fbpx Skip to content

Mark Gurman a Bloombergnél megosztotta jóslatait a következő Mac miniről, ami egy kicsit a profi felhasználók felé is kikacsintana.

Ebben az új Mac miniben ugyanis egy gyorsabb chip lenne, valamint több csatlakozó is helyet kapna a hátulján. Nézzük meg, hogy mit árult el Gurman!

Jelenleg még az Apple árulja az Intel chipes Mac minit is a palettán, de már dolgoznak a leváltásán és itt jön képbe az új „M1X” névre keresztelt Apple Silicon chip, mely állítólag gyorsabb lesz és több csatlakozót is lehetővé tehet.

Az új M1X idén ősszel fog debütálni az újratervezett MacBook Pro családdal és elképzelhető, hogy az új, combosabb Mac miniről is ekkor rántaná le az Apple a leplet, ugyanis Gurman szerint a gép valamikor az elkövetkezendő pár hónapban várható.

Tavaly ősszel a 3 első Apple Silicon chipre átálló Mac egyike a régi formatervvel rendelkező Mac mini volt az M1 processzorral. A Mac minit általában egyszerűbb feladatokra használják, mint például a videostreaming, de sok szoftverfejlesztő felhasználója is van, vagy vannak, akik videó szerkesztésre is ezt választják. Az Apple ezt jól tudja, ezért piacon hagyta az Intel variánst. Nos, ez hamarosan megváltozik, mert érkezik egy újratervezett M1X Mac mini. Frissített designt kap és több csatlakozó lesz rajta, mint a jelenlegi modellen.

Jelenleg ezek vannak az M1 Mac minin:

  • 2 Thunderbolt/USB 4 csatlakozó (USB-C)
  • 2 USB-A csatlakozó
  • HDMI 2.0 csatlakozó
  • Gigabites Ethernet (10 gigabites is konfigurálható)
  • 3,5 mm-es jack csatlakozó

Ehhez képest az Intel processzorral felszerelt változaton 4 Thunderbolt 3 csatlakozó van, így könnyen látható, hogy az Apple-nek van még hol fejlődnie portok terén.

Ha lehet hinni Gurmannek, ez az új, M1X chippel felszerelt Mac mini egy frissített formavilágot is kap, ami természetesen vékonyabb házat jelent majd. A fenti illusztráció pont azt képzeli el, hogy mennyivel lehetne kisebb a Mac mini, ha mondjuk az új M1-es iMac külső tápját kapná meg.

Szerinted hogy fog kinézni az új M1X Mac mini?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Arra gondoltam hogy megvárom az M2es Mac minit de most kezdek ideges lenni.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. Arra gondoltam hogy megvárom az M2es Mac minit de most kezdek ideges lenni.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon