Counterpoint Research: az Apple Watch felhasználóinak száma elérte a 100 milliót

A Counterpoint Research új adatai szerint az Apple Watch továbbra is uralja a viselhető eszközök piacát. Az Apple Watch felhasználói bázisa meghaladta a 100 milliót, mellyel az Apple megőrizte az első helyét ebben a szegmensben.

Az Apple elmondása szerint az Apple Watch értékesítését némileg negatívan érintette a COVID-19 járvány és boltjainak bezárása világszerte. Az üzletek újbóli megnyitásakor azonban úgy tűnik, hogy az Apple Watch eladásai is fellendültek.

A Counterpoint Research nemrégiben közzétett Global Smartwatch Model Tracker adatai szerint a globális okosóra eladások az idei második negyedévben 27%-kal nőttek az előző év azonos időszakához képest, miután a piac magához tért a pandémia okozta sokkból.

 

Összességében szemlélve az Apple vesztett piaci részesedéséből a kínai és indiai vállalatok növekvő versenye miatt, de a vállalat ennek ellenére továbbra is az okosóra-iparág vezető helyén áll. Az adatok szerint az Apple 28%-os részesedéssel rendelkezik a viselhető eszközök piacán, szemben az előző azonos negyedévi 30,1%-kal. Íme a rangsor:

 • Apple: 28%
 • Huawei: 9.3%
 • Samsung 7.6%
 • Imoo: 6.0%
 • Garmin: 5.8%

A Counterpoint Research által gyűjtött adatok pedig azt mutatják, hogy az Apple Watch ebben a negyedévben átlépte a 100 milliós felhasználói bázist. Sujeong Lim vezető elemző, az okosórák piaci kilátásait kommentálva elmondta:

Az okostelefonok és okosórák párosítási arányai folyamatosan emelkednek. Az Apple ökoszisztémájában ez az arány folyamatosan növekszik, köszönhetően a márka vonzó formatervezésének, egészségügyi szolgáltatásainak és a további kapcsolódó szolgáltatásoknak. Az Apple Watch felhasználói bázisa most először lépte át a 100 millió fős határt a júniussal véget ért negyedév során, és ezzel “behúzta” a  felhasználói bázis oroszlánrészét világszerte. Az Egyesült Államok továbbra is az Apple Watch legfontosabb piaca, amely felhasználói bázisának több mint felét teszi ki, közel 30%-os aránnyal.

Neked van Apple Watch-od?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. expa says:

  100 millióan szívnak azzal, hogy naponta töltik a watch-ot? Akkor biztos csak nekem van ezzel gondom :smiley:

 2. Pedig azért a tudásért cserébe amit a z AW tud nem olyan rossz az üzemideje. Nálam viszont már visszaszorult csak sportórának, én feláldoztam a tudást, strapabíróság és több üzemidőért cserébe. Ami nekem fontos a hétköznapokban azt tudja a mostani órám is, és az akksija fél év után még mindig fullon van és szerintem nem is fog lemerülni nagyon sokáig még.

 3. Jadeye says:

  hogy jön a telefon töltése az Apple Watch-hoz? nem az órára gondoltál inkább, hogy azt töltöd naponta? mert ugye annál az Apple 18 órát mond a használatra.

 4. gunar says:

  Igen ha belegondolsz azért ez a legtöbbet tudó okos óra jelenleg a piacon és ennél sokkal többre lenne képes amennyiben az app fejlesztők is úgy gondolnák ahogy kellene sztem. De napi szinten hallom a samu okos párosításáról a véleményét a haveromnak, mikor beszélünk ilyen témáról. Persze ott is bejön a képbe a fejlesztési hiányosság.

 5. pAnk says:

  Most, hogy szülted ide megint a samsungot?

 6. gunar says:

  Mit nem értettél ezen? Felhoztam egy másik nagy gyártót akiknek van okos cuccokkal múltjuk és saját OS-t is használtak egy ideig, de náluk sincsen még jobb állapot, sőt rosszabb és ott is kb ilyen az akkuidő, stb. A hüvelyt nem tudom mert nincsen képben vele a közelemben senki aki valóban használja is és nem csak ránéz időnként a idő miatt, vagy mert épp jött valami, de nem arról válaszol, stb.

 7. pAnk says:

  Értettem mindent abból amit írtál, az okát nem. Ha “védeni” szeretnél valamit, annak nem az a módja, hogy a masikat “támadod”. :slight_smile:

 8. expa says:

  Apple Watch maga az óra. Az Apple Watch-ot naponta kell tölteni. Hogyan lehet ezt másképpen érteni?

 9. Jadeye says:

  itt telefont írtál. nem Apple Watch-ot.

 10. gunar says:

  Mi is volt ebben támadás? Semmi olyant nem írtam amivel támadnám sztem, csak simán amit hallok olyantól aki napi szinten használja és nem az idő leolvasására. Nem kezdtem fikázni és más egyebet sem amiket itt sok esetben lehet olvasni a saját eszközeinkről. Kizárólag a tényeket írtam oda mindkét esethez, ami sajnos mindkét gyártónál létező probléma és ami sokat tud az sajnos többet is fogyaszt és akkor az üzemidő sem különbözik lényegesen. Ergo a samu órája a második a sorban tudás szerint amennyire ismerem és az is annyikat tud akkuidőben mint az Apple Watch. Na ezt próbáltam leírni röviden, elnézést ha szegény konkurenciát akaratomon kívül leszóltam, nem állt szándékomban. :slightly_smiling_face:
  Amugy azért is hoztam pont azt fel, mert árban kb azonos kategória.

 11. Egész nap folyamatosan használom. Rengeteg értesítés érkezik rá. Ha éppen nincsen kéznél a telefon akkor ezen keresztül beszélek. 2 naponta szoktam tölteni. Bőven kibírja.

 12. expa says:

  Jajj, javítva :smiley:

 13. expa says:

  Ez jó hír, köszi!

 14. Emlékszem még az első okosóráim egyikénél (2012-2013 környékén), hogy mondta mindenki, hogy mennyire rossz irány, el fognak sorvadni ezek a kezdeményezések, semmi értelme, az okosórák úgy megszűnnek, mint a szél… :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!