Scan. Pay. Go. – App Clip fizetés került az Apple Store alkalmazásba

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple minden eddiginél gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a kiegészítők és tokok megvásárlását az Apple Store üzletekben az Apple Store alkalmazás és az Apple Pay által működtetett új, önkiszolgáló App Clip segítségével.

Az App Clip a QR-kódhoz hasonlóan információkat tartalmaz a termék árát illetően, a beolvasás során a fent említett alkalmazások segítségével egyszerűsödik le a vásárlási folyamat.

Az App Clipek használatához iOS 14.3, vagy ennél újabb rendszert futtató készülékre lesz szükségünk. A beolvasással információt kapunk az aktuális kiegészítő kompatibilitásáról is. Ezt követően az Apple Pay segítségével már meg is kezdhetjük az érintés nélküli fizetési folyamatot. A későbbiekben lehetőség nyílik majd telefonunk NFC chipjét is használni a fizetéshez. Az alábbi ábrán balra az NFC-vel is, jobb oldalon a telefon kamerájával beolvasható kód piktogramja látható.

Az Apple Store önkiszolgáló fizetési rendszerének célja régóta az, ahogy a hozzáértő vásárlók kihagyják a sorban állást, de a funkció használata megkövetelte az Apple Store alkalmazás letöltését és egy kis háttértudást az Apple termékekkel kapcsolatban. A cég talán ezért is nem népszerűsítette eddig ezt a lehetőséget az üzletekben elhelyezett feliratokkal. Az App Clips segítségével az önkiszolgálás mindenki számára elérhető, pandémiától sújtott világunkban pedig kifejezetten fontos és biztonságos opció.

Az App Clip fizetés csak a kihelyezett kiegészítők esetében érhető el, az iPhone, az iPad és a Mac-ek esetén továbbra is az eladók segítségét kell majd kérnünk. Az App Clip alapú vásárlás lehetősége jelenleg csak bizonyos üzletekben és régiókban elérhető.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Remélem az Airpods hármat már így tudom megvenni Sindelfingenben.

  2. bcsi says:

    White64GB
    én Gerlingenben nyomtam másfél évig. Stuttgart nagyon tetsztett! :blush:

  3. 17 éve elek itt. Imádom!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!