fbpx Skip to content

Az Apple kiadta az új iCloud jelszavak alkalmazást, amely lehetővé teszi a Windows felhasználók számára, hogy megtekinthessék és kezelhessék a Safari böngészőben tárolt webhely jelszavakat, és használhassák azokat a Chrome vagy az Edge böngészőben Windows rendszerű számítógépükön.

Az iCloud jelszavak a jelenlegi iCloud for Windows alkalmazás 12.5-ös verziójának részeként érkezett, amely ingyenesen letölthető a Microsoft Store-ból.

A frissítés leírásában ez áll:

  • Jelszavainak megtekintése és kezelése Windows rendszerű PC segítségével, az iCloud Jelszavak alkalmazásban
  • Mentse és szinkronizálja jelszavait az eszközökön és a számítógépen a Chrome vagy az Edge böngészőjében az iCloud Jelszavak bővítmény használatával

Telepítés után a frissített iCloud alkalmazást a Start menüben találhatjuk. Nyissuk meg az alkalmazást, majd kattintsunk a tálcán lévő ikonra a beállítások eléréséhez. Ezután az iCloud beállítások ablakban jelöljük be az „iCloud jelszavak” melletti négyzetet a kezdéshez. A mentett Safari jelszavak böngészőben való használatához a 2021 februárjában megjelent iCloud jelszavak bővítményre is szükségünk lesz a Google Chrome és a Microsoft Edge esetében:

A Letöltés… gombra koppintva rögtön meg is nyílik a megfelelő webstore, és azt már telepíthetjük is:

Ezt követően a jelszavak használatához még jóvá kell hagynunk a hozzáférést egy másik készülékünkről:

Ha minden konfigurálva van, akkor utána a böngésző-bővítménynek köszönhetően bármilyen mentett Safari jelszóval bejelentkezhetünk a Chrome vagy Edge használata közben a webhelyekre, az új alkalmazásban pedig kereshetünk a jelszavak közt, frissíthetjük a mentett jelszavakat, illetve törölhetjük azokat, amelyekre már nincs szükségünk:

Az iCloud kulcskarikába mentett jelszavaink megtekintéséhez és szinkronizálásához az Apple ID fiókunknak kétlépéses hitelesítéssel kell rendelkeznie, és szükség van mellé egy legalább iOS 14-et futtató iPhone-ra vagy iPadre, Mac esetén pedig legalább macOS 11 Big Sur kell. Ezeken túl a Windows esetén is be kell állítanunk védelem gyanánt a Windows Hello-t:

Mindez nem tűnik olyan nagy dolognak, viszont mostanáig a jelszavak hozzáadása, eltávolítása vagy frissítése csak Apple készülékeken volt lehetséges, ezért ez az újdonság határozottan megkönnyíti majd a Windows felhasználók életét. Természetesen a végrehajtott módosítások automatikusan szinkronizálódnak az Apple eszközeinkkel is, és ez fordítva is így van.

Te milyen jelszókezelőt használsz?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.