fbpx Skip to content

A Bloomberges Mark Gurman gyakran meglepően pontos jóslatokkal szolgál Apple ügyekben. Mostanában többször is említést tett már arról, hogy a vállalat egy új csúcskategóriás MacBook Air modellen dolgozik. Ez azért is érdekes, mert az Apple elemző Ming-Chi Kuo és Jon Prosser is hivatkozott egy hasonló ‌MacBook Air‌ modellre.

A csúcskategóriás ‌MacBook Air‌ két USB-C porttal és egy erősebb Apple Silicon chippel érkezik majd Gurman szerint. A chip nyilvánvalóan az Apple M1 chipjének utódja lesz. Várhatóan a grafikus magok száma hét-nyolcról, kilencre vagy tízre növekszik.

Ez a csúcskategóriás MacBook Air‌ a jelenlegi ‌M1 chipes MacBook Air‌ modellek és szintén M1 MacBook Pro között helyezkedne el. Prosser nemrégiben egyébként képet is publikált a következő MacBook Air modellt illetően, mely az alábbi render képen látható.

Prosser szerint a ‌MacBook Air‌ több színben lesz kapható, hasonlóan a 24 hüvelykes iMac-hez. Nagyobb funkciógombokkal, kisebb trackpaddel és újratervezett lábakkal fog rendelkezni a gép alján. Úgy tűnik, hogy a jelenlegi ‌MacBook Air‌hez képest a legnagyobb változás az ikonikus, a szélek felé vékonyodó kialakítás áttervezése. A ‌megújuló MacBook Air‌ háza lényegesen vékonyabb lesz – magyarázta Prosser.

Más források szerint a következő generációs ‌MacBook Air‌ modellek már mini-LED kijelzővel és MagSafe töltőcsatlakozóval érkezhetnek.

Gurman úgy véli, hogy a csúcskategóriás MacBook Air‌ legkorábban ez év második felében, vagy 2022 elején debütálhat, amely állítást Prosser szivárogtatása is megerősíteni látszik.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.