS5 szintjén fog megrekedni, amikor rendelni lehet majd, mert egyelőre még nem elérhető, így az árakat sem tudjuk, azonban a Series 6 árait érdemes alapul venni.

A watchOS 8 viszont ettől függetlenül szeptember 20-án fog megérkezni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Hát én nem tudom ki, hogy van vele de én egy kicsit többre számítottam óra fronton idén, dizájnügyileg mindenképp.

    Series4-ről természetesen így is váltani fogok (mondjuk ezek után inkább azért mert már eladtam az újat várva, gondolván, hogy ma Pre Order jövőhéten szállítás), de sokkal rosszabb szájízzel fogok kifizetni érte remélhetőleg ugyanúgy 210 ezer forintot mint a mostaniért, vagy annó az S4 ért.

  2. Avatar for vjan vjan says:

    Na ennyit a tévedhetetlen jósokról! 44 helyett 45 mm, szögletesebb oldalak, mint az iPhone 12-nél. Hát egyik sem jött be. Tulajdonképpen csak a kijelző változott egy kicsit, meg új színek lettek.

  3. sziasztok itt van egy elírás: Valamivel kerebb design kapott. 6-ról már csak akkor váltok ha jön új dizájn vagy értelmes funkció. ez így karcsú

  4. Az új Watch nincsen bent a Storeban.

  5. TBA statuszban van az ora (marmint nem az oldalon, hanem az Apple fejeben globalisan), gondolom kapacitas hiannyal kuzdenek. Addig viszont nem akarjak kirakni a Store-ba se.

  6. A legszebb megint ahogy az Apple a vízállóságot prezentálja :-1: WR50 soha az életben nem volt ajánlott vízisportokra így szörfözéshez se, sőt úszáshoz is csak rövidebb ideig :slight_smile: Bemutatnak egy új órát amiben szörföznek utána meg kirakják, hogy WR50, tehát még véletlenül se használd erre :grinning:

    “Az Apple Watch Series 7, az Apple Watch SE és az Apple Watch Series 3 az ISO 22810:2010 szabvány szerint 50 méterig vízálló. Ez azt jelenti, hogy nem kell levenned őket, ha például medencében vagy a tengerben úszol, azonban nem alkalmasak búvárkodásra, vízisíelésre vagy egyéb olyan tevékenységre, amelynek során nagy sebességgel áramló víz éri őket, vagy mélyebbre merülsz velük.”

  7. En itt nem latok atverest. Ott van: 50m. Azt akkor is tudja ha beborulsz a csonakkal, szorfozol, strandolsz akarmi.

    A buvarkodas az teljesen mas teszta, a hagyomanyos oraknal is meg van kulonboztetve.

  8. Tévedsz, szörfözésre nagyon nem ajánlott 50m-es óra. Mivel erőteljesebb vízsugár éri az órát.
    Ők meg pont szörfözéssel reklámozták az órát ami mégegyszer elmondom soha de soha nem volt ajánlott egy WR50-es órával.

  9. Avatar for vjan vjan says:

    Elvileg gyorsabb a töltés is. Viszont azt sehol nem olvastam (a Szifonon kívül), hogy újabb proci lenne benne. Mivel a szolgáltatások gyakorlatilag azonosak a 6-ossal, a kijelző mérete is csak pár százalékot nőtt, nem is nagyon érdekes a processzor. Eddig sem akadozott az óra szerintem. Tényleg nem tudom miért váltana valaki. Persze vannak, akiknek mindig a legújabb kell.

  10. Mondjuk az erősebb kijelző talán ami miatt elgondolkodtató az új 7 sport. Mert az Aluminium verziónak eddig nem volt valami strapabíró a kijelzője, én csak sportolásra használom, de így is össze-vissza van karcolódva az üveg, hátha ezután már a sport verzió is jobban fogja tényleg bírni.

  11. Avatar for vjan vjan says:

    Viszont az Apple oldalán, az új Watch bemutatója végén ezt írják:

    Mutasd a számlapod, megmondja, ki vagy.

    Hozz létre saját számlapot az érdeklődésedhez illő komplikációkkal. Ha szörfözöl, egy pillantással áttekintheted a dagályt, a szelet és a víz hőmérsékletét. A számlapokat akár a barátaiddal és a családtagjaiddal is megoszthatod e-mailben vagy üzenetben.

    Ezek szerint ők ajánlják szörfözésre.

  12. Pont ezért mondom, hogy nem igazán találom korrektnek.

  13. Avatar for vjan vjan says:

    Mivel az Apple oldalán csak az ismertető reklám szerepel, őszi bevezetést ígérve, nem tudható, hogy ugyanazt a üveget kapja az alumínium verzió is. Sajnos a reklámok mindig a maximumot mutatják úgy, mintha az lenne az általános. Majd a Store-ban, ha megjelenik, lesz összehasonlítás, hogy miben különböznek a verziók.
    Viszont a reklámban a legtöbb képen az acéltokos verzió szerepel.

  14. A zöld vagy milyen színű az, nem aluminium?

  15. Már évek óta nem éri meg évente váltani az Apple-nél :smiley: Én is Series 4-ről váltok. HA majd egyszer megjelenik.

  16. Avatar for vjan vjan says:

    Watch-nál váltani akkor fogok, ha lesz a szolgáltatómnál lehetőség MultiSimre. A Telekom a flottánál nem támogatja, a Voda pedig csak ígérget (szokása szerint).
    Tudom, vehetnék a flotta mellé másik Telekom előfizetést, de annak mi értelme lenne? A flottám korlátlan, mire használnám a másikat? Másik szolgáltatónak akkor van értelme, amikor a Telekom éppen nem működik, vagy ahol nincs térerő. De hát a Voda még az eSimmel is csak kínlódik, MultiSimről azt sem tudja, mi az.

  17. Akkor az 50m azt jelenti, hogy a víz felszínén 50 métert lehet benne úszni? :smiley:
    50 méteres mélység az már elég komoly búvárkodásnak számítana… Szóval akkor mit is jelölhet ez az 50m?

  18. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nem tudom milyen a T.-s flottátok, de nekem a Kék Csoportosban simán még eggyel több multisimem is lehetne mint a a lakosságiban és eSIM is gond nélkül van, nem csak nekem, hanem a haver is a Samu órájában a kezdet óta.

  19. Ne kezdjük el sületlenségeket beszélni :slightly_smiling_face: A WR 50m soha nem jelentette azt, hogy 50m mélyre lehet merülni. Egy 50m magas vízoszlop nyomásnak megfelelő azaz 5 bar nyomást bír ki az óra.
    A búváróráknál a Diving jelölés lehet a merülési mélységet jelöli, de ott amúgy is 100 a legkisebb, ha jól tudom, de azokat nem ismerem.

  20. Avatar for Czo Czo says:

    Raadasul ez az 50m magas vizoszlop, ez statikus oszlop. Tehat nem mozog.

  21. En valtottam volna 6-rol, ha lettek volna uj szenzorok, de meg az se.

  22. Én gondban vagyok, elhittem a pletykákat, főleg a design kérdést, így odaígértem unokaöcsémnek a mostani S5-öt, de nincsen nagyon kedvem váltani inkább várnék jövő évig…most mit mondjak neki​:man_shrugging:t2::sweat_smile:?

  23. Avatar for expa expa says:

    Maradt a jó öreg játék óra kinézet. Gáz. Maradok továbbra is a klasszikus konkurenciánál…

  24. Sajnos maradt az unalmas küldő és a nevetséges akku idő! Huawei GT2-t használok! Havonta egyszer töltöm, fogadja a hívásokat, mutatja az értesítéseket és kör alakú! No comment!

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    most őszintén, hallottál olyan híreket, hogy kör alakúvá változna az óra? a kezdetek óta nincs szó erről, és már annak idején is azzal indokolta az Apple a szögletesebb kialakítást, hogy eleve így fér ki a legtöbb adat egy kijelzőre. szerintem teljesen feleslegesen vársz arra, hogy kör alakú legyen, én nehezen hiszem, hogy ebbe az irányba mennének.

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Ez mind szép, csak egy nagy csomó mindent nem tud amit az Awatch igen, szóval akinek elég annak jó lehet, de aki többre használja annak nem hinném.

  27. "Alapból csodálatos.
    Minden változatban.

    Extrém szintű szaktudás kellett ahhoz, hogy ilyen bámulatos külsőt kölcsönözhessünk egy ekkora tudású órának. Az Apple Watch két rendkívüli anyagból – rozsdamentes acélból, illetve 100%-ban újra­hasznosítható alumíniumból – készült tokkal érhető el." -olvasható a Watch 7 ismertetőjében. Van olyan ember a Földön, akit ez az öntelt ömlengés nem csábít vásárlásra??

  28. egy Férfi tartja a szavát. Mit tegyél? Nem kérdés.

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Na én ezért a stílusért utálom az amcsi reklámokat, mert ez ugye nem egyedi az Apple részéről.

  30. Nem hallottam kör alakú dizájn-ról, de mindig reménykedem, hogy talán….

  31. Az tiszta sor, hogy az 50 méteres vízoszlop 5 bar nyomást jelent, de a Földön hol van 5 bar-os túlnyomás (víz nélkül), ahova a hétköznapi órával rendelkező földi halandó eljuthat? :slight_smile:

    A gyakorlatban tényleg inkább fröccsenő víz ellen véd. :smiley: Vagy ki mennyire bevállalós… Az 5000 Ft-os műanyag tokos órámmal mentem sós- és édesvízbe is, mert nem volt kifejezetten drága, és direkt olyan céllal vettem, hogy be akarom vinni a vízbe, és ha elromlik, akkor kuka.
    Egy 160.000+ Ft-os órával már nem lennék ilyen laza, főleg ha nem is cserélik beázás esetén.

  32. Water Resistant 50m azaz vízállóság tehát nem lényeges, hogy van-e valahol a földön 5 bar nyomás. :slightly_smiling_face: Amúgy 50m órát nem ajánl szinte egy gyártó még úszásra sem.
    Viszont én a 100 illetve 300m-es órámmal nyugodt szívvel bemegyek úszni a tengerbe is, bár évente ellenőriztetem minden órám vízállóságát.

  33. Nekem erdekes mod a Series 4 kibirta a Balatont, a Tisza-tavat, de tulelte a Foldkozi-tengert es a Holt-tengert is.

    Vizben pusztult el. De csak mert neki vagtam egy szikladarabnak, ahogy Netanja tengerpartjan okorkodtem a hullamokkal.

    Szoval, szerintem felesleges hangulatkeltes, hogy 50m-es ora tonkremegy, ha csak viz kozelebe kerul.

  34. De mindegy feladom, mert unom mar az ilyen jellegu frocsogeseket. Biztos azt fogod mondani, hogy mazlim volt. Nem nem volt, a WR50 az WR50. Kesz.

    Ha te nem bizol benne, lelked rajta, merulj nyugodtan WR100-300-as orakkal.

  35. Nagyon ügyes vagy, hogy neked ennyi helyen is kibírta. Örülök neki. Nekem a series 6 az Andaman See-t nem bírta. 🤷🏻

  36. Az ilyen jellegű fröccsögések valószínűleg a Te szinted, ahogy látom.

  37. Na, kiderult, hogy a MagSafe Duo-val sem tud temposan tolteni, csak es kizarolag az uj kabellel amit adnak hozza. Tenyleg egyre gazabb ez a 7-es modell.

  38. Azt, hogy adnak hozzá még szerintem kétes :slightly_smiling_face: De, hogy már megveheted hozzá az biztos.

  39. Remélem nem érted félre és nem veszed támadásnak. Azt én nem kétlem, hogy az AW nem bírja ki az úszást, medencében és tengerben egyaránt mivel én is abban úszok medencében de nekem a tengert nem bírta. Az asszonynak pl igen sőt az unokaöcsém nyáron egy nagy viharban elhagyta és egy napot a vízben hevert a series 4 és bírta ami teljesen rendben van a WR50 besorolás miatt. Lehet, hogy az Apple szerint bírnia kell a sósvizes tengeri úszás is, de akkor illene már WR 100-at ráírni főleg ha még szörfözésre is ajánlják. Mert így csak magukat védik esetleges perektől szerintem. Mivel szeretem az órákat elvégeztem egy órakészítő kurzust (ezzel természetesen nem leszel a Rolexnél alkalmazott) és ott is téma a WR besorolás és onnan veszem ezeket a dolgokat. DE viszont szerintem a legnagyobb baj, hogy mivel az óra életkora a sós víz és minden ütődés rontja a vízállóságot ezért nem árt időről időre főleg vízi nyaralás előtt teszteltetni az órát, hogy jó-e még a vízállósága, de ezt az Apple nem teszi, a válaszuk az, hogy ők nem vállalnak garanciát beázásra, mondom értem én ezt, de azt leellenőrizhetnék, hogy a gyári értékeket tudja-e. De nem teszik. Ezért én személy szerint nem ajánlom a tengeri sportokat. Mert a véleményem, hogy az Apple csak magát “védi” hogy az egyik legalacsonyabb Water Resistant besorolást adja.

  40. Hogyan zajlik egy ilyen vízállósági teszt?

  41. Nyomás alá helyezik az órát, de tudod mit itt egy videó ahol szemlélteti, természetesen léteznek digitális verziók is, de a szemléltetés kedvéért ez egy megfelelő.

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ameddig nem volt meg a Series 5-ös órám, addig a Series 2 Edition órámmal úsztam rendszeresen tengerben (maximum 1-2 méteres merüléssel) és medencében is hosszabb külföldi tartózkodás alatt. semmi baja nincs. annyi a fontos, hogy sós víz (meg igazából a klóros medence) után át kell öblíteni csapvízzel. nyilván ez nem garancia semmire, de sosem volt még ezzel problémám.

  43. Akkor ajánlok neked ( nem rosszindulatból) egy jó kis szörfözös (meg is lehet ott tanulni) kiruccanást La Reunion-ra, csak azért itt mondom mert az EU része úgyhogy direktbe repülve Párizsból elég egy személyi igazolvány.:slightly_smiling_face: De ott az ember kipróbálhatja milyen is a szörfözés igazából és összehasonlíthatja egy vízisível ami mondjuk már nem ajánlott az órával. De itt a lényeg amit én mondani akarok, hogy az Apple eltúlozza az óra tűréshatárát, de garanciát nem vállal érte.

  44. Amúgy a WR50-es pont a változó környezeti hatások miatt nem ajánlják tengerbe.

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azért a szörfözés már más, mint valami kis úszkálás, mert ugye szörfözésnél a víz áramlási sebessége nagyobb. mindenesetre ahogy legutóbb néztem a telefonok esetén, más gyártók sem vállalnak jótállást a folyadékok okozta károkra, gondolom, ugyanez a helyzet az óráikra is.

  46. Na de pont ez az, hogy az Apple szörfözésre is ajánlja és én ezen akadtam fel :slightly_smiling_face:

  47. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    gondolom, változtattak a kialakításán – nem ok nélkül voltak olyan hírek, hogy probléma van a gyártással, és nem ok nélkül nincs még megjelenési dátum sem.

  48. Persze még változhat, de jelenleg ugye így hirdetik.

    “Hozz létre saját számlapot az érdeklődésedhez illő komplikációkkal. Ha szörfözöl, egy pillantással áttekintheted a dagályt, a szelet és a víz hőmérsékletét. A számlapokat akár a barátaiddal és a családtagjaiddal is megoszthatod e-mailben vagy üzenetben.”
    Aztán alul a kisbetűs rész:

    “Az Apple Watch Series 7, az Apple Watch SE és az Apple Watch Series 3 az ISO 22810:2010 szabvány szerint 50 méterig vízálló. Ez azt jelenti, hogy nem kell levenned őket, ha például medencében vagy a tengerben úszol, azonban nem alkalmasak búvárkodásra, vízisíelésre vagy egyéb olyan tevékenységre, amelynek során nagy sebességgel áramló víz éri őket, vagy mélyebbre merülsz velük.”

    Aztán mindenki jön, hogy neki így meg úgy bírta úszás közben a mindenféle tengerben, amire én írtam, hogy sajnos nekem nem de a családban mindenki másnak igen, de nem is az úszáson volt a hangsúly :slightly_smiling_face:
    Viszont aki szörfölt már vagy látott olyat akkor az tudja, hogy igen nagy erejű vízsugár van ott is. SUP-hoz biztos tökéletes, de a szörföt így ebben a formában ahogy az a kisbetűs részben is látható erős túlzásnak tartom. De, hátha változik ez :slightly_smiling_face:

    Amúgy ja, kicsit túl lett ragozva ez a téma részemről is …:slightly_smiling_face:

  49. Nekem jó nagy hullámokat is gond nélkül kibírt a Series2 Krétán, pedig ott a sima kis úszkálásnál jóval nagyobb nyomásokat kapott sós vízben. Sose voltak cikkek az AW vízállóságával kapcsolatban, a WR50 nem az a kategória, amit a telefonoknál neveznek vízállóságnak. Érdekes, hogy a Series2 megjelenésénél senki se volt fennakadva, hogy azzal hírdeti az Apple, hogy uszásra alkalmas, mindenki elfogadta, hogy alkalmas rá. Most mi változott?

  50. Avatar for gunar gunar says:

    Sokkal többen használják már mint akkor és ezért többeket érint, a nagy számok törvénye alapján ezért is lett frekventáltabb minden a többi hasonlóval kapcsolatos pozitívum és negatívum, gondolom én. Na meg az is fura sokaknak, hogy ezek ellenére nem ad rá garit a gyártó.

  51. Volt a bemutatóban egy rész mikor teniszeztek illetve golfozott egy hölgy és különböző adatok voltak láthatóak. Tud valaki erről valamit, hogy ezeket a funkciókat csak a Series 7 fogja tudni vagy az új WatchOS-ben van benne és működik régebbi órákon is?

  52. :slightly_smiling_face: Most már tényleg lezárom részemről, én nem az úszásról beszéltem, azt egy másik mindent jobban tudó fiatalember kezdte el bizonygatni, hogy neki mindenhol is bírta az úszást. Felejtsük már el az úszást, én a szörfözésről beszéltem és, hogy nem látok nagy különbséget a vízisíhez képest. Az úszást nekem is bírja, de a tengerben meghalt az enyém. De még szörfnél se azt kétlem, hogy nem bírja, ezt én egy percig nem állítottam, hanem, hogy csak wr50 besorolást adnak, pedig illene wr100-at ráírni. Például a porállóságnál rá is írják, hogy IP6X.
    Tehát nem azt mondtam, hogy nem bírja, hanem illene jobb besorolást adni hamár azt mondom, hogy bírja is.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Vikitorony Avatar for Czo Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan Avatar for baloghadam74 Avatar for leventecs Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for varangy Avatar for szorian Avatar for vjan Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Hát én nem tudom ki, hogy van vele de én egy kicsit többre számítottam óra fronton idén, dizájnügyileg mindenképp.

    Series4-ről természetesen így is váltani fogok (mondjuk ezek után inkább azért mert már eladtam az újat várva, gondolván, hogy ma Pre Order jövőhéten szállítás), de sokkal rosszabb szájízzel fogok kifizetni érte remélhetőleg ugyanúgy 210 ezer forintot mint a mostaniért, vagy annó az S4 ért.

  2. Avatar for vjan vjan says:

    Na ennyit a tévedhetetlen jósokról! 44 helyett 45 mm, szögletesebb oldalak, mint az iPhone 12-nél. Hát egyik sem jött be. Tulajdonképpen csak a kijelző változott egy kicsit, meg új színek lettek.

  3. sziasztok itt van egy elírás: Valamivel kerebb design kapott. 6-ról már csak akkor váltok ha jön új dizájn vagy értelmes funkció. ez így karcsú

  4. Az új Watch nincsen bent a Storeban.

  5. TBA statuszban van az ora (marmint nem az oldalon, hanem az Apple fejeben globalisan), gondolom kapacitas hiannyal kuzdenek. Addig viszont nem akarjak kirakni a Store-ba se.

  6. A legszebb megint ahogy az Apple a vízállóságot prezentálja :-1: WR50 soha az életben nem volt ajánlott vízisportokra így szörfözéshez se, sőt úszáshoz is csak rövidebb ideig :slight_smile: Bemutatnak egy új órát amiben szörföznek utána meg kirakják, hogy WR50, tehát még véletlenül se használd erre :grinning:

    “Az Apple Watch Series 7, az Apple Watch SE és az Apple Watch Series 3 az ISO 22810:2010 szabvány szerint 50 méterig vízálló. Ez azt jelenti, hogy nem kell levenned őket, ha például medencében vagy a tengerben úszol, azonban nem alkalmasak búvárkodásra, vízisíelésre vagy egyéb olyan tevékenységre, amelynek során nagy sebességgel áramló víz éri őket, vagy mélyebbre merülsz velük.”

  7. En itt nem latok atverest. Ott van: 50m. Azt akkor is tudja ha beborulsz a csonakkal, szorfozol, strandolsz akarmi.

    A buvarkodas az teljesen mas teszta, a hagyomanyos oraknal is meg van kulonboztetve.

  8. Tévedsz, szörfözésre nagyon nem ajánlott 50m-es óra. Mivel erőteljesebb vízsugár éri az órát.
    Ők meg pont szörfözéssel reklámozták az órát ami mégegyszer elmondom soha de soha nem volt ajánlott egy WR50-es órával.

  9. Avatar for vjan vjan says:

    Elvileg gyorsabb a töltés is. Viszont azt sehol nem olvastam (a Szifonon kívül), hogy újabb proci lenne benne. Mivel a szolgáltatások gyakorlatilag azonosak a 6-ossal, a kijelző mérete is csak pár százalékot nőtt, nem is nagyon érdekes a processzor. Eddig sem akadozott az óra szerintem. Tényleg nem tudom miért váltana valaki. Persze vannak, akiknek mindig a legújabb kell.

  10. Mondjuk az erősebb kijelző talán ami miatt elgondolkodtató az új 7 sport. Mert az Aluminium verziónak eddig nem volt valami strapabíró a kijelzője, én csak sportolásra használom, de így is össze-vissza van karcolódva az üveg, hátha ezután már a sport verzió is jobban fogja tényleg bírni.

  11. Avatar for vjan vjan says:

    Viszont az Apple oldalán, az új Watch bemutatója végén ezt írják:

    Mutasd a számlapod, megmondja, ki vagy.

    Hozz létre saját számlapot az érdeklődésedhez illő komplikációkkal. Ha szörfözöl, egy pillantással áttekintheted a dagályt, a szelet és a víz hőmérsékletét. A számlapokat akár a barátaiddal és a családtagjaiddal is megoszthatod e-mailben vagy üzenetben.

    Ezek szerint ők ajánlják szörfözésre.

  12. Pont ezért mondom, hogy nem igazán találom korrektnek.

  13. Avatar for vjan vjan says:

    Mivel az Apple oldalán csak az ismertető reklám szerepel, őszi bevezetést ígérve, nem tudható, hogy ugyanazt a üveget kapja az alumínium verzió is. Sajnos a reklámok mindig a maximumot mutatják úgy, mintha az lenne az általános. Majd a Store-ban, ha megjelenik, lesz összehasonlítás, hogy miben különböznek a verziók.
    Viszont a reklámban a legtöbb képen az acéltokos verzió szerepel.

  14. A zöld vagy milyen színű az, nem aluminium?

  15. Már évek óta nem éri meg évente váltani az Apple-nél :smiley: Én is Series 4-ről váltok. HA majd egyszer megjelenik.

  16. Avatar for vjan vjan says:

    Watch-nál váltani akkor fogok, ha lesz a szolgáltatómnál lehetőség MultiSimre. A Telekom a flottánál nem támogatja, a Voda pedig csak ígérget (szokása szerint).
    Tudom, vehetnék a flotta mellé másik Telekom előfizetést, de annak mi értelme lenne? A flottám korlátlan, mire használnám a másikat? Másik szolgáltatónak akkor van értelme, amikor a Telekom éppen nem működik, vagy ahol nincs térerő. De hát a Voda még az eSimmel is csak kínlódik, MultiSimről azt sem tudja, mi az.

  17. Akkor az 50m azt jelenti, hogy a víz felszínén 50 métert lehet benne úszni? :smiley:
    50 méteres mélység az már elég komoly búvárkodásnak számítana… Szóval akkor mit is jelölhet ez az 50m?

  18. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nem tudom milyen a T.-s flottátok, de nekem a Kék Csoportosban simán még eggyel több multisimem is lehetne mint a a lakosságiban és eSIM is gond nélkül van, nem csak nekem, hanem a haver is a Samu órájában a kezdet óta.

  19. Ne kezdjük el sületlenségeket beszélni :slightly_smiling_face: A WR 50m soha nem jelentette azt, hogy 50m mélyre lehet merülni. Egy 50m magas vízoszlop nyomásnak megfelelő azaz 5 bar nyomást bír ki az óra.
    A búváróráknál a Diving jelölés lehet a merülési mélységet jelöli, de ott amúgy is 100 a legkisebb, ha jól tudom, de azokat nem ismerem.

  20. Avatar for Czo Czo says:

    Raadasul ez az 50m magas vizoszlop, ez statikus oszlop. Tehat nem mozog.

  21. En valtottam volna 6-rol, ha lettek volna uj szenzorok, de meg az se.

  22. Én gondban vagyok, elhittem a pletykákat, főleg a design kérdést, így odaígértem unokaöcsémnek a mostani S5-öt, de nincsen nagyon kedvem váltani inkább várnék jövő évig…most mit mondjak neki​:man_shrugging:t2::sweat_smile:?

  23. Avatar for expa expa says:

    Maradt a jó öreg játék óra kinézet. Gáz. Maradok továbbra is a klasszikus konkurenciánál…

  24. Sajnos maradt az unalmas küldő és a nevetséges akku idő! Huawei GT2-t használok! Havonta egyszer töltöm, fogadja a hívásokat, mutatja az értesítéseket és kör alakú! No comment!

  25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    most őszintén, hallottál olyan híreket, hogy kör alakúvá változna az óra? a kezdetek óta nincs szó erről, és már annak idején is azzal indokolta az Apple a szögletesebb kialakítást, hogy eleve így fér ki a legtöbb adat egy kijelzőre. szerintem teljesen feleslegesen vársz arra, hogy kör alakú legyen, én nehezen hiszem, hogy ebbe az irányba mennének.

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Ez mind szép, csak egy nagy csomó mindent nem tud amit az Awatch igen, szóval akinek elég annak jó lehet, de aki többre használja annak nem hinném.

  27. "Alapból csodálatos.
    Minden változatban.

    Extrém szintű szaktudás kellett ahhoz, hogy ilyen bámulatos külsőt kölcsönözhessünk egy ekkora tudású órának. Az Apple Watch két rendkívüli anyagból – rozsdamentes acélból, illetve 100%-ban újra­hasznosítható alumíniumból – készült tokkal érhető el." -olvasható a Watch 7 ismertetőjében. Van olyan ember a Földön, akit ez az öntelt ömlengés nem csábít vásárlásra??

  28. egy Férfi tartja a szavát. Mit tegyél? Nem kérdés.

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Na én ezért a stílusért utálom az amcsi reklámokat, mert ez ugye nem egyedi az Apple részéről.

  30. Nem hallottam kör alakú dizájn-ról, de mindig reménykedem, hogy talán….

  31. Az tiszta sor, hogy az 50 méteres vízoszlop 5 bar nyomást jelent, de a Földön hol van 5 bar-os túlnyomás (víz nélkül), ahova a hétköznapi órával rendelkező földi halandó eljuthat? :slight_smile:

    A gyakorlatban tényleg inkább fröccsenő víz ellen véd. :smiley: Vagy ki mennyire bevállalós… Az 5000 Ft-os műanyag tokos órámmal mentem sós- és édesvízbe is, mert nem volt kifejezetten drága, és direkt olyan céllal vettem, hogy be akarom vinni a vízbe, és ha elromlik, akkor kuka.
    Egy 160.000+ Ft-os órával már nem lennék ilyen laza, főleg ha nem is cserélik beázás esetén.

  32. Water Resistant 50m azaz vízállóság tehát nem lényeges, hogy van-e valahol a földön 5 bar nyomás. :slightly_smiling_face: Amúgy 50m órát nem ajánl szinte egy gyártó még úszásra sem.
    Viszont én a 100 illetve 300m-es órámmal nyugodt szívvel bemegyek úszni a tengerbe is, bár évente ellenőriztetem minden órám vízállóságát.

  33. Nekem erdekes mod a Series 4 kibirta a Balatont, a Tisza-tavat, de tulelte a Foldkozi-tengert es a Holt-tengert is.

    Vizben pusztult el. De csak mert neki vagtam egy szikladarabnak, ahogy Netanja tengerpartjan okorkodtem a hullamokkal.

    Szoval, szerintem felesleges hangulatkeltes, hogy 50m-es ora tonkremegy, ha csak viz kozelebe kerul.

  34. De mindegy feladom, mert unom mar az ilyen jellegu frocsogeseket. Biztos azt fogod mondani, hogy mazlim volt. Nem nem volt, a WR50 az WR50. Kesz.

    Ha te nem bizol benne, lelked rajta, merulj nyugodtan WR100-300-as orakkal.

  35. Nagyon ügyes vagy, hogy neked ennyi helyen is kibírta. Örülök neki. Nekem a series 6 az Andaman See-t nem bírta. 🤷🏻

  36. Az ilyen jellegű fröccsögések valószínűleg a Te szinted, ahogy látom.

  37. Na, kiderult, hogy a MagSafe Duo-val sem tud temposan tolteni, csak es kizarolag az uj kabellel amit adnak hozza. Tenyleg egyre gazabb ez a 7-es modell.

  38. Azt, hogy adnak hozzá még szerintem kétes :slightly_smiling_face: De, hogy már megveheted hozzá az biztos.

  39. Remélem nem érted félre és nem veszed támadásnak. Azt én nem kétlem, hogy az AW nem bírja ki az úszást, medencében és tengerben egyaránt mivel én is abban úszok medencében de nekem a tengert nem bírta. Az asszonynak pl igen sőt az unokaöcsém nyáron egy nagy viharban elhagyta és egy napot a vízben hevert a series 4 és bírta ami teljesen rendben van a WR50 besorolás miatt. Lehet, hogy az Apple szerint bírnia kell a sósvizes tengeri úszás is, de akkor illene már WR 100-at ráírni főleg ha még szörfözésre is ajánlják. Mert így csak magukat védik esetleges perektől szerintem. Mivel szeretem az órákat elvégeztem egy órakészítő kurzust (ezzel természetesen nem leszel a Rolexnél alkalmazott) és ott is téma a WR besorolás és onnan veszem ezeket a dolgokat. DE viszont szerintem a legnagyobb baj, hogy mivel az óra életkora a sós víz és minden ütődés rontja a vízállóságot ezért nem árt időről időre főleg vízi nyaralás előtt teszteltetni az órát, hogy jó-e még a vízállósága, de ezt az Apple nem teszi, a válaszuk az, hogy ők nem vállalnak garanciát beázásra, mondom értem én ezt, de azt leellenőrizhetnék, hogy a gyári értékeket tudja-e. De nem teszik. Ezért én személy szerint nem ajánlom a tengeri sportokat. Mert a véleményem, hogy az Apple csak magát “védi” hogy az egyik legalacsonyabb Water Resistant besorolást adja.

  40. Hogyan zajlik egy ilyen vízállósági teszt?

  41. Nyomás alá helyezik az órát, de tudod mit itt egy videó ahol szemlélteti, természetesen léteznek digitális verziók is, de a szemléltetés kedvéért ez egy megfelelő.

  42. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ameddig nem volt meg a Series 5-ös órám, addig a Series 2 Edition órámmal úsztam rendszeresen tengerben (maximum 1-2 méteres merüléssel) és medencében is hosszabb külföldi tartózkodás alatt. semmi baja nincs. annyi a fontos, hogy sós víz (meg igazából a klóros medence) után át kell öblíteni csapvízzel. nyilván ez nem garancia semmire, de sosem volt még ezzel problémám.

  43. Akkor ajánlok neked ( nem rosszindulatból) egy jó kis szörfözös (meg is lehet ott tanulni) kiruccanást La Reunion-ra, csak azért itt mondom mert az EU része úgyhogy direktbe repülve Párizsból elég egy személyi igazolvány.:slightly_smiling_face: De ott az ember kipróbálhatja milyen is a szörfözés igazából és összehasonlíthatja egy vízisível ami mondjuk már nem ajánlott az órával. De itt a lényeg amit én mondani akarok, hogy az Apple eltúlozza az óra tűréshatárát, de garanciát nem vállal érte.

  44. Amúgy a WR50-es pont a változó környezeti hatások miatt nem ajánlják tengerbe.

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azért a szörfözés már más, mint valami kis úszkálás, mert ugye szörfözésnél a víz áramlási sebessége nagyobb. mindenesetre ahogy legutóbb néztem a telefonok esetén, más gyártók sem vállalnak jótállást a folyadékok okozta károkra, gondolom, ugyanez a helyzet az óráikra is.

  46. Na de pont ez az, hogy az Apple szörfözésre is ajánlja és én ezen akadtam fel :slightly_smiling_face:

  47. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    gondolom, változtattak a kialakításán – nem ok nélkül voltak olyan hírek, hogy probléma van a gyártással, és nem ok nélkül nincs még megjelenési dátum sem.

  48. Persze még változhat, de jelenleg ugye így hirdetik.

    “Hozz létre saját számlapot az érdeklődésedhez illő komplikációkkal. Ha szörfözöl, egy pillantással áttekintheted a dagályt, a szelet és a víz hőmérsékletét. A számlapokat akár a barátaiddal és a családtagjaiddal is megoszthatod e-mailben vagy üzenetben.”
    Aztán alul a kisbetűs rész:

    “Az Apple Watch Series 7, az Apple Watch SE és az Apple Watch Series 3 az ISO 22810:2010 szabvány szerint 50 méterig vízálló. Ez azt jelenti, hogy nem kell levenned őket, ha például medencében vagy a tengerben úszol, azonban nem alkalmasak búvárkodásra, vízisíelésre vagy egyéb olyan tevékenységre, amelynek során nagy sebességgel áramló víz éri őket, vagy mélyebbre merülsz velük.”

    Aztán mindenki jön, hogy neki így meg úgy bírta úszás közben a mindenféle tengerben, amire én írtam, hogy sajnos nekem nem de a családban mindenki másnak igen, de nem is az úszáson volt a hangsúly :slightly_smiling_face:
    Viszont aki szörfölt már vagy látott olyat akkor az tudja, hogy igen nagy erejű vízsugár van ott is. SUP-hoz biztos tökéletes, de a szörföt így ebben a formában ahogy az a kisbetűs részben is látható erős túlzásnak tartom. De, hátha változik ez :slightly_smiling_face:

    Amúgy ja, kicsit túl lett ragozva ez a téma részemről is …:slightly_smiling_face:

  49. Nekem jó nagy hullámokat is gond nélkül kibírt a Series2 Krétán, pedig ott a sima kis úszkálásnál jóval nagyobb nyomásokat kapott sós vízben. Sose voltak cikkek az AW vízállóságával kapcsolatban, a WR50 nem az a kategória, amit a telefonoknál neveznek vízállóságnak. Érdekes, hogy a Series2 megjelenésénél senki se volt fennakadva, hogy azzal hírdeti az Apple, hogy uszásra alkalmas, mindenki elfogadta, hogy alkalmas rá. Most mi változott?

  50. Avatar for gunar gunar says:

    Sokkal többen használják már mint akkor és ezért többeket érint, a nagy számok törvénye alapján ezért is lett frekventáltabb minden a többi hasonlóval kapcsolatos pozitívum és negatívum, gondolom én. Na meg az is fura sokaknak, hogy ezek ellenére nem ad rá garit a gyártó.

  51. Volt a bemutatóban egy rész mikor teniszeztek illetve golfozott egy hölgy és különböző adatok voltak láthatóak. Tud valaki erről valamit, hogy ezeket a funkciókat csak a Series 7 fogja tudni vagy az új WatchOS-ben van benne és működik régebbi órákon is?

  52. :slightly_smiling_face: Most már tényleg lezárom részemről, én nem az úszásról beszéltem, azt egy másik mindent jobban tudó fiatalember kezdte el bizonygatni, hogy neki mindenhol is bírta az úszást. Felejtsük már el az úszást, én a szörfözésről beszéltem és, hogy nem látok nagy különbséget a vízisíhez képest. Az úszást nekem is bírja, de a tengerben meghalt az enyém. De még szörfnél se azt kétlem, hogy nem bírja, ezt én egy percig nem állítottam, hanem, hogy csak wr50 besorolást adnak, pedig illene wr100-at ráírni. Például a porállóságnál rá is írják, hogy IP6X.
    Tehát nem azt mondtam, hogy nem bírja, hanem illene jobb besorolást adni hamár azt mondom, hogy bírja is.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Vikitorony Avatar for Czo Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan Avatar for baloghadam74 Avatar for leventecs Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for varangy Avatar for szorian Avatar for vjan Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for ef-dani