fbpx Skip to content

DongleBookPro Twitteren osztott meg információkat egy Apple Watch Series 2 prototípussal kapcsolatban, amely tanulsága szerint a mobilhálózatokra is kapcsolódni tudó cellular verziót az Apple már ebben a verzióban szerette volna bevezetni. A funkció végül a 2017 szeptemberében debütált Series 3 modellekben vált elérhetővé.

A további érdekesség a rozsdamentes acél tokozás arany színe, hiszen az Apple csak két évvel később adta ki az aranyszínű rozsdamentes acélból készült Apple Watch modellt. A Series 2 vonallal a vállalat nyugdíjazta a 18 karátos tömör arany kiadású okosóráit, és a megfizethetőbb kerámia modellekkel helyettesítette őket. A rozsdamentes acélból készült Apple Watch Series 2 csak ezüst és asztrofekete színben volt elérhető.

Az Apple köztudottan számos prototípust és teszt verziót készít egy-egy piacra kerülő terméke esetében. Hosszú hónapok, esetenként évek fejlesztői munkája ölt testet, mire hozzánk, felhasználókhoz eljutnak a végleges verziók. A megjelent modellek aztán “az evolúció útjára lépnek”, melyet a növekvő verziószámok is jeleznek. A 2015-ben megjelent Apple Watch modelleknek nem jósoltak fényes jövőt, hiszen ez idő tájt már elérhetőek voltak a csuklón hordható okoseszközök, a hétköznapi emberek azonban kuriózumként tekintettek rájuk. Leginkább a sportolók voltak célközönsége ezeknek a termékeknek.

Az idő azonban az Apple-t igazolta, hiszen napjainkra piacvezetőek lettek (itt is). Az iPad története jut eszembe erről, amikor a világnak kellett egy kicsit felpörögni a technikai innováció ezen szintjéhez. Aztán berobbant a gépezet, ahogy mondják: a többi már történelem… (Kérem a kedves olvasóinkat, nézzék el nekem ezt a kis kitérőt, és térjünk vissza a címben is szereplő Series 2 prototípusra!)

DongleBookPro állítása szerint az Apple akkor végül elvetette a cellular verziót az Apple Watch Series 2 esetében, mert az folyamatosan túlmelegedett a beépített modem miatt.

A képeken bemutatott prototípus még a fejlesztési folyamat elején volt, az Apple a Series 2 felirattal látta el a hátlapon.

Az eszköz ezenkívül speciális tesztszoftvert futtat a teljes watchOS helyett, teljesen más kezelőfelülettel.

Te használsz Apple Watch-ot?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok