fbpx Skip to content

Az Apple saját márkás kiegészítői ár tekintetében köztudottan nem alsópolcos termékek. A cupertinói vállalat ismert divatmárkákkal is együttműködve exkluzív kiegészítőket is kínál termékei mellé. A Hermès prémium bőr AirTag kulcstartóért átszámolva mintegy 190 000 forintnyi összeget kell leszurkolnunk.

A kerítés külhonban sincs kolbászból, bizonyítja ezt egy 9to5Mac olvasó projektje is, aki kitűnő munkát végezve elkészítette saját másolatát a kiegészítőről.

Ron Farber-Newman természetesen nem próbált meg senkit becsapni az eredménnyel, hiszen az alábbi videóban mindent megoszt a nézőkkel, hogy kellő affinitással ők is elkészíthessék a saját verziójukat.

Az eredmény – annak ismeretében, hogy Farber-Newman első ilyen projektje volt – felettébb meggyőzőre sikeredett. Az alkotó pár gondolatban osztotta meg motivációját:

Elsődleges hobbim a lézervágás. Szerettem volna találni egy olyan bőrmegmunkáló projektet, ahol a lézervágómmal bőr alkatrészeket vághatok precíziós pontossággal. Amikor az Apple kiadta az AirTaget, majd a Hermès pedig hozzá a 449 dolláros bőrből készült kulcstartóját, kipattant a szikra a fejemből, és egy sablon kidolgozásával inspiráltam magam arra, hogy az ár töredékéért elkészítsem a saját verziómat.

A projekt a tervezéstől a végső összeszerelésig talán 8-10 órát vett igénybe. Az AirTag tok nyersanyagköltsége megközelítőleg 5-10 dollárra rúgott. Összességében a jövőbeni projektekben is felhasználható eszközökkel és kellékekkel együtt, körülbelül 100 dollárt költöttem rá.

Végignézve a videót, az azért szembetűnik, hogy kézügyesség, türelem és aprólékosság is szükségeltetik a bőr AirTag tok elkészítéséhez. Az összes részletet, beleértve a sablonra mutató linket is, megtalálhatjátok a Farbulous Creations weboldalán.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for Put2 Put2 says:

  Elnézést a szóhasználatért, de ki az a barom álat aki több mint 440 dollárt ad egy kib@&%t kulcstartóért?? Avagy AirTag Hermés kulcstartoért… Ügyes a srác, hogy megoldotta töredék árért…

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  van az a helyzet, amikor ez már csak aprópénz.

 3. Avatar for jaba jaba says:

  most mit foglalkoztok kerekítési hibákkal, egy ilyen kulcstartó messze tovább él mint maga az iPhone :stuck_out_tongue_winking_eye:

 4. Azért nem értjük mert nem ami számunkra készül és nem mi vagyunk a vásárló közönsége. Amúgy én megrendeltem kék színben mind a három típust Kínából. Kemény 15 € volt. Nagyon szépek és jó minőségűek azok is. Nem tudom hogy kell ide fényképet csatolni.

 5. Van bőven vevőköre. Ne aggódj.

 6. Valószínűleg ugyanabból a körből kerül ki, aki megveszi 5000 euróért a Hermés pénztárcát is mellé.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for jaba Avatar for Put2 Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani