fbpx Skip to content

Ez a fejlesztés azoknak az öntözőrendszerrel rendelkező, vagy öntözőrendszerben gondolkodó kerttulajdonosoknak jelenthet sokat, akik élvezik a technika vívmányait és a kert öntözését örömmel végeznék iPhone-on keresztül. Az Orbit B-hyve intelligens vezérlő új távlatokat nyit az automata kertöntözés fogalmában.

Mitől kiemelkedő ez a vezérlő? Mivel ad többet, mint bármelyik más, telefonos alkalmazással programozható társa? Mindenben.

Az Orbit B-hyve nem csupán Bluetooth kapcsolatot ad, amin beállíthatjuk az öntözés idejét a vezérlőn lévő hagyományos gombok helyett. Ez a vezérlő minden ízében intelligens. Az App Store-ból letöltjük a B-hyve alkalmazást, majd Wi-Fi kapcsolat segítségével szinkronizáljuk telefonunkkal a készüléket, és beállítjuk rajta az alap öntözési időket.

Az érdekesség azonban csak ezután jön. Az Orbit B-hyve saját intelligenciával rendelkezik és egy felhőbe küldi fel az öntözés adatait. Lehetőség van rácsatlakozni a legközelebbi meteorológiai állomásra, ami a lehető legpontosabb időjárási adatokat nyújtja a hatékony vízkijuttatáshoz. A kert különféle vízigényei szerint programozható az öntözés, hogy minden szeglet az ideális figyelmet kapja. Talajtípus, benapozottság, árnyékoltság, esőzöttség, növénytípusok és lejtés szerint alakítható. A kertrészletek lefotózhatók és az öntözési körökhöz rendelhetőek, ezzel könnyítve a felismerést. 

A felsorolt egyéni funkcióbeállításokkal az öntözés teljesen kertre szabható. A B-hyve memóriájában statisztikákat készít, folyamatosan tanul és felügyelet igénye nélkül önállóan alakítja az öntözést. Az időjárási adatokat követve kánikulában növeli az öntözés idejét, hűvös, esős időben pedig csökkenti. Őszi fagyveszély esetén tiltja a program indulását. És mindezt felügyelet nélkül csinálja, magától.

A csapra szerelhető rendszereket (klasszikus bólogató, kalapácsos esőztetők, virágágyás öntözők, stb….) is képes B-hyve ezzel a technológiával vezérelni.

A Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően iOS-en a B-hyve elérhető a világon mindenhol. Bármerre járunk, az iPhone-on rátekinthetünk a működésre, vagy akár programozhatjuk is, az app pedig értesítéseket küld az öntözésekről és a szüneteltetésről. Ez a vezérlő mindent elvégez magától, bármikor ránézhetünk és felhasználóbarát programozást nyújt. A legújabb generárációs kültéri termék ide kattintva vásárolható meg!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.