fbpx Skip to content

Múlt hétvégén Redditen észrevették, hogy az Apple új Boot Camp drivereket adott ki, amik a trackpadeket javítják.

Mostantól a többujjas gesztusok elérhetőek Windows-ból is, ugyanúgy, mint macOS-en! Így azoknak, akik kénytelenek natívan Windows-t futtatni az Intel processzoros Mac-jükön, nem kell többé harmadik féltől származó, nem hivatalos vezérlőkkel foglalkozniuk.

A támogatást ráadásul az Apple a legjobb módon oldotta meg ezzel a frissítéssel, ugyanis a Windows Precision Touchpad driverrel tették kompatibilissé a Mac-ek trackpadjeit.

A szomorú az, hogy az Apple úgy döntött, hogy ezt a frissítést csak a T2 chippel ellátott Mac-ekre küldi ki, így egy rakás olyan Mac, amiben ugyanolyan jó trackpad van, mint a T2-esekben, kimarad az újdonságokból.

A frissítés verziószáma 6.1.15 és telepítés után a trackpad beállítások a Windows 10 beépített Gépház alkalmazásában módosíthatóak. Olyan funkciókat is be lehet állítani, mint a természetes görgetés, a jobb alsó sarok jobb egérgombnak való használata és több 3 és 4 ujjas gesztus is.

Valószínű, hogy ez az egyik utolsó funkcióbővítés a Boot Camp driverekhez, mivel az Apple eltávolodik az Intel processzoros számítógépek gyártásától, így hamarosan nem lesz nekik releváns az Inteles Mac-ek életben tartása.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok