fbpx Skip to content

Ez a fejlesztés azoknak az öntözőrendszerrel rendelkező, vagy öntözőrendszerben gondolkodó kerttulajdonosoknak jelenthet sokat, akik élvezik a technika vívmányait és a kert öntözését örömmel végeznék iPhone-on keresztül. Az Orbit B-hyve intelligens vezérlő új távlatokat nyit az automata kertöntözés fogalmában.

Mitől kiemelkedő ez a vezérlő? Mivel ad többet, mint bármelyik más, telefonos alkalmazással programozható társa? Mindenben.

Az Orbit B-hyve nem csupán Bluetooth kapcsolatot ad, amin beállíthatjuk az öntözés idejét a vezérlőn lévő hagyományos gombok helyett. Ez a vezérlő minden ízében intelligens. Az App Store-ból letöltjük a B-hyve alkalmazást, majd Wi-Fi kapcsolat segítségével szinkronizáljuk telefonunkkal a készüléket, és beállítjuk rajta az alap öntözési időket.

Az érdekesség azonban csak ezután jön. Az Orbit B-hyve saját intelligenciával rendelkezik és egy felhőbe küldi fel az öntözés adatait. Lehetőség van rácsatlakozni a legközelebbi meteorológiai állomásra, ami a lehető legpontosabb időjárási adatokat nyújtja a hatékony vízkijuttatáshoz. A kert különféle vízigényei szerint programozható az öntözés, hogy minden szeglet az ideális figyelmet kapja. Talajtípus, benapozottság, árnyékoltság, esőzöttség, növénytípusok és lejtés szerint alakítható. A kertrészletek lefotózhatók és az öntözési körökhöz rendelhetőek, ezzel könnyítve a felismerést. 

A felsorolt egyéni funkcióbeállításokkal az öntözés teljesen kertre szabható. A B-hyve memóriájában statisztikákat készít, folyamatosan tanul és felügyelet igénye nélkül önállóan alakítja az öntözést. Az időjárási adatokat követve kánikulában növeli az öntözés idejét, hűvös, esős időben pedig csökkenti. Őszi fagyveszély esetén tiltja a program indulását. És mindezt felügyelet nélkül csinálja, magától.

A csapra szerelhető rendszereket (klasszikus bólogató, kalapácsos esőztetők, virágágyás öntözők, stb….) is képes B-hyve ezzel a technológiával vezérelni.

A Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően iOS-en a B-hyve elérhető a világon mindenhol. Bármerre járunk, az iPhone-on rátekinthetünk a működésre, vagy akár programozhatjuk is, az app pedig értesítéseket küld az öntözésekről és a szüneteltetésről. Ez a vezérlő mindent elvégez magától, bármikor ránézhetünk és felhasználóbarát programozást nyújt. A legújabb generárációs kültéri termék ide kattintva vásárolható meg!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for endy endy says:

    Vagy csak használjatok nyilt forráskódot: OpenSprinkler néven. Raspberry kell hozzá, az OpenSprinkler szettje. Patent.

  2. Ezt Te lehet megcsinálod, de aki a fentit megveszi nem azért vásárol 200k±ért hogy tökörésszen vele :smiley:

  3. Avatar for Szanya Szanya says:

    Ja, persze, meg ott a slag, és az okos kertész meglocsolja a füvet és le is nyírja. :joy::joy::joy:
    Le kell mindent térkövezni, vagy panelbe költözni. A panel még olcsóbb is mint a raspi. :man_shrugging:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for endy Avatar for Szanya Avatar for SzifonAdmin