Így oldható meg, ha az iOS 15 bétájával nem működik a WhatsApp

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 15 béta mivoltából következően előfordulhat, hogy egyes külső fejlesztők alkalmazásai nem működnek megfelelően, indítás után összeomlanak, vagy egyáltalán nem is indulnak el, emiatt az Apple mindig külön kiemeli, hogy egyáltalán nem javasolja, hogy napi használatú készülékünkre tegyük fel a bétákat. No persze ez keveseket tart vissza, elvégre mindig érdekes és izgalmas már a WWDC-n való bejelentés után “kézbe venni” az új rendszert ahelyett, hogy az őszi megjelenést megvárnánk.

Az iOS 15 bétájának “áldozata” jelenleg a WhatsApp is, amely elindítás után rögtön kiléphet. Szerencsére ez a probléma könnyen áthidalható, ha az alkalmazás nyelvét angolra állítjuk, mert a jelek szerint a nyelvek kezelésében keresendő a hiba. De nézzük lépésenként, mit is kell tennünk!

A magyar nyelvre állított WhatsApp és az iOS 15 bétája jelenleg nem barátok

Amennyiben a készülékünket magyar nyelvre állítva használjuk, akkor az alkalmazások nyelve is alapértelmezetten a magyar. A WhatsApp esetén ez jelenleg az iOS 15 béta verzióját használva az alábbiakat eredményezi – az app rögtön kilép, amikor azt megpróbáljuk elindítani:

Itt ráadásul az sem segít, ha letöröljük az appot, majd pedig újból letöltjük az App Store-ból, hiszen a nyelvi beállítások miatt az ugyanúgy magyar nyelven próbálna betölteni, ami jelenleg valami hiba miatt nem sikerül neki, és így inkább azonnal bezáródik.

A megoldás egyszerű: állítsuk át angolra

Az iOS 13-tól kezdődően a rendszer nyelvétől függetlenül is állíthatjuk az egyes alkalmazások nyelvét. Ehhez semmi egyebet nem kell tennünk, mint a Beállításokban legörgetni az adott alkalmazáshoz, majd azon belül az Előnyben részesített nyelv menüpont alatt tegyük át a pipát a magyarról az English (angol) opcióra:

Ezután már gond nélkül el kell induljon a WhatsApp, és működnie is kell:

Hogy ez jelen esetben egyébként az Apple vagy a WhatsApp sara pontosan, az igazából mindegy, hiszen béta verziós iOS-t használva bármi előfordulhat. Elképzelhető, hogy a hibát akár az Apple, akár a Facebook orvosolja már a béta időszak alatt is, de legkésőbb az iOS 15 hivatalos megjelenésével ennek meg kell oldódnia. Addig pedig ideiglenesen át lehet állítani az appot angolra, és így legalább használható.

A nyelv átállítása adott esetben más, hasonló módon maguktól bezáródó appok esetén is segíthet, de persze nem mindenható megoldás. (A Raiffeisen bank alkalmazása például fittyet hány rá sajnos…)

Te milyen alkalmazás működésében tapasztalsz hibát? Megoldotta a nyelv átállítása?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. alali says:

    Nekem csak a whatsapp és az alza alkalmazása nem működött jól, a whatsapp át lett állítva angolra, az ok, az alzához jött frissítés, azóta azzal sincs gond. Meglepően jól működik a rendszer, ahhoz képest hogy beta, néhány éve volt ez sokkal rosszabb is.

  2. Az új bétaban az időjárás app szinten ilyen

  3. gunar says:

    Melyikre gondolsz? Csak mert használok a rendszerén kívül még 3 db-ot és mind rendesen dolgozik.

  4. Nyilván a gyári. Nekem is rengeteg jegyem volt a különféle feliratok miatt mert boruasztó bugos volt, mind szépen javultak is. (Azt nem állítom, hogy az én jelentésemre!) :joy:

  5. A gyári időjárás app-ra gondoltam. Ment is a feedback róla.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!