fbpx Skip to content

Krazy Ken a napokban tett közzé egy videót a Computer Clan névre hallgató YouTube-csatornáján, melyben egy eredeti Bondi-kék iMac G3 prototípusával foglalkozik. Ez a prototípus elég sokban különbözik a kereskedelmi verziótól annak ellenére, hogy több hasonlóságot is mutat. Sajnos az eszköz jelenleg nem kapcsol be, de Ken azt mondja, hogy más tech YouTuberekkel együtt dolgozik azon, hogy megjavítsák és újra működőképessé tegyék.

Ez az iMac G3 prototípus a fogyasztói változathoz képest eltérő megjelenésű műanyagokat használ. Ken azt mondja, hogy ez valószínűleg csak egy helyettesítő anyag, amelyet a prototípusok megfizethetőbbé tételére használtak. Általában más, szintén prototípus Apple termékek esetében is bevett gyártói szokás. A CRT burkolat hátoldalán található műanyag teljesen átlátszó, eltérően a végleges megjelent verziótól. Valójában jobban hasonlít az iMac DV-re, mint az eredeti iMac G3-ra.

Az eszközön matricák találhatók, amelyek tanulsága szerint az FCC akkor még nem hagyta jóvá az adott modellt, így az nem volt forgalomba hozható. Valószínűleg a termék fejlesztési ciklusának meglehetősen késői szakaszából származik, a design is majdnem végleges, mivel 1998 szerepel a készülék hátulján szerzői jogi dátumként.

A kereskedelmi forgalomba került iMac G3-tól eltérően ez a prototípus sárga alaplappal rendelkezik. Az iMac G3 modellek végül zöld alaplappal lettek szállítva. Sok más Apple prototípus esetében egyébként vörös alaplapokat használ a gyártó, emiatt kiugró a sárga szín. A prototípuson belül számos más komponens is található, amely különbözik a hivatalos verzióétól. Ken a videójában ezeket is áttekinti. Bár ez az iMac prototípus belülről és hátulról egészen más, szemből nézve megegyezik a végleges kinézettel. Továbbá ugyanazt a hangszórót és ugyanazt a CD tálcát használja.

Hogy ezt az iMac prototípust működőképessé tegye, Ken együttműködik Steve-vel, a Mac84 YouTube-csatornáról. Ken hamarosan megosztja majd az eredményeiket csatornáján, és hogy ne maradjon le senki semmilyen részletről, mindenkit feliratkozásra buzdít. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok