fbpx Skip to content

Az Apple minden eddiginél gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a kiegészítők és tokok megvásárlását az Apple Store üzletekben az Apple Store alkalmazás és az Apple Pay által működtetett új, önkiszolgáló App Clip segítségével.

Az App Clip a QR-kódhoz hasonlóan információkat tartalmaz a termék árát illetően, a beolvasás során a fent említett alkalmazások segítségével egyszerűsödik le a vásárlási folyamat.

Az App Clipek használatához iOS 14.3, vagy ennél újabb rendszert futtató készülékre lesz szükségünk. A beolvasással információt kapunk az aktuális kiegészítő kompatibilitásáról is. Ezt követően az Apple Pay segítségével már meg is kezdhetjük az érintés nélküli fizetési folyamatot. A későbbiekben lehetőség nyílik majd telefonunk NFC chipjét is használni a fizetéshez. Az alábbi ábrán balra az NFC-vel is, jobb oldalon a telefon kamerájával beolvasható kód piktogramja látható.

Az Apple Store önkiszolgáló fizetési rendszerének célja régóta az, ahogy a hozzáértő vásárlók kihagyják a sorban állást, de a funkció használata megkövetelte az Apple Store alkalmazás letöltését és egy kis háttértudást az Apple termékekkel kapcsolatban. A cég talán ezért is nem népszerűsítette eddig ezt a lehetőséget az üzletekben elhelyezett feliratokkal. Az App Clips segítségével az önkiszolgálás mindenki számára elérhető, pandémiától sújtott világunkban pedig kifejezetten fontos és biztonságos opció.

Az App Clip fizetés csak a kihelyezett kiegészítők esetében érhető el, az iPhone, az iPad és a Mac-ek esetén továbbra is az eladók segítségét kell majd kérnünk. Az App Clip alapú vásárlás lehetősége jelenleg csak bizonyos üzletekben és régiókban elérhető.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!