fbpx Skip to content

A Szifon.com mellett a cikkíróink sokszor máson is dolgoznak, így nem csak akkor találkozunk Apple termékekkel, kiegészítőkkel, vagy appokkal, mikor a Szifon.com-ot írjuk, hanem amikor más munkákat is elvállalunk. Így futottam bele a Plakátnyomda alkalmazásába.

(A kiterjesztett valósággal kényelmesen, saját fotót berakva nézhetjük meg, hogy a vászonkép hogyan néznek ki a falon.)

Egy budapesti irodába vittem termékeket, ahol éppen a dekorációt csinálták és ahhoz mérték fel a terepet. Pontosabban a terepet az iroda tulajdonosa mérte fel, mert a nyomda alkalmazásának a segítségével, nulla technikai tudással kezdte kirakosgatni a falra a képeket. Itt már azért elkezdett érdekelni, hogy mivel csinálja. ?

Mondta, hogy egy ideje már a Plakátnyomda alkalmazását használja, ami az AR-t, tehát a kiterjesztett valóságot használja. Mondom wow, végre egy magyar fejlesztés, ami hasznosítja az Apple eme fejlesztését. Meg is kerestem Horváth Mihályt a Plakatnyomdánál, hogy hogyan jutott eszébe egy nyomdának egy alkalmazás fejlesztése, mert azért ez nem mindennapos dolog, főleg nem úgy, hogy az AR-képes is!

Elmondta, hogy régóta tervezték a fejlesztő kollégával, hogy megcsinálják az appot, mert sok ügyfélnek hatalmas segítség a kiterjesztett valóság, és azért egy iPhone vagy iPad mindig van a közelben. Így sokkal könnyebben, vizuálisan is megmutatható, hogy az adott vászonkép, vagy padlómatrica, esetleg kartonfigura hogyan fog kinézni az üzlethelyiségében!

És valóban, az ismerősöm tényleg néhány koppintással már rendelte is a matricát a padlóra az adatokkal, képekkel, mivel az alkalmazásban rögtön leadható a rendelés is. Vizuálisan odarakta a képet a falra, majd pedig készített egy képernyőképet is róla, hogy a nyomda lássa, mit szeretne és tanácsokat is adhasson hozzá! 2021-ben szerintem valahogy így kell működnie egy rendelésnek.

A rendkívül könnyen kezelhető alkalmazásból a következő nyomdai termékeket tudjuk megrendelni, vagy egy részüket megnézni AR-ben is:

  • Óriásplakát
  • Citylight
  • Molinó
  • Plakát
  • Roll up, sajtófal, fotóháttér
  • Öntapadós matrica
  • Kartonfigurák
  • Vászonkép
  • Ötletlátda
  • Fotó poszter

Lényegében mindent. Az egyes termékek alatt leírást, instrukciókat is kapunk, hogy megkönnyítsük a nyomda feladatát és a már említett rendelést is leadhatjuk egyúttal a mobilunkról! Mihály elmondta, hogy jövőben további fejlesztések is várhatóak az alkalmazással kapcsolatban, így mindenképp érdemes letölteni és kipróbálni!

[appstore id=”1559356428″]

Az AR esetén legyünk türelmesek, mert az Apple miatt viszonylag lassan reagálhatnak egyes készülékek, de ahogy látszik is, működik! Reméljük, olyannyira hasznos lesz másoknak is az app, mint nekünk, vagy a kollégáknak!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Nekem egyszerűbb PS-ban :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for expa

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Nekem egyszerűbb PS-ban :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for expa