Gurman: több Apple esemény ősszel, M1X MacBook Pro modellek novemberben

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple a tervek szerint idén ősszel több rendezvényt tart, amelyeken új iPhone-ok, Apple órák, frissített AirPods-ok, megújult iPad mini és az újratervezett MacBook Pro modellek érkeznek, közölte Mark Gurman, a Bloomberg újságírója.

Legutóbbi “Power On” hírlevelében Gurman azt írja, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az Apple több rendezvényt tart idén ősszel is. Az első valószínűleg szeptemberben lesz, melyen az iPhone 13 kerül bemutatásra. Tavaly a világjárvány okozta válság és a termelési nehézségek miatt az iPhone 12 modelleket csak októberben jelentették be. A 2020-as szeptemberi eseményen az Apple kicsit rendhagyóan új Apple Watch, iPad modelleket és szolgáltatásokat mutatott be.

Több jelentés is megerősíteni látszik a dolgot, miszerint idén az Apple várhatóan visszatér ahhoz a hagyományához, hogy szeptemberben jelenti be zászlóshajója, az iPhone frissítését. Hírlevelébe Gurman beleszőtte elvárásait is az érkező iPhone 13-as sorozattal szemben: professzionális felhasználókra összpontosító kamerafrissítéseket, fejlettebb kijelzőket és kisebb előlapi notch-ot látna szívesen a cupertinói cég okostelefonjaiban.

Az új iPhone-ok mellett Gurman szerint az Apple várhatóan piacra dobja a harmadik generációs AirPods modellt, egy nagyobb kijelzővel ellátott, vékonyított kávájú iPad minit, valamint az Apple Watch  7-es szériáját laposabb designnal, továbbfejlesztett kijelzőkkel és teljesítménnyel.

Ami a nagyon várt MacBook Pro-kat illeti, mini-LED kijelzőket, frissített dizájnt és M1X Apple Silicon chipet tartalmaznak majd, és Gurman szerint ezek már elérhetők lesznek, mire a jelenlegi 16 hüvelykes Intel alapú MacBook Pro a megjelenésének második évfordulóját ünnepelné. Emlékezzünk csak vissza, a 16 hüvelykes MacBook Pro legutóbb 2019 novemberében frissült.

Gurman megosztotta ezzel kapcsolatban gondolatait:

2019-ben vettem a MacBook Pro gépemet. Írás közben rájöttem, hogy ez a 2019 novemberében piacra dobott 16 hüvelykes MacBook Pro képviseli az Apple legutóbb kiadott, professzionális felhasználóknak szánt laptopját. Sajnos néhány döccenő a gyártás késéséhez vezetett a megújult 14 hüvelykes és 16 hüvelykes, M1X chipes MacBook Pro esetében, de meglátásom szerint ezeknek még azelőtt piacra kell kerülnie, mire a jelenlegi MacBook Pro elérkezne megjelenésének kétéves évfordulójához.

A mondás szerint három a magyar igazság, úgy néz ki, az Apple is magáévá teszi ezt a bemutatói esetében. A szeptemberi első eseményen tehát valószínűleg az új iPhone, Apple Watch és AirPods készülékek debütálnak. A frissített iPad modellek és a vállalat új szolgáltatásainak bemutatója egy második event keretében jöhetnek, míg a Apple Silicon M1X chipes Mac-ek novemberben “rúgják be az ajtót.”

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!