fbpx Skip to content

Az Apple kiadta az új iCloud jelszavak alkalmazást, amely lehetővé teszi a Windows felhasználók számára, hogy megtekinthessék és kezelhessék a Safari böngészőben tárolt webhely jelszavakat, és használhassák azokat a Chrome vagy az Edge böngészőben Windows rendszerű számítógépükön.

Az iCloud jelszavak a jelenlegi iCloud for Windows alkalmazás 12.5-ös verziójának részeként érkezett, amely ingyenesen letölthető a Microsoft Store-ból.

A frissítés leírásában ez áll:

 • Jelszavainak megtekintése és kezelése Windows rendszerű PC segítségével, az iCloud Jelszavak alkalmazásban
 • Mentse és szinkronizálja jelszavait az eszközökön és a számítógépen a Chrome vagy az Edge böngészőjében az iCloud Jelszavak bővítmény használatával

Telepítés után a frissített iCloud alkalmazást a Start menüben találhatjuk. Nyissuk meg az alkalmazást, majd kattintsunk a tálcán lévő ikonra a beállítások eléréséhez. Ezután az iCloud beállítások ablakban jelöljük be az „iCloud jelszavak” melletti négyzetet a kezdéshez. A mentett Safari jelszavak böngészőben való használatához a 2021 februárjában megjelent iCloud jelszavak bővítményre is szükségünk lesz a Google Chrome és a Microsoft Edge esetében:

A Letöltés… gombra koppintva rögtön meg is nyílik a megfelelő webstore, és azt már telepíthetjük is:

Ezt követően a jelszavak használatához még jóvá kell hagynunk a hozzáférést egy másik készülékünkről:

Ha minden konfigurálva van, akkor utána a böngésző-bővítménynek köszönhetően bármilyen mentett Safari jelszóval bejelentkezhetünk a Chrome vagy Edge használata közben a webhelyekre, az új alkalmazásban pedig kereshetünk a jelszavak közt, frissíthetjük a mentett jelszavakat, illetve törölhetjük azokat, amelyekre már nincs szükségünk:

Az iCloud kulcskarikába mentett jelszavaink megtekintéséhez és szinkronizálásához az Apple ID fiókunknak kétlépéses hitelesítéssel kell rendelkeznie, és szükség van mellé egy legalább iOS 14-et futtató iPhone-ra vagy iPadre, Mac esetén pedig legalább macOS 11 Big Sur kell. Ezeken túl a Windows esetén is be kell állítanunk védelem gyanánt a Windows Hello-t:

Mindez nem tűnik olyan nagy dolognak, viszont mostanáig a jelszavak hozzáadása, eltávolítása vagy frissítése csak Apple készülékeken volt lehetséges, ezért ez az újdonság határozottan megkönnyíti majd a Windows felhasználók életét. Természetesen a végrehajtott módosítások automatikusan szinkronizálódnak az Apple eszközeinkkel is, és ez fordítva is így van.

Te milyen jelszókezelőt használsz?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Veszélyes terep.

 2. Te milyen jelszókezelőt használsz?
  1Password+iCloud jelszavak

 3. Avatar for gunar gunar says:

  Igen a windows eléggé ingoványos terep a biztonság terén. Én ami olyan azt akkor használom rajta amikor van hozzá iPhone-os jóváhagyási lehetőség.

 4. Én Dashlane-t használok előfizetve a platformok közötti átjárás miatt.

 5. Ugyan ez! A 1Password használata elkerülhetetlen mivel, hogy nagyon sok olyan mellék információ van egy jelszóhoz (illetve néha dokumentum is vagy egy fénykép pl. QR kód stb.) társítva ami miatt kevés meg az iCloud.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for deak.viktor Avatar for csszokolai Avatar for gunar