fbpx Skip to content

Az Apple AirTag nevű nyomkövető eszköze év elején került a boltok polcaira. Jó néhány mulatságos történetet láthattunk már a rajt óta, hogy kreatív és leleményes emberek milyen különféle módokon használják ezt az új kiegészítőjüket.

MegaLag a YouTube csatornáján arról készített videót, hogy három AirTaget küldött el Németországból: egyet Tim Cooknak, egyet Elon Musknak, és mindezt megfejelve egy harmadikat pedig a német nagykövetségnek Phenjanban, Észak-Koreában.

Az egész történet meglehetősen hosszú, így két videóra oszlik, de nagyon érdekesek, mivel a YouTuber részletesen beszámol arról, hogy mi történt minden egyes AirTaggel, és hogyan működött a nyomkövető az egyes utak során.

Az AirTageket mind a németországi Frankfurtból szállították szét, a Find My hálózat pedig megmutatta, hol is vannak a csomagok. A Lokátor alkalmazás az AirTag eszközöket olyan helyeken találta meg, mint a DHL létesítményei, sőt a repülőtéren is, mielőtt más országokba indultak volna.

Érdekes módon az Apple Parkba küldött AirTag esetén volt egy helyinformáció útközben Nevadában is. A YouTuber ellenőrizte a Flight Radar adatait, és megállapította, hogy a csomagját hordozó járat valóban átrepült ezen a helyen. Feltehetően az AirTag kommunikált a repülőgépen lévők közül valakinek az iPhone-jával, ami azonnal elküldte a helyadatokat a Lokátor alkalmazásba.

Az Elon Musknak küldött AirTag megérkezett a SpaceX központjába, és ott tartózkodott két és fél hétig. Ezután egy újrahasznosító központból küldte el az utolsó helyzetét a kaliforniai Castaic-ból.

Talán nem meglepő, hogy az Észak-Koreába küldött AirTag soha nem érte el a célját. Szórakoztató, hogy az AirTaget először tévedésből Dél-Koreába szállították, de soha nem jelent meg a Find My szolgáltatásban, mivel a helyi szabályozás miatt ott nem érhető el a Find My hálózat.

A Tim Cooknak küldött AirTag viszont megérkezett az Apple Parkba, és ott maradt hat hétig, mielőtt visszaküldték volna Németországba. Az Apple egy levéllel együtt küldte vissza az AirTaget MegaLag számára, ezt a levelet pedig stílusosan lekerekített sarkokkal ellátott papírra nyomtatták, és Tim Cook egyik asszisztense, Michael írta alá.

Michael leírta, hogy a vállalat mindig örömmel értesül az AirTag kreatív felhasználásáról, és megemlítette, hogy Tim Cook havonta több száz levelet kap, így sajnos nem tud minden levélre személyesen válaszolni. Ennek ellenére nagyon érdekes volt látni, hogy az Apple-nél valaki valóban átvette a csomagot, írt egy levelet, és vissza is küldte a YouTubernek az AirTaget.

Kedves Jonathan!

Köszönjük, hogy megosztotta az Apple AirTag projektjével kapcsolatos információit. Örömmel értesülünk az AirTag kreatív felhasználásáról, és arról, hogyan teszik jobbá az ügyfeleink életét. Mint azt Ön is gondolhatja, Mr. Cook havonta több száz levelet kap olyan ügyfelektől, mint Ön. Sajnos így ő nem tud minden megkeresésre személyesen válaszolni. De reméljük, hogy továbbra is örömmel használja majd az AirTagét, amikor az majd visszatér Önhöz az egyedülálló világkörüli útjáról!

A tesztről készült videókat az alábbiakban nézhetitek meg:

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Hosszú idő után jövő héten Magyarországra látogatok. :airplane: Nagyon várom már. Minden csomagomban lesz Airtag az biztos. :+1:t3:

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Miért is?

  3. A egyrészt a technológiát kipróbálni másrészt pedig szkennelni akarom amikor jön a futószalagon harmadrészt ha netán valami baj történne talán rá is tudok pillantani hogy hol lehet. Egyszerű kütyűzés. :sunglasses: ja meg mert megtehetem :grimacing:

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Ja így ok. Reméltem hogy nem másra utaltál a mondatba rejtve :slightly_smiling_face: Tudod mint 89 utáni években “sógoréknál” a kiírások boltajtókon, amik túlzóan általánosítottak.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for gunar