fbpx Skip to content

Végre egy olyan termék, amely eddig egyáltalán nem szivárgott ki – noha a megjelenése igazából már elhúzódónak tekinthető, hiszen az iPhone 12 modellek múlt év őszén jelentek meg, és MagSafe-es kiegészítők is azóta kaphatóak. Az Apple mégis egészen mostanáig várt azzal, hogy MagSafe-es külső akkumulátort dobjon piacra az azt támogató iPhone 12 modellekhez.

Ez a kiegészítő ráadásul mindenféle külön csinnadratta vagy sajtóközlemény nélkül egyszerűen csak felbukkant az Apple kínálatában. Nézzük, mit ír róla az Apple, mikor pattinthatjuk a készülékünk hátára, és mennyibe kerül itthon!

A MagSafe akkumulátort egy mozdulattal a helyére pattinthatod. Egyszerű vele a töltés akár útközben is, mert dizájnja kompakt és intuitív. Precízen elhelyezett mágnesei tökéletesen a helyén tartják az iPhone 12 vagy az iPhone 12 Pro hátlapján – így vezeték nélkül is biztonságosan és megbízhatóan tölti eszközeid.

A MagSafe akkumulátor még gyorsabban töltődik, ha 27 wattos vagy erősebb – például a MacBookokhoz mellékelt – adapterrel használod. Ha pedig vezeték nélküli töltőre van szükséged, csak csatlakoztass hozzá egy Lightning kábelt, és akár 15 wattos teljesítmény leadására is képes.

Ajánlott:
– 20 wattos vagy nagyobb USB-C hálózati adapter és USB-C – Lightning kábel (külön vásárolható meg)
– További információt ebben a cikkben találsz

Elérhetőség és ár

A MagSafe akkumulátor már megrendelhető az Apple weboldaláról, bruttó 39 990Ft-ot leszurkolva.

A szoftveres támogatását pedig az iOS 14.7 biztosítja majd, amiből az RC verzió szintén elérhetővé vált ma este. Az iOS 14.7 hivatalos megjelenési ideje ezek alapján pedig valamikor jövő héten lesz, de még biztosan július 21. előtt, ami jelenleg a termék leghamarabbi kézbesítési ideje az Apple weboldala szerint. Ennek köszönhetően pedig az Akkumulátorok widgeten is látszik majd a MagSafe akkumulátor töltöttsége:

A MagSafe akkumulátor abból a szempontból egy jobb megoldás, mint a korábbi Smart Battery Case-ek, hogy itt egyetlen termék használható mind a négy iPhone 12 típussal, míg ugye a tokoknál ez a méretek különbözősége miatt nem volt opció.

Érdekes viszont, hogy a termékoldalon az Apple nem írja le, hogy milyen vastag is lett az akkumulátor. 🙂

Kíváncsian várjuk az iFixit szétszedős cikkét arról, hogy hogyan is alakította ki belülről az Apple ezt az új terméket, és mennyiben javítható, ha a jótállási időn túl beadná a kulcsot. És természetesen szándékunkban áll kipróbálni is, legfőképp talán azokra a kérdésekre adva választ, hogy mennyire stabilan rögzül a készülékünkhöz, mi a helyzet egy sima és egy MagSafe-es tokkal, illetve milyen gyorsan tölti fel a lemerült készülékünket, ha nem tartjuk rajta folyamatosan, hanem csak akkor vesszük elő, és tesszük rá, ha az lemerülőben van.

Neked hogy tetszik?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.