fbpx Skip to content

Vegyük sorra az elmúlt 3 nap legizgalmasabb pletykáit, melyek mögött a források közt van megbízható, tuti fix és erős közepes is.

Ming-Chi Kuo az új MacBook Air kapcsán nyilatkozott, az EEC adatbázisába új MacBook Pro és Apple Watch azonosítók kerültek, a TrendForce pedig az iPhone 13-ról fedett fel információkat. Nézzük meg, hogy milyen Apple termékek érkeznek a közeljövőben.

MacBook Air 2022

Kuo úgy véli, hogy jövőre kijön egy teljesen újratervezett MacBook Air, ami formavilágában az idén ősszel bemutatásra kerülő MacBook Pro-kra fog hajazni, vagyis szögletesebb lesz a széleken, de sokkal színesebb is lesz.

(Ez persze már egy egészen új szintje a pletykáknak, ahol egy pletykált termékből következtetünk egy távolabbi jövőben lévő pletykált termékre.)

A színválaszték mellett az új MacBook Air azért lesz különleges, mert az iPad Pro-ból ismert mini-LED kijelző kerül bele, valamint várható a MagSafe csatlakozó feltámadása is.

Az új MacBook Air belsejébe egy gyorsabb Apple Silicon chip is kerül, az Apple pedig meg fogja tartani a jelenlegi, M1-es chippel ellátott MacBook Airt a palettán egy alacsonyabb árcímke mellett.

Kuo arra tippel, hogy az új Airben lévő mini-LED kijelzőt a kínai BOE fogja gyártani, szemben az új Pro-val, melyhez az LG, Sharp és Foxconn helyettesítő GIS adja majd a paneleket.

Ez az új MacBook Air valamikor 2022 közepén fog érkezni, így még egy kicsit várnunk kell rá.

MacBook Pro és Apple Watch

Az EEC (Eurasian Economic Commission – Eurázsiai Gazdasági Bizottság) adatbázisa gyakran felfedi számunkra idő előtt, hogy milyen új termékekre számíthatunk az Apple-től.

Idén sincs ez másképp, ezúttal az ősszel bemutatásra kerülő MacBook Pro és Apple Watch Series 7 létezését árulták el.

Az új MacBook Pro modellek azonosítói:

  • A2442
  • A2485

Ezek valószínűleg a 14 és 16 colos kijelzős MacBook Pro modellek új azonosítói, igaz, az adatbázisból csak annyit lehet tudni, hogy Mac számítógépek lesznek.

Az új Apple Watch Series 7 modellek azonosítói:

  • A2473
  • A2474
  • A2475
  • A2476
  • A2477
  • A2478

Itt az adatbázis annyit árul el biztosra, hogy ezek a modellek watchOS 8-at fognak futtatni, bár ezen valószínűleg senki sem lepődik meg.

Az Apple kötelezően leadja mindig az EEC számára ezeket a termékeket az értékesítés megkezdése előtt, de figyelnek arra, hogy csak a minimálisan szükséges információkat tegyék a bejelentésekbe, így sokkal többet nem tudunk kihámozni ezekből a modell azonosítókból és információ morzsákból.

iPhone 13

A tajvani TrendForce összeszedte jóslatait, hogy tudjuk, mire érdemes számítani az iPhone 13 család kapcsán.

Szerintük ezek lesznek a legnagyobb újítások:

  • gyorsabb és energiatakarékosabb, 5 nm-es gyártási technológiával készülő chip, mely valószínűleg az A15 Bionic névre fog hallgatni
  • mmWave-es 5G támogatása Egyesült Államokon kívül
  • helytakarékosabb alaplap, amely nagyobb akkumulátornak ad helyet

Emlékeztettek mindenkit arra is, hogy külsőre az iPhone 13 alig fog eltérni az iPhone 12-től, igazából egy „S” évről beszélhetünk.

Tavaly az iPhone 12 októberben érkezett a koronavírus miatt, de idén az Apple vissza fog térni a szeptemberi termékbemutatóhoz.

Szóval idén ősszel jön az új MacBook Pro, mellé egy új iPhone és egy újratervezett Apple Watch, jövő nyáron pedig az új MacBook Airre kezdhetünk el gyűjteni.

Izgalmas időszak áll előttünk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok